Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Blog urednika

Uzalud tvam trud svirači - Virovitica.net je neprikosnovena činjenica društvenog života u gradu

  Goran Gazdek           30.05.2013.         6353 pogleda
Uzalud tvam trud svirači - Virovitica.net je neprikosnovena činjenica društvenog života u gradu

„Novinari i Lokalni izbori 2013" bila je točka dnevnog reda sastanka ogranka Hrvatskog novinarskog društva za Virovitičko-podravsku županiju. Tema je dogovorena znatno ranije, nekoliko mjeseci prije no što ćemo zaključiti da su ovo uvjerljivo najneprofesionalnije praćeni izbori do sada.  Odnosi se to prije sve ga na domicilne, tradicionalne medije, one u sastavu Informativnog centra Virovitica - Virovitički list, Radio Virovitica i Portal ICV koji su u vlasništvu lokalne uprave i samouprave, dakle svih nas, pa su zbog toga više pod lupom javnosti nego privatni mediji. Toliko pristranosti, nekorektnosti, jednostranosti i dodvorništva  još nije zabilježeno u povijesti virovitičkog novinarstva. Sve je egzaktno, crno na bijelo što bi se reklo - dobra podloga za istraživanje, analiziranje, raščlanjivanje, zaključak i poruka mladim novinarima kako ne treba raditi.  Iako se većina onih kojih se to ticalo nije odazvala sastanku, rasprava nije bila uzaludna zbog činjenice da su se novinari po prvi puta okupili i na ovaj način razgovarali o svom poslu. Predsjedništvo Ogranka sastavit će neke zaključke i o tome izvijestiti javnost.

Ostavljam sada Informativni centar, metem ispred svog praga jer manji dio javnosti tvrdi da je portal Virovitica.net također nekorektan, pristran i navijački. Zamjeraju mi da sam se, kao neovisan medij, svrstao na stranu SDP-a! Prvo bih naglasio da se Virovitica.net nikada i nigdje nije predstavljao kao neovisan portal niti smo tu riječ dodali u zaglavlje poput drugih portala. Razlog je vrlo jednostavan - nema neovisnih medija. Dok je i jednog jedinog oglašivača novine, radio, televizija i portali ne mogu biti posve neovisni i sto posto slobodni. Osim toga svi mediji ovise o svojim čitateljima, slušateljima i gledateljima. No, unutar tih okvira mora se i može raditi po uzusima struke i biti što je više moguće objektivan.

U rubrici Izbori 2013. ima ukupno 64 članaka. Samo letimično listanje naslova ruši tvrdnje da je portal protežirao samo jednu stanku jer vidjet ćemo vijesti iz HSPD-a, HDSSB-a, HNS-a, Zavjeta za Hrvatsku, Laburista i drugih stranaka. Istina je tu nema vijesti iz HDZ-a, ali ne zato što ja o njima nisam želio pisati, ne zato što sam ja odlučio da njihove predizborne aktivnosti neću pratiti nego zato što su to oni tako izabrali. Od kada me predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić tužio zbog povrede časti i ugleda moje ime brisano je sa svih mailing lista te stranke, ne pozivaju me na konferencije za novinare, skupove, tribine i obljetnice, poručeno mi je da nisam dobrodošao i da je bolje da se ne pojavljujem.

I HSP AS smatra da nisam dovoljno dostojan pratiti njihove skupove. Prvo su me pozvali na potpisivanje sporazuma o trajnoj suradnji s HDZ-om, pisao sam već o tome, a onda poslali mail da je događaj otkazan iz tehničkih razloga. Naravno, potpisivanje nije otkazano, a glavni tajnik te stranke Pero Ćorić unatoč molbi, nikada nije objasnio što se dogodilo.  

Njihov plan je vrlo jednostavan - manje informacija novinaru je i manje sadržaja na portalu, a shodno tome i manje čitatelja. To je samo nastavak permanentnih pritisaka koje gotovo svakodnevno doživljavamo ja i moji suradnici.

Mnogi su u ovih 11 godina pokušali dezavuirati naš rad što pod pseudonimom na internetskim forumima što istupima u javnosti, ali nitko tako kontinuirano kao gospodin koji se skriva iza nicknamea bać joza (prije njega vobrado).  Već godinama iz prikrajka optužuje Viroviticu.net za neprofesionalnost, vrijeđanje osjećaja vjernika i napad na sve što je hrvatsko uz konstataciju da se sve ove godine „nije uspio nametnuti čitalačkoj publici u informativnom smislu niti u formativnom vidu jer nema kvalitetnih pisaca kolumni koji bi htjeli pisati za ovaj portal".  

Ova isfrustrirana konstatacija, vjerojatno nastala na prečvrstim vezama s političkim opcijama koja u Virovitici ne želi pluralizam, drugačije mišljenje i kontrolu tijeka proračunskog novca, toliko je prozirna da ne zaslužuje poseban komentar i analizu.  Dovoljno je samo zaviriti u arhiv tekstova - 21.737 naslova u potpunosti demantira one koji nas žele omalovažiti.

Ni jedan drugi portal u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji nema rubrike Komentar, Kolumna, Intervju i Reportaža, ni jedan drugi portal ne objavljuje osvrte, bilješke ili analitičke članke, dakle, nitko - čak ni sporadično, a da ne govorim koncepcijski i osmišljeno - nema složenije novinske vrste u kojima autori iznose svoje stavove.

I što god mislili raznorazni Đakići, Tolušići, Jerešići, Deskari, Krište, Krini, Kožnjaci, Roštaši, Bać Joze  i već zaboravljeni asovi lokalne političke scene koji već davno beznačajni truni u rotoparnici povijesti, Virovitica.net je neprikosnovena činjenica, medij koji je davao i daje veliki doprinos društvenom i kulturnom životu grada.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

BebiRita
3.6.2013. 22:05
@bać joza
...oni koji bolje podmazuju crkvena vrata da ne škripe dragi su i uzvišeni pred božjim namjesnicima. Njih je i sam Bog poslao da nas ``vode`` u ovim teškim danima, u ovim bezbožnim vremenima...
p.s.
Iz priloženog možemo sagledati da ste toliko usamljeni i suviše se družite sa tipkovnicom...izađite malo na zrak, godit će Vam.
pozzz
Mikeš09
3.6.2013. 21:43
Molim za ubuduće... Bać Jozi ograničiti komentare na desetak redova jer pretjerano uzurpira prostor pa oni koji bi i htjeli nešto komentirati kad to vide - odustaju ili im bude opasno ugrožen sustav percepcije...
pozdrav svim izdržljivim kolumnistima
Mikeš09
3.6.2013. 21:21
Dragi moj jeronime...zbog tih 200 000 članova adezea i 150 000 esdepea te svih ostalih članova koji i postaju članovi da bi onda kao članovi...jel...tražili uslugice kao članovi ili pak dobijali nagradice zato što su članovi...jer u ovoj smješnoj državi samo članovi dobijaju posao kao članovi...zato nam i je tako...čista partitokracija...bolesna i zloćudna na svim razinama...
Zato i imamo demokraciju koja se po ničemu ne razlikuje prijašnjem savezu komunista a tek koliko je ljudi poginulo da bi se vi članovi iz čistog ``koristoljublja`` igrali sa ovom zemljom i svima onima koji nisu ``članovi``
HDZ=SDP=SKJ
Sulejman veliki
3.6.2013. 20:33
Mediji su prodani! Ne želimo podaničke medije, uzvikivalo je mnoštvo! T
To je u Turskoj, kod nas se ovakve stvari ne mogu dogoditi.
Naš mnoštvo bleji i pljačkašima daje glasove na izborima.
fitilj
2.6.2013. 23:23
@jerko poznajem i čast mi je nazvati prijateljima mnoge HDZ-ovce za čije bi poštenje stavio ruku u vatru.

No ti HDZ-ovci i njima identični HDZ-ovci znaju da nisu predmet mojih komentara. Nebi to na primjer bio ni Ivan Roštaš da je pokazao da je pošten, moralan čestit i primjeran politički čimbenik koji poštuje odluku birača donesenoj na izborima, a ne dogovor lupeža, vucibatina i moralnih nakaza bez časti i poštenja koji su pljunili i posrali plebiscitarnu volju Slatinjanki i Slatinaja izraženu na izborima.

Mislim da sam bio jasan i da se svaki iole pošteni i čestiti HDZ-ovac neće nači uvrijeđen mojim komentarom, jer kao što rekoh ne izjadnačavan članove HDZ i lupeže pod plaštom HDZ-a, DAPAČE PRAVIM VELIKU RAZLIKU IZMEĐU NJIH!
jerko
2.6.2013. 21:08
I tebi Fitilj posebno hvala! HDZ ima 200000 članova a sudi se petorici, hvala Fitilj!
fitilj
2.6.2013. 20:47
@jerko od kada je govor istine pljuvanje? Kome se sudi za pljačku države i naroda, ako ne HDZ-u?

