Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Glazba

Vatra: Dogodine slavimo 15. rođendan, imamo nove pjesme

  24 sata           12.11.2013.         1536 pogleda
Vatra: Dogodine slavimo 15. rođendan, imamo nove pjesme

Grupa Vatra će ovog četvrtka u Vintage Industrial Baru u Zagrebu promovirati svoj novi EP "VT", kojeg su izdali 6. studenog. Radi se o kratkometražnom izdanju između dva studijska albuma, a bend je pjesme snimao drugačije od svojih ostalih pjesama. Kako im je bilo snimati EP, kakav je rad s Mare Milin te kako funkcioniraju s novim basistom 24 sata pitao je Ivana Dečaka.

1. Kako ste se odlučili na kraću minutažu i što ste sve naučili s novim EP-om?

''VT'' je zamišljen kaokratkometražni album između dva standardna studijska albuma.

U bend je ušao Tomislav Šušak, a nakon nekoliko dana koje smo potrošili za usviravanje koncertne set liste ostalo nam je još dana planiranih za usviravanje i tako smo počeli neobavezno "kemijati" iz čega se na kraju izrodio EP ''VT''.

Možemo reći kako smo time zapravo sami sebi još jednom potvrdili kako je stvaranje glazbe prije svega jedna velika igra. Sve dok postoji umijeće igre, stvarat ćemo nove pjesme i albume.

2. Kako funkcionirate na snimanju studijskih pjesama s novim basistom?

Tomislav je u bendu već godinu dana pa termin "novi" vise ne vrijedi, he he.

Sjajno se uklopio u bend, ne samo profesionalno nego i ljudski, pa jedino što mogu konstatirati jest da mi je žao što nije s nama i duže. Ali vrijeme je pred nama, veselimo se novim izazovima.

3. Koja je posebna novost što se glazbe tiče na novom EP-u?

''VT'' donosi 5 studijskih pjesama i remix pjesme ''Tremolo'', za koji je "odgovoran" DJ all the woods. Pet studijskih pjesama zapravo su postojeće pjesme Vatre nastale i zabilježene na našim albumima u period od 1999. do 2011. godine. Neke od pjesama, poput prva dva singla "Bilo je dobro dok je trajalo" i "Vrati se" nalaze se na našem albumu prvijencu, a neke smo jednostavno odlučili spasiti od zaborava, pošto nikada nisu bile singlovi, poput pjesama "Tebi u lice" i "00:50". Sve su pjesme dobile nove aranžmane, poneke čak i ntervencije u tekstu, pa možemo reći da smo ih približili godini u kojoj živimo, skrojili smo im odijela za 2013. godinu

4. Kako je bilo raditi s Mare Milin?

Mare je zadarska sirena i jedna od najtalentiranijih fotografkinja u Hrvata, a režijom našeg posljednjeg video spota za pjesmu "Vrat se (EP verision)" dokazuje i jak potencijal za rad sa pokretnim slikama. Odlična je.

5. Što ekipa može očekivati na koncertu u Vintage Industrial Baru? Hoćete li odsvirati sve nove pjesme?

Svakako ćemo predstaviti neke od pjesama sa albuma ''VT'', ali ćemo proći i kroz naš kompletan opus. Zaželjeli  smo se susreta sa zagrebačkom publikom. 

6. Osim u Zagrebu, gdje ćete sljedeće svirati?

Nakon Zagreba nastupamo u Vinkovcima,  Marin Rock festu, ali za dnevno svježe informacije, datume naših koncerata i još štošta, najradije pozovem sve zainteresirane na Vatrinu službenu Facebook stranicu.

7. Rekli ste da je EP izdan "između albuma". Kada možemo očekivati vaš novi album?

Sljedeće godine Vatra slavi 15 godina. Nove pjesme već postoje, pa čak i datum ulaska u studio. Planiramo uistinu puno toga za 2014.godinu, ali ''VT'' je tek ugledao svijetlo dana, stoga budimo fer prema njemu, neka dobije pažnju koju zaslužuje.

Prvo 14.11. koncert u Vintage-u, a ostalo sve u svoje vrijeme.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
13.11.2013. 9:48
Sve je to uredu ali bi bilo puno ljepše da je barem omot EP u skladu s nazivom a ne bez veze...kad već nije snimljena neka pjesma o rodnom gradu za koju su se barem mogli sve ove godine potruditi... ``Inspiracije`` koliko hoćeš...al daleko im kuća i ne vidi se iz šipražja i zgradurina gdje obitavaju...


Još iz kategorije Glazba