Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Donacije

Vatrogascima protupožarno vozilo vrijedno 899.000 kuna

  Dragutin Šantoši/Večernji list           30.12.2010.         3964 pogleda
Vatrogascima protupožarno vozilo vrijedno 899.000 kuna

ČAČINCI - Općina Čačinci, Virovitičko-podravska županija i drugi donatori darovali su Dobrovoljnome vatrogasnom društvu Čačinci novo, potpuno opremljeno protupožarno vozilo Renault. U posljednjih 25 godina to je najljepši božićni i novogodišnji dar DVD-u Čačinci, koje okuplja 30 osposobljenih vatrogasaca koji redovito sudjeluju u akcijama gašenja požara, ali i pružanju pomoći građanima u spašavanju imovine u elementarnim nepogodama.

- Vozilo je stajalo 899.000 kuna, uvećano za iznos PDV-a, a pridonijet će bržoj pokretljivosti naših vatrogasaca i uspješnijem suzbijanju te gašenju požara - izjavio je općinski načelnik Mirko Mališ.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
10.1.2011. 0:18
Prije svega drago mi je da u ova teška vremena netko ulaže u humanu organizaciju i za to čestitam zaslužnima za vozilo i nadam se da ga u Čačincima neće morati puno koristiti!
Koliko je meni poznato, vatrogasci imaju krug djelovanja odn. udaljenosti koje mogu doseći u nekom vremenu, 10 ili 15 minuta. Suhopolje nije daleko od virovitičke vatrogasne jedinice koja ima dobar vozni park, pa mislim da ne treba ulagati tolike novce kad ima prečih stvari u Suhopolju.
Znam i to da virovitički vatrogasci rade i na području narečene općine pa bi bilo dobro da malimršavi napiše koliko su puta zajedno intervenirali. Jedan je gradski vječnik u mom društvu rekao da su vatrogasci u Virovitici imali oko 400 intervencija u 2009 oj godini, za prošlu još nije bilo izvješća na poglavarstvu.
borova
9.1.2011. 20:45
malimršavi mislim da seto odnosi na mirka solara,skidam kapu tom dečku gasio je dva velika požara u borovi nemam komentara mislim da se nemamo čime posramiti nego biti ponosni na tog dečka ai njegovu ekipu koju vodi,130 intervencija a samo financiranje iz općine zar nitko nema sluha ni vpž ni nitko da pomogne u nabavi vozila dostojnog za ovako veliki teren, aneki dobiju pa godinama stoji u garaži ,zanima me koliko je intervencija imala virovtička postrojba
malimršavi
4.1.2011. 13:55
molimo vas da ne iznosite proizvoljnja tumačenja,jer upravo zahvaljujuć i razumjevanju i pomoći općine ,prvenstveno načelnice bili smo u mogučnosti izvršiti 130 intervencija i nadam se pomoći mještanima općine,
zagreb
1.1.2011. 17:08
Da vozila trebaju svima jasno je kao dan ali nije rijetkost da se tim vozilima koriste privatno pojedinci . od cisterni za vodu do daljnjeg . S tom praksom se mora prestati jer su to skupa vozila.Da se to nije radilo Suhopoljski Fap nebi spominjali?
evoimene
31.12.2010. 10:59
dečki iz suhopolja su bili kod mene na požaru.i svaka im čast.malo je sramotno da jedno vatrogasno društvo kao suhopolje ima tako staro vozilo i opremu.Ne mogu a ne reći da je njihov zapovjednik onaj mali mršavi kao rođen za taj posao i ima znanje.Zašto se malo općina ne aktivira za njih da dobiju novije vozilo i župan kad već daje ovima?
plavac
31.12.2010. 8:03
evo,evo i za njih planiram jedno vozilo, dečki sačekajte jo malo dok skupim nešto siće...
evoimene
30.12.2010. 21:56
A kad će oni bokci iz Suhopolja dobiti nešta novije?Jadnici su stalno na terenu sa oldtimerom fapom.Pa zar za njih se ništa ne može riješiti?


Još iz kategorije Donacije