Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Aktualnosti

Varga izabran za predsjednika Gradskog vijeća

  Tonino Rađenović/Radio Orahovica           19.06.2009.         4803 pogleda
Varga izabran za predsjednika Gradskog vijeća

ORAHOVICA - Zvonimir Varga,  izabran je danas (18.06.) s dvanaest glasova za i dva suzdržana glasa,  za novog predsjednika Gradskog vijeća Grada Orahovice, središnja je vijest današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća grada Orahovice...

Jučerašnju konstituirajuću sjednicu otvorila je Katarina Boljevčan zamjenica predstojnika ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije. Nakon utvrđivanja nazočnosti vijećnika,    prišlo se izboru Mandatne komisije na čelo koje je izabran Ivica Podboj te za članove Željko Kašić i Sunčica Radonić. Potom je predsjednik Mandatne komisije Ivica Podboj iznio rezultate provedenih lokalnih izbora  kazavši kako je s koalicijske liste HDZ i HSLS-a u gradsko vijeće izabrano 11 vijećnika, s liste HSS jedan vijećnik te s koalcijske liste SDP-a, HNS-a, SDSS-a i HDSSB-a 3 vijećnika.

Zbog nespojivosti dužnosti ostavke na članstvo u Gradskom vijeću podnijeli su Josip Nemec i Darko Žužak, dok su iz osobnih razloga ostavke podnijeli Vlatko Podnar i Karlo Jeger. Umjesto Josipa Nemeca u vijeće je izabran Miroslav Šimek, umjesto Darka Žužaka izabran je Dejan Plužarić, dok su u mjesto Vladtka Podnara i Karla Jegera izabrani Dragoslav Poljak i Vlado Karakaš.

Nakon utvrđivanja najstarijeg člana Gradskog Vijeća, vođenje sjednice preuzeo je Franjo Kukuruzović koji je pročitao tekst prisege koju su dali svi vijećnici,   da bi nakon toga izabrali članove odbora za izbor i imenovanja.

Predsjednik odbora je Igor Hozić, a članovi   Ruža Grbić i Dragoslav Jovanović.

Predsjednik Odbora Igor Hozić potom je iznio prijedloge za prvog i drugog potpredsjednika vijeća, a na ta mjesta su izabrani Mario Krščanski i Ana Marija Petin.Nove gradske vijećnike prigodnim je govorom pozdravio gradonačelnik Josip Nemec koji je svima poželio puno uspjeha u radu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti