Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Vatra

Vatra ide na Doru: Spot za pjesmu "Slatke suze gorka ljubav" režirao Dalibor Matanić

  vn           10.01.2024.         1766 pogleda
Vatra ide na Doru: Spot za pjesmu "Slatke suze gorka ljubav" režirao Dalibor Matanić

Slatke suze gorka ljubav, pjesma je s kojom se Vatra prijavila na ovogodišnje natjecanje Dora.  "Vatra ne pripada niti jednom žanru, mi smo nesvrstani, a kao takvi možemo komunicirati i spajati nespojivo. Tako smo u novoj pjesmi programing i elektroniku povezali sa mandolinom koju je fantastično odsvirala Sanja Vrančić. I premda je mandolina pjesmu obojala u vedre boje, sam tekst donosi dijametralno suprotnu atmosferu, što u konačnici savršeno opisuje jednu nesavršenu vezu", rekao je Ivan Dečak, autor glazbe i teksta.

Ipak, upravo savršen spoj ispala je suradnja s nagrađivanim redateljem Daliborom Matanićem koji potpisuje režiju video spota. Njegova umjetnička estetika potpuno se stopila sa temom pjesme i stvoren je upečatljiv trominutni film. 'Kad se radi iz iskrenih emocija, boli i nade uvijek dobijete malu satisfakciju - u jednom trenutku smo došli, svaki sa svoje strane - Ivan sa svojom muzičkom i ja sa svojom vizualnom poezijom i susreli se pred istim stihom: 'Samoća dušu otruje...' Tad znate da ste se zaputili na pravo uzbudljivo i nepredvidljivo putovanje koje budi sve kreativne radare i na kojem uz sve to susrećete i nevjerojatnu plejadu novih glumačkih lica i lude lokacije', rekao je Dalibor Matanić.

Na lokacijama očaravajućeg otoka Krka svoje su uloge sjajno odigrali Maja Miletić, Lena Medar, Zala Đurić, Ana Nikšić, Lucija Alfier i Dean Lalić. Nove fotografije benda snimila je fantastična Mare Milin, a za odijela je zaslužan naš poznati dizajner Ivica Klarić.

Dalibor Matanić o suradnji s Vatrom: "Strpljivo su Ivan Dečak i ekipa iz Vatre godinama čekali da se uspijemo dogovoriti ne bi li zajedno vizualizirali neku njegovu pjesmu. Dodatno je iskompliciralo stvari što su Jura Ferina i Pavao Miholjević zaduženi za produkciju njihovih pjesama, a paralelno rade meni muziku za filmove i serije tako da je i tu nerijetko nastajao kaos. Svo to čekanje sad ima smisla. Kao što glumcima znam reći da postoji idealan trenutak za potencijalnu suradnju, mislim da sam to i Ivanu jednom napomenuo bez obzira koliko me sumnjičavo tad gledao...  I na kraju je došao taj trenutak gdje momci imaju sigurni hit u rukama, a meni se otvorio prostor da svojim filmskim instinktima obogatim njihovu muziku. Filmski instinkti su nam donijeli zlatno doba muzičkih spotova krajem 90-tih (Daft Punk, The Chemical brothers, Air, Prodigy itd.) režiranih od strane vizualnih genijalaca tipa Jonzea, Gondrya, Cunninghama, Millsa i niz drugih. Tako da ovo nije klasična izjava za medije nego više neka vrsta malog manifesta o dvije poezije: muzičkoj i filmskoj koje zajedno ponovo stvaraju medij muzičkog filma i nadopunjuju se.  Živimo u doba gdje se zaboravilo da je muzika umjetnost. Upravo kao što umjetnosti treba pripadati i muzički film. 'Slatke suze gorka ljubav' je prvi dio muzičkog filma kojim pratimo kako ljubav pronalazi svoj put kroz sve testove iskrenosti i životne izazove. Pozivamo vas na instinktivno stvaranje jednog svježeg ljubavnog muzičkog filma u svijetu gdje je dosta toga proračunato. Kad se radi iz iskrenih emocija, boli i nade, uvijek dobijete malu satisfakciju - u jednom trenutku smo došli, svaki sa svoje strane - Ivan sa svojom muzičkom i ja sa svojom vizualnom poezijom i susreli se pred istim stihom: 'Samoća dušu otruje...'. Tad znate da ste se zaputili na pravo uzbudljivo i nepredvidljivo putovanje koje budi sve kreativne radare i na kojem uz sve to susrećete i nevjerojatnu plejadu novih glumačkih lica i lude lokacije. Vežite se, polijećemo zajedno.

 

Režiju video spota za pjesmu "Slatke suze gorka ljubav" potpisuje poznati hrvatski filmski i kazališni redatelj Dalibor Matanić, vlasnik najvažnije europske filmske nagrade, one iz Cannesa, za film "Zvizdan". Uz brojne međunarodne i hrvatske nagrade, osvojio je i onu za najbolju seriju na najprestižnijoj Séries Mania za "Područje bez signala". Njegovu seriju "Novine" otkupila je globalna streaming platforma Netflix.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vatra