Nije pobijedila demokracija, već sprega lupeža i profitera, a njihovoj je pobjedi kumovao kukakavićluk i neodgovornost onih koji su ostali kod kuće!
jerko
2.6.2013. 20:38
Hvala svima koji su sustavno pljuvali po HDZ-u sve ove godine! Hvala jer ste doprinijeli da cijela županija bude u bojama HDZ-a! :P
fitilj
2.6.2013. 1:52
@stole123 Mate ti je Ajdukovac kao i ja, pa ne može biti "persona" pod 8.
stole123
1.6.2013. 23:01
mate ja bih ti mogao oprostiti i onu 8 ako navijaš za hajduka pozdrav
Mate Vukušić
1.6.2013. 21:01
Ej, dečki, nema me samo popodne a vi nadrobite pun kufer koječega.
Ma, Siniša, nekima ovdje su Mućke nedokučive osim što im je Delboj interesantan kao lagani kriminalac ( to im valjda paše uz mjesto u kojem smo ) a razumljivi su im jedino Gruntovčani jer tamo je ionako, hlebinski, sve nacrtano...
Fitilj, nema potrebe za sikiracijom jer, ni živih se nisam boj¨o a kamoli mrtvih pasa...
siniša prpić
1.6.2013. 19:12
@BebiRita, najvažnije je ostati neovisan......

youtube.com/watch?v=2vDWOxY7eKw

Mate Vukušić, vidi natpis na Trotterovom kombiju....
fitilj
1.6.2013. 18:50
@slobodagovora dobro pitanje "-tko je plaćen za svoje "umotvorine" sa više toplih obroka ili kavica "persona" ili "baćo"?"

Odgovor na pitanje vrednovanja * Judinih škuda, nije jednostavan, jer bi se danas za taj čuveni bakreni novčić cara Trajana mogao kupiti samo sendvič i sok. www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/117487/Default.aspx

ZNAČI; kava bi još išla, ali topli obrok je upitan!

* Judine škude bibl. retor. novac za koji se tko prodaje, za koji čini prljave usluge kome [prodati se za Judine škude]


mastermind
1.6.2013. 18:42
Ne znam otkud je broj čitatelja mjerna jedinica za kvalitetu nekog medija. Po tome bi ono smeće od 24 sata trebalo biti najkvalitetnije glasilo u HR
fitilj
1.6.2013. 18:24
@siniša, e pa sada, pazi molim te, moš si mislit da neznaš o kojoj personi govorim! Čekaj samo da nađem gdje je napisano; Ajduče ( Pod starom plinarom....) !!!!!!!

Nemoraš se bojati da ćeš imati problema sa uredništvom zbog pisanja prikrivenih reklama, vidiš da te Goran nije stavio u U rubrku Izbori 2013. ima ukupno 64 članaka.

PS:Ma nešto mi je užasno zasmirdilo, moram pogledati čizme jer izgleda da sam ugazio u neki drek.
BebiRita
1.6.2013. 18:14
@siniša prpić
``Next year in this time we’ll be a Millioners!`` - Dell Boy ;) pozzz
slobodagovora
1.6.2013. 18:07
Možda bi dobra tema za raspravu bila ova:
-tko je plaćen za svoje "umotvorine" sa više toplih obroka ili kavica "persona" ili "baćo"?

teško da njihove "umotvorine" vrijede više od gore navedenog(a možda je i to previše).
Ljubo R. Weiss
1.6.2013. 17:36
@siniša, fitilj
Pa zna se o kojoj personi! Ni poklopac kompjutera ne podižem bez da mi se plati , minimum, 200 000 eura!
siniša prpić
1.6.2013. 17:28
Ne znam o kojoj personi govorite.
fitilj
1.6.2013. 17:24
@siniša da, da plati pa čitaj, rekao bi Kenđo!
siniša prpić
1.6.2013. 17:00
Ovaj gornji komentar, u stvari je prikrivena reklama.
Nadam se da me "uredništvo" neće tužiti zbog toga.
siniša prpić
1.6.2013. 16:57
@fitilj, u humorističnoj seriji "Mučke", na početku svake epizode pojavio bi se natpis "Only fools and horses".
Kome je potrebno, neka još jednom pročita. Neki, kao što sam i pretpostavljao, trebaju prevoditelja.
Bitno je da Mato i još poneki, itekako kuže.
Mato, piše dobre kolumne. I sve ima svoju cijenu.
fitilj
1.6.2013. 15:35
@sinišaaaaaaaaaaaaa pomagaj, ispravljaj što se ispraviti mora!!!!!!!!!!!!!
UooH
1.6.2013. 15:02
Ha ha ha i mislio sam da je Mate takav čovjek kakav Siniša kaže a vjerojatno i ovo što fitilj kaže u vezi toplog obroka je istina. Ispada da je gori od hadezeovaca.
Ljubo R. Weiss
1.6.2013. 13:21
@bać joza
Pišeš, pored ostalog: ...Niti proziva niti kritizira. Nego jednostavno vas potiče da vi kvalitetnije radite, ali ne "pljuvanjem" po drugim medijima iz Virovitice, nego se nametnite kvalitetnim radom..."
Goran je učinio analizu, s drugim novinarima, članovima HND, koji su govorili o izvještavanju s lokalnih izbora. Ne radi se o tome da se portal mora nametnuti kvalitetom, ona je tu, a samo jedan detalj - više od 100 lajkova na Goranov tekst! Tebe vjerojatno smeta orijentacija - naravno - politička- vlasnika portala i nas koji s njim radimo, a nju ne mijenjamo! No, to s kvalitetom nema veze! Osim toga, ovaj portal radi praktički jedan čovjek, a koliko ono zaposlenih ima Virovitički list, Radio Virovitica itd.??? I ti zaposleni su plaćeni NAŠIM novcem...! A što imamo?? Agitpropovsko informiranje i pranje mozga građanima!
@fitilj Naravno da računam na mjesto u Savjetu! Pravo je pitanje zašto Savjet do sada nije osnovan??? I zalagat ću se da jedno dobiješ i ti, i svatko tko zna što su mediji i u čijoj službi trebaju biti!

Mate Vukušić
1.6.2013. 10:18
Siniša, za zakon "osmice" su u Poštaru ubijali!! A gdje mene nađe u toj osmoj točki....?

Bać joza, imao sam bliskog poslovnog suradnika koji je redovito išao u crkvu, molio se i družio s svećenstvom i tvojim krugovima. Šta je tu loše? Ništa, osim što je izvan toga bio prilično nekorektan a najvažnije za reći - nečovječan. U naravi nije i ne živi niti jedan isusov nauk. Definitivno.
Što želim reći - ne priliči čovjeku određenih svjetonazora prema potrebi ponašati se u skladu sa nečim apsolutno suprotnim. Mali detalj: totalno je nevažno ali, mene bocneš što sam završio srednju školu ( elektrotehničku i fitofarmaciju, ako je bitno ) te kao zato ne kužim neki tvoj tekst. Ponavljam, nevažno ali, ne priliči čovjeku tvog formata na takav način se pokušati razračunati i to u nedostatku argumenata. A obzirom na škole, ti bi ih trebao imati za svaku priliku.
Jasno je odavno, na ovom portalu, da nije potrebno tebi puno replicirati jer tebi je svaka replika duhovna hrana a mogao bi biti presit obzirom na duhovnost koju živiš. I dobro je to, nema ničeg lošeg u tome, kako bi ti običavao reći, to je tvoj put - tko hoće nek izvoli tko ne opet lijepo.
Inače, imao sam priliku često razgovarati sa pojedinim svećenicima i u većini slučajeva sam naišao na dobrohotne i iznimno komunikativne, razborite ljude. Na temu religije sam često razgovarao i s ocem, bio je učenik kod Ćirila Kosa, u Đakovu, koji je tamo bio duhovnik, što je najodgovornija služba u odgoju svećeničkih kandidata. Ali, eto, moj ćaća ( poznavao je prilično taj sustav iznutra i nikad nije o tome pričao ) je odustao tijekom nekog vremena, iz njemu poznatih razloga. I ne mislim da je stim nešto dobio ali niti izgubio. Kako bi ti rekao, baćjoza, to je njegov izbor...
fitilj
1.6.2013. 10:14
PS: Zaboravih dodati da je možda je u pitanju i neki đabalesku topli obrok i kavica?

U svakom slučaju da si dao koju crkavicu imao bi "prijatelja" više!
fitilj
1.6.2013. 10:10
@siniša prpić, a pa hebiga zašto pretjera sa ovom cijenom od par stotina eura!

Evo vidiš nerealan si, miješaš judine škude, s cijenom nekog poštenog rada!
siniša prpić
1.6.2013. 9:36
@@Mate Vukušić, pokušaj razumjeti, sav sam shrvan zbog izbora, pa tražim krivca......, Ti u stvari navijaš za Dinamo... ili sam Te zamjenio s nekim....., što ćeš, godine čine svoje. Ajduče ( Pod starom plinarom....) !!!!!!!
siniša prpić
1.6.2013. 9:29
@Mate Vukušić, nikako Ti ne mogu oprostiti neke stvari koje si činio i još uvijek činiš.....
1. Navijaš za Hajduk 2. Pomagao si "šljakerima" iz Lukača, tamo još devedeseth 3. Još prije deset godina vodio si "negativističku" kampanju protiv Hdz-a na svakom "čošku" 4. Došao si u Sdp prije 3 mjeseca 5. Stalno govoriš o sebi u trečem licu 6. Bio si nemoguć pregovarać u više navrata ( Josipović, prošli parlamentarni izbori 2011., svibanjski izbori za Županijsku skupštinu VPŽ 2013.) 7.Nedosljedan si 8. Može te se kupiti za par stotina eura 9. Nemaš poima tko je Frfa
10. Ne navijaš za Dinamo
Sve Ti mogu oprostiti, no ne mogu Ti oprostiti ono pod točkom 8. Pozz
fitilj
1.6.2013. 9:16
@bać joza slažem se da je moguće preobratiti se i biti drugačiji, što ne znači biti bolja, poštenija i karakternija osoba, a pogotovo ne onda kada je u pitanju ona narodna da para vrti gdje burgija neće!
bać joza
1.6.2013. 9:02
Poštovani Mate!

Itekako ste dobili odgovor. Svatko može birati svoj put i tim putem ići. Međutim ići svojim putem i optuživati drugoga koji ide drugim putem da ide krivim putem je krivo. Ako hoćeš ići sa mnom mojim putem, ne možeš u isto vrijeme ići i drugim putem. Ili narodski rečeno: Ne možeš sjediti istovremeno ne dvije stolice. Odluči se.

Tako je i ovaj moj komunista ostao dosljedan sebi i svojim uvjerenjima. I sada obitelj želi ići protiv njegovih uvjerenja. Morate priznati da stvarno to nema smisla. Ostani dosljedan, osim ako si shvatio da si u krivu i odlučio promijeniti svoj život, kao što je to učinio sv. Pavao. Ali on je to učinio svojevoljno. Nema nikoga smisla na nešto prisiljavati.

Možeš me natjerati u crkvu, ali me ne možeš natjerati da se molim. I to je to!

Pozdrav Mate i želim vam blagoslovljen vikend!

P.s. za Fitilja!
Ako se netko obratio na virovitica.netu, to je dobro, ali to nije moje pitanje, nego pitanje svima nama. Moguće je obratiti se i biti drugačiji.
fitilj
1.6.2013. 8:40
@Gorane znaš onu o tome kako pas ne laje zbog sela, već zbog sebe, pa tako i Ljubo brani bać jozu.

@siniša nadam sa da si shvatio Ljubinu poruku i kada se bude određivao tim "stručnih ljudi" nećeš zaboravi na njega.

PS:@bać joza spominješ li ti ovu priču o "preobraćenju" apostola Pavla jer si na virovitica.net prepoznao nekog preobraćenika?
Mate Vukušić
1.6.2013. 8:30
Ma bravo bać joza, skrivio sam "zarez". Točno, poslanica a ne evanđelje, lapsus je u pitanju i nije bit u toj razlici. Nisi ništa odgovorio na moj komentar nego si izrekao nešto sasvim treće. I kakve veze ima taj "okorjeli komunist" i namjera familije da ga sahrani uz vjerske običaje? Njihovo pravo, to vjerojatno žele zbog sebe a ne zbog njega i to mi je čak opravdano. Iz familije su mu vjerojatno "okorjeli vjernici", što je individualno pravo i opredjeljenje. I ne kužim što je poruka s tim "okorjelim komunistom? Naslada u nedostatku odgovora? Ok!
bać joza
1.6.2013. 1:07
Poštovani!

Niti proziva niti kritizira. Nego jednostavno vas potiče da vi kvalitetnije radite, ali ne "pljuvanjem" po drugim medijima iz Virovitice, nego se nametnite kvalitetnim radom.

Znam da iza ICV i Virovitičkog lista stoji veći broj ljudi i suradnika koji javljaju o raznim događanjima u virovitičko podravskoj županiji i da ćete se teško moći takmičiti. Budite objektivniji i pokušajte kvalitetnim kolumnama, pa prenešenim i s drugih portala, podiči vlastitu kvalitetu. To je jedini ispravni put. Drugog puta jednostavno nema!

Pozdrav!
uredništvo
1.6.2013. 1:00
Poštovani Ljubo,
Nitko bać jozi ne osporava da kaže što misli. Ovdje može ono što mu na drugim portalima nije dozvoljeno a stalno nas zbog nečega proziva i kritizira.
Ljubo R. Weiss
1.6.2013. 0:43
@Siniši, bać jozi i drugima
Vidim, gotovo nitko ne oponira mom "haveru" Siniši Prpiću?? Zašto mu treba sada oponirati?? Kuka ovdje o medijima koji su pod kontrolom HDZ-a (što nikako nije dobro, uz pretpostavku da su icv i još neki mediji, mediji građana, a ne produžena ruka HDZ-a!!) Zato lijepo Siniša na prvoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice predloži osnivanje Savjeta icv-a u koji bi ušli stručni ljudi, plus dio predstavnika stranaka u gradu, (možda i VPŽ) i koji bi imao određenu kontrolnu funkciju nad icv-eom! Postoje osnivački akti icv-a, Statut grada itd., mijenjajmo to!
Dalje, bilo bi za očekivati bar jednu riječ samokritike jer zahvaljujući tvom EGU,prije svega, Siniša, u nedjelju nemamo drugi krug izbora za gradonačelnika! Po mom mišljenju, mada bilo i usamljeno, postigao si fenomenalan autogol odnosno odigrao, u konačnici, za HDZ i ekipu, na koju se vječito žališ! Pokazao si se nepouzdan partner u političkoj borbi, loš saveznik SDP-a, i Ivica Kirin te treba počastiti za ulogu koju si odigrao! I uz tebe i tvoju strančicu, HDZ i Kiro u Virovitici mogu mirno raditi to što rade!
Stavovu i mišljenja "bać joze" su mi često neprihvatljiva, ali mišljenja sam da "bać joza" ima pravo na svoje stavove i mišljenja. A naše je da mu argumentirano ukažemo gdje se razlikujemo u procjeni političkih pitanja i tema, jer ako se ide džonom na "bać jozu" nismo li onda i mi neka vrsta HDZ-a?? Ponavljam, ne slažem se u mnogo čemu s njim, ali mu ne mogu osporiti pravo (i njemu sličnima) da se izjašnjavaju jer bit demokracije i jeste u tome da se čuje "et altera pars"(i druga strana). A što se tiče njegovih vjernika, i njegovih sposobnosti, neka se o tome izjašnjavaju vjernici u njegovoj župi! S druge pak strane, ako Kaptol i društvo dobivaju pozamašna sredstva proračunskog novca (od grada, Županije i Hrvatske) onda imamo pravo pitati za to kako se ta sredstva - a ona nisu mala - troše!?
bać joza
1.6.2013. 0:42
Poštovani Mate!

Možda mala škola kojom vas ne želim povrijediti. Poslanicu Galaćanima napisao je apostol Pavao i nije evanđelje. Evanđelja su napisali Matej, Marko, Luka i Ivan.

Apostol Pavao je bio vrlo učen čovjek, po obrazovanju i vjerničkoj zauzetosti vrlo gorljivi progonitelj Isusa Krista i njegova djela. Međutim, obraćenjem postaje još gorljiviji zastupnik svega onoga što je Isus Krist donio svojim životom i radom. Upravo zato je bio nepotkupljiv i vrlo, vrlo precizan i jasan. Zašto? Zato što su ljudi često zbog nekih svojih ljudskih, ovozemnih interesa spremni zaboraviti tko su i što su, a to nije dobro.

I ja bih na ovom portalu imao više onih koji me podržavaju kada bih išao "niz struju!", ali bi na taj način izdao sebe i svoga Učitelja! Ili jesi ili nisi. Ne možeš biti katolik i zastupati protukatoličke stavove. Odluči se! I zato je Pavao u svom obraćanju Galaćanima bio toliko rezolutan i jasan.

Vjerujte mi da bi to trebalo biti tako i danas.

Evo jednoga stvarnoga primjera od danas. Umro je jedan "okorjeli komunista", za crkvu nije mario niti je u nju išao. I to je ok. Međutim, u 22,50 su me zvali da hoće obred s katoličkim svećenikom. Rodbina želi nešto protiv čega je on bio cijeli život, idu direktno protiv njegove volje. Znam, neobičan je sprovod bez svećenika, ali je i neobična njegova tvrdoglavost da ostane dosljedan sebi. Pa ja bi ga u tome podržao i ne želim ići na taj sprovod. Znam, biti će problema, ali zašto mu ne ispuniti zadnju želju. Ako je bio komunista do kraja života, neka takav i ide s ovoga svijeta.

To je to moj prijatelju! Pozdrav!
Mate Vukušić
1.6.2013. 0:21
Eto, bać joza, iz tvog citata iz evanđelja moram konstatirati slijedeće: u tim Galaćanima nekako sam tebe prepoznao. To je samo moje viđenje.
A drugo, ne mogu se oteti dojmu da u tom evanđelju narator kaže: ako ne misliš ( ne misle ) kao ja neka si ( su ) proklet! Previše je to slično današnjim režimima ( ako nisi s nama onda si protiv nas ) a premalo isusovu nauku. A možda sam i u krivu..
fitilj
31.5.2013. 23:47
@bać joza stalno se pozivaš na volju birača, ali zaboravljaš da se je plebiscitarni dio tih birači na čiju se volju pozivaš ogriješio o slijedeći nauk i postulate Crkve:

DESET ZAPOVIJEDI BOŽJIH
7. Ne ukradi.
8. Ne reci lažna svjedočanstva. 10
10. Ne poželi nikakve tuđe stvari.
DVIJE ZAPOVIJEDI LJUBAVI
2. Ljubi bližnjega svoga kao sam sebe (Lk 10, 27).
OSNOVNE KRŠĆANSKE DUŽNOSTI
1. Kloni se grijeha.
DVIJE ZAPOVIJEDI NARAVI
Ne čini bližnjemu što ne bi želio da on tebi učini!
Čini bližnjemu što bi želio da on tebi učini!
SEDAM DAROVA DUHOVA SVETOGA
1. Mudrost,
2. Razum, ,
5. Znanje,
7. Strah Božji.
ČETIRI STVARI POTREBNE DA SE SPASIMO
1. Vjera, 2. Ufanje, 3. Ljubav, 4. Dobra djela.

I DA NE ZABORAVIMO NAŠU ULOGU U OBRANI DEVET TUĐIH GRIJEHA
1. Savjetovati na grijeh.
2. Zapovijedati da se griješi.
3. Pristati na tuđi grijeh.
4. Navesti drugoga na grijeh.
5. Hvaliti tuđe grijehe.
6. Tajiti tuđe grijehe kad smo ih dužni očitovati.
7. Ne pokarati tuđe grijehe.
8. Pomagati drugoga u grijesima.
8. Braniti tuđe grijehe.

I ZBOG SVEGA TOGA PREDLAŽEM TI BAĆ JOZA DA ZAJEDNO SAMNOM PRIJE SPAVANJA IZMOLIŠ SAVRŠENO POKAJANJE:
Moj Bože, kajem se
i žalim od svega srca
što grijesima uvrijedih tvoju neizmjernu dobrotu.
Tvrdo odlučujem
da te uz pomoć milosti neću više vrijeđati,
da ću za svoje grijehe činiti dostojnu pokoru
i čuvati se grješne prigode. Amen.
fitilj
31.5.2013. 23:31
SAVRŠENO POKAJANJE

Moj Bože, kajem se
i žalim od svega srca
što grijesima uvrijedih tvoju neizmjernu dobrotu.
Tvrdo odlučujem
da te uz pomoć milosti neću više vrijeđati,
da ću za svoje grijehe činiti dostojnu pokoru
i čuvati se grješne prigode. Amen.

siniša prpić
31.5.2013. 23:05
@bać joza, meni je onaj pitomački svečenik ( pa i pateri Benko, Robert, Zvonimir.... ), puno bolje legao. Jednostavnije, prisnije, jednom riječju, ljudskije. U konačnici, Božje.
A, nisu nikome podilazili..... Franjevci, što ćeš.....
Nije papa zalud izabrao baš to ime.
Samo naprijed Franjo !! Bog te blagoslovio. Čeka te težak posao.
bać joza
31.5.2013. 22:44
Poštovani!

Ako budete ove nedjelje išli na svete mise vi koji ste katolici, dobro poslušajte drugo čitanje. Da bih vam to olakšao i pripremio vas, donosim vam to čitanje ovdje. Pročitajte ga i malo si razmislite!

Početak Poslanice svetoga Pavla apostola Galaćanima

Pavao, apostol – ne od ljudi ni po kojem čovjeku, nego po Isusu Kristu i Bogu Ocu koji ga uskrisi od mrtvih – i sva braća koja su sa mnom: Crkvama u Galaciji. Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga.

Iako ćete tumaćenje ćuti od svojih župnika, dobro je da i sami razmišljate o ovom tekstu.

Pozdrav!
siniša prpić
31.5.2013. 22:27
@bać joza, dajte već jednom prestanite izjednačavati Katoličku crkvu i sebe. Ne daj Bože da je tako. Niti sam ja poduzeće Hrvatske šume d.o.o., a niti ste vi sveta Katolička crkva. Miljama daleko.
nicko
31.5.2013. 22:23
"Iz vrlo jednostavnog razlog - nisu oni vlasnici medija nego mi, građani i porezni obveznici."

svećenik pa porezni obveznik? oO
siniša prpić
31.5.2013. 22:23
Vlasnik Virovitica.net-a je Goran Gazdek. Može navijati i favorizirati koga god hoće.
Vlasnik ICV-a je Grad Virovitica. U konačnici, građani Virovitice.
Ako kažem da je oporba posljednji puta sudjelovala u nedjeljnoj emisiji koja ide od 10.30 do 11.30, tamo davne 2009. ( 20.prosinac ), svakome pametnom je dosta.
Vicko, ako se ne varam, svojevremeno me je i vaš saborski zastupnik "počastio" sličnim komplimentom ( da nisam nikakav katolik ).
Čudne podudarnosti.
Sretan sam što mi je vjeronauk držao pošten pitomački svečenik, kojemu su ljudi ( djeca ) bili puno bitniji od zadovoljavanja forme.
Bogu hvala.
bać joza
31.5.2013. 22:12
Poštovani Mirovnjak!

Treba cjeniti svakog čovjeka, osobito onoga koji je sav svoj život posvetio dobrobiti svoga naroda.

Treba otvoreno reći da su se katolički svećenici odrekli udobnosti obiteljskog života, stalnog mjesta stanovanaj, mnogih drugih prednosti i to radi dobrobiti povjerenog mu stada. To što neki stalno napadaju i pljuju po Katoličkoj Crkvi je samo izraz njihove gorčine i jada i neprihvaćanja snage Katoličke Crkve. Katolička Crkva nije djelo ljudsko nego djelo Božje i zato je trn u oku mnogima. Ali ni vrata paklena neće je srušiti, kaže Isus.

Po djelima ćete ih njihovim prepoznati. Pogledajte crkvu sv. Tome Apostola u Gornjem Rajiću koja je izgrađena poslije rata, od 1998. do 2003., a bila je potpuno srušena.
Pogledajte crkvu sv. Leopolda Mandića u Virovitici koja je izgrađena od 2003. do 2010.

Zahvaljujem Bogu što me je stavio baš na te župe i baš u tom vremenu!

Pozdrav!
slavujj
31.5.2013. 22:11
bać joza,
kao prvo, drago mi je da se ne poznamo,ništa nisam time izgubio,
nadalje,ponosan sam što ste zamijetili moju podršku časnom i poštenom čovjeku!

Puno puta sam ovdje navodio kako je svaki komentar "lice" onoga tko ga piše,tu se slažemo,
neizmjerno mi je drago da je moje "lice" različito od vašega!
Bilo bi tužan i žalostan kad bi se vidio kao što vidim vas(kako bi djeci pred oči stao takav?) kao nekoga lažljivog i pokvarenoga.Evo zašto?
Zašto lažete da ja osporavam nečije pravo?
ja samo govorim da to nije dobro niti u interesu Hrvatske,zar vi mislite da je?možda u vašem je,ali u interesu RH sigurni nije!
Vrlo dobro vi znate da ja nisam osporavao pravo ni uredniku ovog, ni drugog portla kako će nešto uređivati,zato ste pokvareni što to tvrdite!

Podlo je nekome prebacivati nepoštovanje izbornih rezultata,što vi radite,a nije istina.

Istina je ono što ste i sami naveli da su rezultati takvi kakvi jesu i to nitko ne smije osporavati,
ali isto tako nitko ne smije osporavati i razloge koje ste sami naveli "strah od izgubljenog posla ili gubitka životne egzistencije",pa zar takvu Hrvatsku želite?
ako je to vaša želja,moja nije, nadam se da tu ne vidite ništa loše,tu se ne radi o strankama već o Hrvatskoj u koju se toliko zaklinjete.
bać joza
31.5.2013. 22:03
Poštovano Uredništvo!

Citirate me: Zašto čelnici općina i grad Virovitica kao vlasnici svojih medija ne bi i u medijima provodili svoju politiku - pita@bać joza!

Iz vrlo jednostavnog razlog - nisu oni vlasnici medija nego mi, građani i porezni obveznici.

Zar ne proizlazi iz izbora da smo mi te ljude izabrali i povjerili da nas vode. Znamo tko su vlasnici ICV i Virovitičkog lista. I ako ti novinari kažu da ne primaju novce iz proračuna, zašto im ne vjerovati. Zašto stalno sumnjati u njihovu vjerodostojnost.

Tko postavlja urednike na HRT-u. Ja sigurno ne. Birači, sigurno ne. Ili možda ipak da! Ia i svi birači biramo ih preko naših predstavnika u Hrvatskom Saboru. Mogu reći, ja nisam glasao za tu opciju. Ali koga to briga. Većina je rekla tako.

Privatni mediji također vode svoju uređivačku politiku onako kako im paše. Naravno, tko više plati, njega se reklamira i podržava. U vašem slučaju HDZ vas ne plaća pa ga niti ne reklamirate. Da li vas plaća SDP, isto ne znam, ali eto malo ga više reklamirate nego ostale. Nažalost, nisu prošli na ovim izborima. Možda će proći na slijedećim.

Nisam vojnik niti jedne partije niti me je itko vrbovao za nešto. Nemam nikakvog osobnog interesa niti ikakve materijalne koristi od komentiranja. Jednostavno želim da kvalitetan komentar pomogne i meni i drugim čitateljima da se borimo za dobrobit Lijepe Naše.

Idemo dalje!

Pozdrav!
mirovnjak
31.5.2013. 21:54
Fitilj!
Sve što si napisao u komentaru u 20,42,38 potpisujem za našeg Slatinskog župnika.
Samo se bojim da taj divni čovjek i veliki gospodin zbog naše podrške ne dobije velike minuse.
uredništvo
31.5.2013. 21:48
EU rezulucija o medijskom slobodama, ispalo je iz rečenice.

Rezolucija ističe važnost transparentnosti vlasništva nad medijem te posebno poštovanje svih profesionalnih i etičkih standarda. U rezoluciji se poziva zemlje članice Europske unije da donesu pozitivne zakonske propise koji bi osigurali transparentnost vlasništva a sve u cilju utvrđivanja identiteta vlasnika medija s posebnim naglaskom na njegove financije.

Ono što je posebno bitno je da rezolucija poziva na jasne kriterije za imenovanje čelnika javnih medija te ljudi koji ulaze u medijska vijeća i regulatorna tijela. Kriteriji za izbor tih ljudi moraju biti u skladu s načelima neovisnosti, integriteta, iskustva i profesionalnosti.

Eto, mi znamo tko su vlasnici naših medija, ali ne znamo tko ih financira jer novinari tvrde da iz proračuna ne dobiju ni kune.
uredništvo
31.5.2013. 21:43
Zašto čelnici općina i grad Virovitica kao vlasnici svojih medija ne bi i u medijima provodili svoju politiku - pita@bać joza!
Iz vrlo jednostavnog razlog - nisu oni vlasnici medija nego mi, građani i porezni obveznici.
To je upravo ono što svih ovih dvadesetak godina "demokracije" nismo uspjeli promijeniti jer možete okrenuti mantiju i kaput, ali komunsita ne može izaći iz vas, bać joza.
Ne samo da nismo uspjeli promijeniti ono za što smo se borili već je lokalno novinarstvo spalo na najniže moguće grane.
Vi ste vojnik partije pa to ne želite vijdeti. Kivni ste na bivši sustav, a ponašate se po njegovom obracu. Već viđeno i poznato licemerje.
Ovo za što se Vi zalažate protivno je zdravoj pameti, ali i rezuluciji o medijskim slobodama koje isključuje lokalnu upravu kao vlasnike medija.
Rezulicija još kaže: Novinar mora biti neovisan od unutarnjih pritisaka - urednika, izdavača ili vlasnika te neovisan od vanjskih pritisaka koji stižu sa strane političkih ili ekonomskih lobija i drugih interesnih skupina".
Sve ono što medije koje ovdje navodite i podržavate nemaju.
bać joza
31.5.2013. 21:27
Poštovani Slavuj!

Niti vas znam niti poznam. Po svojim bivšim komentarima navijali ste za Sinišu Prpića i HSPD. Na izborima smo vidjeli koliko vas je ljudi podržalo. Bogu hvala, nije zanemariva brojka.

Isto tako vidimo koliko je birača podržalo izabranu vlast u gradu Virovitica i Virovitičko Podravskoj županiji. Svatko je mogao istaknuti sebe i predložiti da ga ljudi podrže. Bogu hvala. Tko je htio, imao je mogućnost. Tu naravno ništa nije sporno, zar ne. Naravno, da će izabrani ljudi voditi ono što im je povjereno, i grad i sve gradske resurse, pa i medije. Ni to nije sporno. P ane mogu ja uređivati politiku ovoga portala. Nju uređuje njezin vlasnik i odgovorni urednik. Pa to je njegovo pravo. Pa zar želite gospodinu uredniku u vlasniku ovoga portala uskratiti pravo da uređuje svoj portal. Ma molim vas! Tako i urednici drugih medijia uređuju svoje medije. Pa zašto im to osporavati.

Da procjenjujete volju birača ni vi ni ja nismo kompetentni. Za to su kompetentne izborne komisije koje su prebrojile glasove i nama predočile kako je narod glasao. Zašto non stop osporavate izbor i želju birača. Pa to je njihov izbor.

Tko na ovom portalu podržava krađu, lopovluk i druge nabrojene stvari? Mene za to optuživati? Strašno!!! Mislim!!!

Ali, svatko svojim pisanjem pokazuje sebe. I to je to!

Pozdrav!
slavujj
31.5.2013. 21:14
bać joza ,
vaše je pravo da se sramotite koliko god želite,

samo nemojte to raditi u moje ime,naše ime,
u ime Hrvata ili Crkve Katoličke!

slavujj
31.5.2013. 21:10
Za mene je gospodin Gazdek puno veći "desničar" od onih koji misle da jesu "desni",
barem u odnosu njegovog doprinosa razvoju demokratskog društva ,za razliku od gušenja putem ICV-a.

Zašto ne reći, to što se radi na icv-u nije dobro,
ni za hdz,ni za sdp, ni za bilo koga u RH.

Nadam se da će i oni to shvatiti,u interesu svih nas!
bać joza
31.5.2013. 21:04
Poštovani!

Svašta!

Pozdrav!
slavujj
31.5.2013. 21:01
@fitilj,slažem se sa Vama,naravno da je većina svećenika osobe za primjer po ponašanju,karakteru i svakoj ljudskoj pozitivnoj osobini ,ali svjedoci smo da ima i "kukolja" koji svijesno baca mrlju na te divne ljude.

Slažem se dobrim dijelom i s @Mikešom 07,
samo bi primjetio da nije u pravu s tvrdnjom oko "omalovažavanja "komentatora koji podržavaju "desnu opciju",evo zašto?

Nitko mi ne može tvrditi da podrška desnoj opciji znači braniti ono što nije u interesu države Hrvatske ,Hrvata ali i svih ostalih građana RH,
u obrani takvih interesa sam največi "desničar"

ali se mora jasno reći nećemo dozvoliti lopovluk,kriminal,korupciju,neplaćenje poreza i sva ostala moguća varanja RH,
a oni koji to ne žele vidjeti,glumeći nekakvu desnicu su zapravo najveći neprijatelji RH,

nadam se da se oko toga slažemo,desnica po meni znači "voljeti" domovinu a ne ju "čerupati" pod krinkom ljubavi.
mikeš07
31.5.2013. 20:43
Načelnici opčina,gradonačelnici i župan nisu nikako vlasnici nabrajanih medija.Kao što nisu ni vlasnici opčina,gradova i županije.
Oni su samo voljom većine birača izabrani da upravljaju tim medijima i da provode politiku koju su prije izbora prezentirali biraćima,i za koju su tražili mandat.
Što se tiće slobode u načinu uređivanja ovog medija,tu apsolutno podržavam vlasnika da ju provodi,iako se osobno sa večinom stavova ne slažem.Ali nitko me ne sili da posječujem ovaj portal,čak mogu i komentirati i to svakako podržavam.
PS
Još bi bio veseliji da ponekad nema onako nadutih i omalovažavajučih komentara prema nama nekolicini koji drugačije mislimo i koji podržavamo desnu opciju.
fitilj
31.5.2013. 20:42
@slavujj naš kolega bać joza je profesionalac u pjevanju gregorijanskih korala (monotonih crkvenih pjesama) i zato spada u skupinu onih iz naslova "Uzalud vam trud svirači,....."

Nebi htio da me bać joza, kao što je to činio nekadašnji župnik moje župe, proziva u svojim propovjedima sa oltara, ali moram primjetiti da je bać joza sušta suprotnost od našeg slatinskog svećenika koji je ljudina od čovjeka i osoba kojeg svaki vjernik i svaki pošteni čovjek doživljava kao prijatelja i člana vlastite obitelji.
fitilj
31.5.2013. 20:09
@bać joza nisam siguran da ćeš svojim lamentiranjem za KRADEZ ušićariti koju crkavicu za đeparac, ali znajući da Jopa, Kiro, Tole i Roki budno prate tvoje stranačko lamentiranje za pokret koji je opljačkao narod i državu očekujem da će ti se makar u vidu zahvalnice odužiti za pružanje podrške u izbornoj kampanji.


Loco
31.5.2013. 19:21
@bać joza, koliko bahatluka i umišljenosti pod
krinkom pobožnosti?? "svaka čast".
svaka sila za vremena!
slavujj
31.5.2013. 19:15
bać joza,
gdje je granica vašim bedastoćama?
gdje sam ja to vas vrijeđao?
istina je da ste pokvareni i podli,što vas to smeta kad je istina koju potvrđujete svakim svoji komentarom?
Tvrdili ste u svom komentaru (16:53:45)da su čelnici općina vlasnici,pa zar gubite pamćenje?
ili pišete samo da bi pisali?

Naravno da nastavljate s grubim lažima ,kakvi doista ne priliče ovoj državi i narodu i time nas sve sramotite!
Nikakva trenutna vlast nije i neće biti vlasnik icv-a niti virovitičkog lista ni radio virovitice,
to što vi pokušavate to tako prikazati smo dokazuje vaše zle namjere,vašu pokvarenost i predpostavljam vašu osobnu korist?

Iz vaših komentara,vremena potrošenog na portalu jasno se daju zaključiti i vaše namjere,
očigledno je da niste"presretni" vašom "nagradnom misijom" u trenutačnoj župi, pa se može naslutiti vaša težnja za bivšom,a "put za povratak"vodi jedino preko -zna se-koga, i zato vam ne zamjeram vaše bedastoće.

Nadam se da vam je jasno da griješite ,te da bi taj medij trebao biti u funkciji naroda a ne vladajućih stranaka,ma koje one bile,
u funkciji dobrobiti Hrvatske i njezinih građana,
naravno da vi to znate, samo vam nije interes da bude sve podređeno građanima Hrvatske!

Eto ,to je istina ,tu je vaša pokvarenost i nemojte mi više spominjati uvrede,jer svakim komentarom me vrijeđate kao poštenog čovjeka!
bać joza
31.5.2013. 18:43
Poštovani slavuj!

Pa tko je rekao da su vlasnici tih medija načelnici i gradonačelnici? Osnivači tih medija su grad Virovitica i susjedne općine. Dakle, ICV i Virovitički list pišu o događajima u tim općinama. Pa što je tu sporno. Pa o kojim bi događanjima trebali pisati i iz kojih općina. Ja tu ne vidim zdrave lokige u tvom komentaru, jer moraju pisati o događajima u svojim općinama. Sada, što je u tim općinama taj isti narod i birači iz tih općina izabarli baš HDZ-ove čelnike, e tu je druga priča. Tu ti ja ne mogu pomoći jer ja nisam birač tih općina kao niti virovitičko podravske županije. To mogu promijeniti sami birači tih općina i nitko drugi. I tu je kraj priče!

Ako sam ovo krivo napisao, dokažite da je krivo! Ako nisam krivo napisao, zašto me vrijeđate?

Pozdrav!
Drago25
31.5.2013. 18:25
@fitilj
koja god vlast se dogodila Lijepoj našoj tebi neće odgovarati....zaključak iz svih tvojih komentara koje sam pročitao( na silu , priznam, jer se grozim od istih)
slavujj
31.5.2013. 18:09
Jeste li svijesni svoje gluposti ili bolesti?
Nisu nikakvi načelnici vlasnici nikakvih medija,ako vi želite da budu slobodno im kupite bilo kakav medij,ali ne od našeg novca.

Evo kako vidite nastojim se izbiriti za svoj "glas" ,ili bolje reći za glas " zdravog razuma" jer ste me svojim bedastoćama natjerali da reagiram,ne želim da likovi poput vas truju ovaj prostor,narod i vjeru.
Očigledno da je došlo vrijeme da se pokuša spasiti što se spasiti može,stati na kraj i takvim sramotama poput vas.
bać joza
31.5.2013. 17:51
Poštovani!

Vlasnici medija ICV i Virovitički list su grad Virovitica i susjedne općine. O čemu bi novinari tih glasila trebali pisati? Naravno, o događajima u tim općinama i gradu Virovitica. To što je sada tamo na vlasti HDZ, to je druga priča. Tako će biti i jednoga dana kada Siniša bude gradonačelnik Virovitice ili drug Barić, svejedno. I tada će novinari pisati o događajima u tim općinama i gradu Virovitica i veličati Sinišine ili Barićeve uspjehe. Ja u svom listu pišem o događanjima u svojoj župi i naravno pišem o uspjesima svega ono što radimo, što sam ja trenutačno glavni, to je druga priča. Poslije mene će doći netko drugi. On će vidjeti kako se radilo.

Prema tome! Demokracija je moj slavuj! Izbori se za svoj glas!

Pozdrav!
slavujj
31.5.2013. 17:41
bać joza,
evo jedan dobronamjeran savjet ,ili razmislti o onome što pišete ili ako vi mislite da je tako kako pišete onda hitno zatražiti pomoć,dok ne bude prekasno?
pa zar vi mislite da su "čelnici općina i grada vtc" vlasnici nekakvih medija?- to je stvarno krajnje pokvareno i podlo ,ako je i od vas ,previše je!
Time ste dovoljno pokazali svoju ljudsku pokvarenost jer svjesno i namjerno lažete ,pitanje je samo gdje je granica do koje se možete sramotiti jer time ne blatite samo sebe?
bać joza
31.5.2013. 16:53
P.s. Poruka za Uredništvo.
Zašto čelnici općina i grad Virovitica kao vlasnici svojih medija ne bi i u medijima provodili svoju politiku. Što je tu čudno. Neka SDP ili neka druga stranka pokrene svoj medij. I to je to. Vi ste primjer da je to moguće, i s malim sredstvima. Možda vam fitilj malo pomogne, ako ne financijski, onda barem nekim korisnim savjetom.
bać joza
31.5.2013. 16:50
Poštovani!

Eto vidite da demokracija vama dopušta da pišete što želite, a neki kao Siniša, tzv. katolik obezvrijeđuje dan poslije TJELOVA, svetu hostiju. Sve sam mogao očekivati, ali ovako nisko za jednoga katolika nisam očekivao. Kako onda možete očekivati da katolici za vas glasaju a vrijeđate im najsvetije. SVAŠTA!

Pogledajte malo ICV i vidjet ćete informacije iz cijele županije, iz svih općina virovitičko podravske županije. Donosi samo vijesti bez ikakvih komentara. Na čitalačkoj publici je da sama procijeni što piše između redaka.

Što god vi mislili o narodu virovitičko podravske županije, on je na izborima rekao svoje. Pa ako je krivo izabrao, to će narod osjetiti. Ali, recimo pošteno, neka druga opcija se nije nigdje još toliko isprofilirala da bi mogla zamjeniti sadašnju vlast u virovitičko podravskoj županiji. SDP je stvarno pao, zapravo nikad se i nije popeo, HSPD nešto pokušava u samoj Virovitici, HDSSB negdje pomalo nadolazi i to je to.

Naravno, svatko može ovo razumski komentirati i osporavati, ali je to tako. Da je to moguće promijeniti, dokaz su nam nekea mjesta gdje je pala ili će pasti dugogodišnja vlast. Upravo je to demokracija. Kada narod shvati da stvari ne idu u dobrom smjeru biraju bolje ili barem drugačije. Toga u komunizmu nije bilo! No, na primjeru sadašnje vlasti na državnoj razini, očito se narod ponovno opekao. E da! To je škola.

Pozdrav!
fitilj
31.5.2013. 14:54
@Gorane ne zahebavaj, već reci što je činiti da virovitica.net postane još veći otrov za ove političke štakore koji nas upropastiše!
lukica
31.5.2013. 11:25
tekstovipjesama.hr/lyrics/uvijek-ista-prica/2169/
siniša prpić
31.5.2013. 11:02
Za "Uredništvo", i sve ljude dobre volje !!
Neka vam je lijep i ugodan dan.

youtube.com/watch?v=AdOWl9a9dc0&list=RD02jo1cyl0QbWo
Mate Vukušić
31.5.2013. 10:32
A jest je.... ovo ljepilo. Ne možeš vjerovat...

"Ovo vrijeme u kojemu mi živimo, zahvaljujući hrvatskim glasačima, je vrijeme demokracije. Svakome tko misli da je sposoban otvaraju se neslućene mogućnosti iznošenja svojih stavova." .... reče baćjoza sa sigurne distance iz PSŽ-e..

siniša prpić
31.5.2013. 10:14
Informativna hostija" se daje nedjeljom u 10.30, na radiju ICV-a.
fitilj
31.5.2013. 10:10
@siniša lagano je ispirati mozak onim koji neznaju za čega im on služi. Takvima je dovoljno ponuditi par kuna za kupovinu glasa, ili pisanja naručenog uvlakačkog teksta pohvale.

Uvlakačko ponašanje je za osobe bez moralne čvrstoće i griže savjesti nešto najnormalnije na svijetu, pogotovo kada je pokret za pljačku naroda i države učinio sve da devastira, opljačka i uništi one temeljne egzistencionalne vrijednosti općeg dobra i društvene zajednice kao što je pravo na rad i na taj način stvori podobno tlo za nepotizam koji je uz mito, kriminal i korupciju postao jedino mjerilo napredovanja u svim onim resursima gde odlučuje politička oligarhija.

Koliko se sjećam prošlo je otprilike godinu dana od zadnjih diskusija o modernizaciji virovitica.net a Goran još nije smislio način na koji bi se osigurala ta modernizacija, kao što je recimo stavljanje linkova koji će funkcionirati direktnim klikom, a ne traženjem na Googlu.
siniša prpić
31.5.2013. 10:09
@bać joza, vidite prijatelju, to je razlika između nas.
Istina je voda duboka......, isuviše ste bistar čovjek da ne bi znali lučiti privatno vlasništvo i vlasništvo građana Grada Virovitice i pet općina ( ICV je ovo potonje ).
Dakle, ono što su radili komunisti za vrijeme KPJ, danas rade "komunisti" iz vladajuće stranke. Bez srama. Vi to Vašim komentarima podržavate. Vi ste odustali. Ja ne.
Na ovom portalu Vi možete braniti najveće lopove ove države, ili one koji su taj lopovluk pomagali.
Istovremeno, Vaši miljenici svake nedjelje "daju informativnu hostiju" građanima Virovitice.
Bez da drugi imaju pravo reći svoje mišljenje.
Dvadeset i dvije godine nakon slobode, to je bolesno. E, protiv toga ću se boriti.
Misliti, čekati, postiti i raditi....., tu sam. I nisam sam.
uredništvo
31.5.2013. 10:04
Onda bać joza kaže da nije ni u kakvoj sprezi s obnašateljima vlasti. Ne samo da je u sprezi nego je i rodočelnik takve politike. Čovjek koji prezire sustav u kojem nisi smio pisnuti sada se za njega zalaže. Kako drugačije protumačiti ovu rečenicu: "Kada vi dođete na vlast, kao gradonačelnik ćete imati mogućnost upravljanja istim medijima".
kišni
31.5.2013. 9:50
bravo gospon Gazdek samo nastavite idete u dobrom smjeru i to je nekakvo svijetlo na kraju tunela pa makar bio i vlak dobro je da se nešto kreće ili okreće da li, je to već netko izrekao, haha, ne bojte se mračne strane na kraju svjetlo uvijek pobjedi.
bać joza
31.5.2013. 9:46
Poštovani Siniša!

Ovo vrijeme u kojemu mi živimo, zahvaljujući hrvatskim glasačima, je vrijeme demokracije. Svakome tko misli da je sposoban otvaraju se neslućene mogućnosti iznošenja svojih stavova. Upravo je to demokracija. To dokazuje i ovaj portal koji piše sve što želi.

E, u onom sistemu se nije smjelo niti pisnuti, a vidimo da ovdje slobodno svatko iznosi svoje stavove. Vlasnik određenog medija ima mogućnost korištenaj istoga. Kada vi dođete na vlast, kao gradonačelnik ćete imati mogućnost upravljanja istim medijima. A do tada, vjerojatno ćemo se malo duže načekati.

Pozdrav!
siniša prpić
31.5.2013. 9:22
Točka dnevnog reda „Novinari i Lokalni izbori 2013", HND za VPŽ, bengni je osvrt na "lik i djelo" ICV-a.
To je tek kap u moru, svega onoga što ova "kuča" agitpropovskim manirima čini od izbora do izbora.
"Mise" koje drže virovitički vlastodršci na Radiju ICV-a svake nedjelje od 10.30 do 11.30, mnogo su opasnije. Kontinuirano ispiranje mozga spada u kategoriju malignog. To je to. I idemo dalje. To je ono što je bolesno.
Ako netko pamti načine funkcioniranja Biltena KPJ, u bivšem sustavu, pamti to naš Vicko Obradović. I s pravom ima osjećaj gađenja, kada se sjeti tih vremena.
Osjećaj gađenja koji se javlja kod mene, nešto je veći. Iz jednostavnog razloga, što danas imamo svoju državu, a obrazac ponašanja je ostao isti.
I mnogo sofisticiraniji.
Nego, kada smo se već svi "digli na zadnje noge" oko zaštite ovoga portala, hoće li ovo ostati samo na deklarativnom, ili se možemo nadati i nekakvim drugim oblicima podrške ?!
I kada ovo naše samozatajno "Uredništvo" misli pozvati "obožavatelje" na neki kratki kurs pod naslovom "Uz malu pomoć prijatelja".....

youtube.com/watch?v=nCrlyX6XbTU
Mate Vukušić
31.5.2013. 9:00
Eto, može biti i jednostavno. Novinar je iznio svoje viđenje situacije u medijskom prostoru s osvrtom na njegov portal. Razina tolerancije kod novinara mora biti iznimno visoka, pogotovo u mikro sredinama kao što je Virka. Jer, nije uvijek lako otrpjeti verbalni ( na sreću ne i fizički ) napad s bilo koje strane i to ne uzeti k srcu na osobnoj razini prilikom izvještavanja. Koliko je tko od novinara objektivan i priofesionalan u svom poslu - tu smo mi, čitatelji i sudionici zbivanja ( konkretno u ovom komentiranju ) da damo svoj sud i ocjenu. Koja ne mora uvijet biti i najispravnija. Ali, to smo svi mi jer svi činimo ovaj portal takvim kakav jest, barem dijelom. Pozdrav svima. Uredniku suport za ubuduće....i ne moram se s njim uvijek složit..
Drago25
31.5.2013. 7:00
Ne daj se.
Transparentan si , a to što neki , političke opcije, ne žele i neće nepristrano novinarstvo u svojim redovima ( icv.hr. ; Radio Slatina) to sve govori o njima samima.
Strah ili bijeg od istine, sakrivanje od javnosti sveg onog što su inkriminirali.
Drago25
31.5.2013. 6:55
Gorane, svaka čast.
Ljubo R. Weiss
31.5.2013. 2:14
Bravo, virovitica.net, bravo i ja s virovitica.netom(malo samohvale, ne škodi!) Dobro Goran konstatira, mi smo JEDINI PORTAL U VPŽ koji ima kolumniste, kolumne...
A, nećete nas ušutkati, neeee...jer mi znamo hoćemo, možemo! Mi napišemo i - potpišemo! Razumijem neke da im je to riskantno, frkne se i s posla zbog nekog komentara, upisa....ali uvjeren sam da ima među nama i umirovljenika s nickom, studenta, učenika... NE BOJTE SE, potpišite se punim imenom i prezimenom! Puna demokracija znači JAVNO, OTVORENO, S PREUZIMANJEM ODGOVORNOSTI ZA NAPISANO! Evo, ovako kako to radi Marko Radić...!
Naši gospodari ste vi, čitatelji, a ne ovi ili oni otuđeni centri moći!
A kritike??
Ako su konstruktivne, dobro su došle! Pa, po mome, kada "bać joze" i još nekih, ne bi bilo, valjalo bi ih izmisliti!
bać joza
31.5.2013. 1:23
P.s. Drago Pilsel je odavno pročitana knjiga!
bać joza
31.5.2013. 1:20
P.s. Upravo je vaš pamflet potvrdio ono što sam spomenuo u svom osvrtu na tekst urednika ovoga portala. Vrijeđanje i omalovažavanje drugoga sigurno ne izgrađuje kulturu dijaloga. Za dijalog je potrebno najmanje dvije osobe kojih u ovom trenutku nema.
bać joza
31.5.2013. 1:17
Poštovani!

Trebalo bi iz opće kulture spomenuti autora ovoga napisanoga teksta jer je očito da vi niste njegov autor. Ne da niste sposobni tako nešto napisati, nego jednostavno želim reći da vam je bilo lakše prenijeti tekst s nekog drugog portala.

Iz iznesenih stavova jednoga običnoga pafleta, očito se isčitava ime autora, ali to nije ni bitno. Bitno je da je cijela Katolička Crkva u Hrvata oduševljena novim papom Franjom, da ga podržava u njegovim nastojanjima i svaki dan s njime moli i za njega moli.

Katolički mediji itekako prenose sve što papa radi i što govori, a uostalom ionako su papini nastupi javni. IKA kao službena agencija Hrvatske Biskupske Konferencije redovito prenosi sva najvažnija događanja iz života cijele Crkve, a osobito iz djelovanaj svetog Oca. Naravno, tu su i mnogi drugi katolički portali koji kvalitetno i dobronamjerno prenose informacije.

Oni koji ne vole Crkve i ne prihvaćaju njezine zakone mogu si misliti što hoće, ali CRkva je tu već 2000 godina i ide dalje.

Pozdrav!
Sulejman veliki
31.5.2013. 1:09
Jao vama, ludi ste i odurni ste, ali istina se probija. Jer, Franjo je bliži Isusu i njegovim apostolima, negoli Vatikanu i teolozima bez stava. Franjo je na strani Magdalene, a ne na strani Nikodema. Franjo vam je rekao da se morate vratiti u utrobu majke da se iznova rodite. No, vi, slijepci jedni i dalje mislite da ste preveslali samoga Boga.

Znao sam, zapravo, slutio sam, da će te gomila farizeja koja se krije u strukturama Katoličke crkve u RH, biskupi, mnogi svećenici i redovnici te tzv. katolički novinari, mahom kukavice koji bi danas opet šutke otpratili Židove u Jasenovac, jer njihov moral nije ništa bolji od moral ustaša, ta, boje se kazati istinu o ratnim zločinima i o prvom među suvremenim ratnim zločincima u Hrvata, Franji Tuđmanu, da će bojkotirati, sakriti i negirati moju knjigu o papi Franji. Jao vama, jao vama, falsifikatorima evanđelja, krivotvoriteljima samog pape, jer, iako se trudite, nećete nas uspijeti ušutkati. Naime, ja govorim njegovim, Franjinim, riječima. A i drugi će iza mene govoriti kada mene više ne bude.
Drago Pilsel
Sulejman veliki
31.5.2013. 1:03
To je zato jer se hrvatski biskupi i svećenici, svi ti Miklenići, Rodinisi, Bozanići i kako se sve zovu ti desesperadosi ultimativnog fundamentalizma, a zajedno sa njima i svi ti katolički aktivisti koji bi vam željeli odrediti kao se imate ponašati, jerbo nisu drugo nego hrpa fašista, prepoznaju kada papa kaže: ”da se više ništa ne može razumijeti kada ideologija ulazi u Crkvu i kada interferira u interpretaciju evanđelja”. Naime, oni, ti koji papu falsificiraju, ti koji mene i moju knjigu ignoriraju, ti koji su lažima sakupili preko sedam stotina tisuća potpisa, kaže papa, ”ubijaju put ljubavi i dobrote”.

Svaka ideološka interptretacija, bez obzira od kuda došla, falsifikat je evanđelja, rekao je Franjo, koji se i dalje, kao pijan plota, drži okosnice onoga što će biti najvažnije u njegovom pontifikatu, obrana siromaha i njihova dostojanstva.

”Ti ideolozi, kako smo vidjeli u povijesti Crkve, intelektualci su bez talenta, moralisti bez dobrote. Još gore od toga, jer uopće više ne govore o dobroti. Oni dobro uopće ne razumiju”, kazao je papa Franjo Josipu Bozaniću, Želimiru Puljiću, Ivanu Mikleniću, Enzu Rodinisu i cijeloj toj bulumenti farizeja u strukturama ovdašnje Katoličke crkve.

Kako se ne sjetiti da je papa zauzeo onu istu pozu Isusa iz Nazareta kada je farizejima govorio da na leđa građana-vjernika stavljaju teret kojeg oni nisu ni željeli ni pokušali nositi? Radio Vatikan ove papine riječi tumači kao tvrdu kritiku ”doktora, teologa koji jedva da odgovaraju s mozgom”, dok je Isus ”izravno govorio srcima”.

A ja vam kažem: možete od kuće mojega oca napraviti jazbinu lopova, možete uzimati hranu iz usta sirotinje, možete veličati ratne zločince, možete izbjegavati istinu o toj vašoj crkvi, možete i vi ponavljati famozno hrvatsko laprdanje, od Alozija Stepinca do Slobodana Praljka, da vam je ”savjest čista” (ili mirna), možete i papu ubiti kada ste ga metaforički spremi ugušiti i zatrti u djelima jednoga novinara i teologa, ali Isusa ne možete ušutkati i prevariti.
Sulejman veliki
31.5.2013. 1:00
dobro svijeta.

Nećete, stoga, ovo moći pročitati niti u jednoj od propovjedi hrvatskih biskupa, niti u Glasu Koncila, niti u IKA-i, niti čuti na nekoj katoličkoj radiopostaji, niti pogledati, ili čuti u tzv. informativnim emisijama katolika naHRT-u, niti bilo gdje, ama baš tako, nigdje u tzv. katoličkim medijima, portalima, tiskovinama, službenim mjestima, itd. Nigdje! A zašto? Jer papa demaskira lažno kršćanstvo u Hrvata. Papa se ne miri. Franjo uzima u ruke, kao Isus u hramu, bič i rabi ga nad glavama onih koji, kako im je rekao na jutarnjoj misi u utorak 28. svibnja u Vatikanu, a što su prenijeli objektivni mediji u svijetu osim, ponavljam, ovi naši domaći talibani, ”falsificiraju evanđelje, jer su se pretvorili u moraliste i ideologe koji zagađuju Crkvu, jer ju liše od dobrote”.

Komentatori u jedan glas kažu kako je papa Franjo tim lažnim moralistima i ideolozima, a za kojih ja kažem da uvode trulež u hrvatsko društveno biće, pristupio baš kao što je Isus iz Nazareta govorio farizejima i učiteljima vjere kako bi stigmatizirao njihovu hipokriziju nazvavši ih ”izbijeljenim grobovima” (bijeli izvana, truli i ogavni iznutra). Razumljivo je zašto se Katolička crkva u Hrvata (namjerno koristim ovu nacionalističku i nekoncilsku formulaciju) boji predstaviti nam izvornu riječ pape Franje, zašto relativizira njegove sve oštrije diskurse, zašto nam papu hoće posredovati putem neiskrenih novinskih izvještaja tzv. katoličkih medija, zašto čini sve što može da se zaboravi kako je Franjo odbio znakove moći (počevši od života u luksuznim apartmanima Apostolske palače, jer i dalje boravi u hotelu Svete Marte, jede običnu hranu i slavi misu sa tamošnjim radnicima), zašto ga falsificira.
Sulejman veliki
31.5.2013. 0:57
Kaptolskim falsifikatorimaOva se kolumna pojavljuje četvrtkom oko podneva, a ja sam malo zakasnio jer sam želio provjeriti hoće li katolički mediji i ovoga puta iznevjeriti svoju misiju i pokušati onemogućiti širu publiku u tome da sazna što je papa Franjo kazao, a govorio je žestoko. Naravno, ta bulumenta falsifikatora, jer novinari oni nisu, oni su močvarska gamad raspršena po raznim Kaptolima, Ksaverima i ostalim katoličkim brlozima, nije se zadovoljila negiranjem činjenice da sam napisao, kažu čitatelji, korektnu, dapače, vrlo dobru knjigu o papi Franji, nije se smatrala sretnom u tome da moju knjigu ignoriraju i u tome podjednaku odgovornost imaju i Bozanić, i Miklenić i taj neki opaki duhovni komesar iz HBK Rodinis te svi biskupi udruženi u tom poslu, kojih bez ikakva posebna truda možemo i trebamo staviti u zajednički nazivnik (papine su to riječi) ”ludi bez dobrote”. Oni se posebno trude da se ne čuje što papa govori, njima, o njima, zbog njihove nakaradne pojave, a za
bać joza
31.5.2013. 0:47
P.s. Na ovom portalu niste ništa komentirali napade na volontere Građanske udruge "U ime obitelji!" tako da i ja nisam osjećao potrebu braniti vas jer se i samo HND Republike Hrvatske nije uopće oglasilo o sramotnim napadima na spomenute volontere.
bać joza
31.5.2013. 0:44
Poštovani!

To sam morao napisati jer me se stalno poistovjećuje s ljudima u izvršnoj vlasti Virovitice i Virovitičko podravske županije te da sam njihov glasnogovornik. Naravno, da to nema veze sa stvarnošću. Ali da mi je tzv. desna, demokršćanska i konzervativna opcija bliža od lijeve, to se vidi i iz mojih komentara.

Naravno, u svojim komentarima nikoga niti vrijeđam niti omalovažavam, ali pokušavam u svojim saznanjima dati korektan komentar na tekstove koje objavljujete. Bogu hvala, da mogu neopterećen političkim izazovima i željom za vlašću s distance promatrati događaje u svijetu, Republici Hrvatskoj, Virovitičko podravskoj županiji, gradu Virovitici i na njih dati svoj osvrt.

I mogu primjetiti da su se moja predviđanja glede izbora u Virovitičko podravskoj županiji kao i u gradu Virovitica pokazala točna i najbliža stvarnom izbornom rezultatu. Zbog daljine nemam nikakve insajderske informacije, ali zdrav razum i zdrava logika o pojedinim pitanjima kao i o razmišljanjima ljudi dali su mi dovoljno materijala da dam takvu procjenu.

Pokušavati ću i dalje javljati se svojim komentarima premda sam koji put odustajao zbog niske razine komentiranja određenog broja komentatora. No, svejedno idemo dalje!

Lijep pozdrav!
uredništvo
31.5.2013. 0:41
A o Vašem sramotnom omalovažavanju sastanka HND-a, relativizaciji pritisaka na slobodu izražavanja
te odobravanju ignoriranja i šikaniranja novinara nekom drugom zgodom.
uredništvo
31.5.2013. 0:26
Poštovani bać joza, dragi naš nepopravljivi kritičaru,

Niste ni svjesni kakvu ste istunu napisali: "To mi daje slobodu da mogu s distance komentirati određene tekstove bez straha da ću izgubiti posao ili životnu egzistenciju."

Zašto bi, pobogu, izgubili posao u ovoj idili, u ovom našem prekrasnom okuženju vrijednom divljenja, poticajnom za svako stvaralaštvo i lišenom straha da bi vam se nešto moglo dogoditi ako jasno i glasno kažete?
bać joza
31.5.2013. 0:15
Poštovani!
Zahvaljujem za savjet i pomoć. Tekst je upravo prošao!
Pozdrav!
bać joza
31.5.2013. 0:12
Poštovani!

"Novinari i Lokalni izbori 2013" bila je točka dnevnog reda sastanka ogranka Hrvatskog novinarskog društva za Virovitičko-podravsku županiju. Hvale vrijedan sastanak cijenjenog društva s izuzetno zanimljivom temom. Ogranak Virovitičko-podravske županije Hrvatskog novinarskog društva predvodi novinarka Informativnog centra Virovitica Katica Kovačević. Zamjenik predsjednice je Goran Gazdek, slobodni novinar, a tajnica Ogranka je Željka Teskera, novinarka HRT-ovog dopisništva.

Rekoh sebi: "Ovaj događaj je izuzetno važan za novinarstvo Virovitičko podravske županije, pa idem pogledati vijest o tome na drugim virovitičkim portalima: www.evirovitica.com/, www.icv.com.hr/, www.marinianis.tv/, www.vpz.hr/, www.virovitica.hr/, www.virovitica-online.com/, www.sdpvt.org/, www.hdz-vpz.com/, a ono jednostavno ništa!"

Tako sam si i mislio. Nije to nešto ni važno kada o tome ne piše niti jedan virovitički portal. Ali, pa predsjednica HND-je novinar Virovitičkog lista i icv.com.hr/. Ma oni će sigurno nešto napisati. Ali eto, ni oni ni trc ni mrc. A ništa, idem pročitati tekst na virovitica.net -u o tom povijesnom sastanku.

Da, svi su portali otvoreno stali na stranu dosadašnje vlasti na županijskoj i gradskoj razini. Razumljivo, jer ih oni financiraju. I dobro je da javnosti podastru sve ono što su učinili u posljednje 4 godine vođenja grada Virovitice i Virovitičko podravske županije. Bogu hvala imali su o čemu i pisati.
Virovitica.net kao privatni medij je pisao o onim događajima o kojima su željeli oni koji njega financiraju. I virovitica.net je korektno prenosio sve ono što su radili ono koji su ga financirali, ovako ili onako. I to je bilo korektno.
Sada smo saznali i zašto virovitica.net ne donosi dovoljnu količinu vijesti o događajima u virovitičko podravskoj županiji i gradu Virovitica. Očigledno je vlasnik ovoga portala učinio nešto što je zasmetalo trenutačnoj vlasti i zato ga više ne zovu i nije im podoban za prenošenje vijesti. Ali eto, ima i drugih portala koji smiju pa čitatelji nisu uskraćeni za informaciju.
Dobro je što ovaj portal nudi mogućnost komentiranja različitih tekstova različitih autora. Naravno, prenošenjem kolumni s drugih portala i njihovim odabirom vlasnik portala indirektno želi usmjeriti čitalačku publiku u smjeru koji želi kolumnist, a indirektno i vlasnik portala. I to je u redu. Ali, isto tako je u redu i da onda komentatori mogu dati svoj kulturni i kvalitetni komentar, kada je već dana ta mogućnost. Tako se stvara jedno kvalitetno ozračje koje može služiti izgradnji čitalačke publike. I to je vjerojatno smisao komentiranja. Svako vrijeđanje na osobnoj, vjerskoj, profesionalnoj i svakoj drugoj razini nije dostojno čovjeka, ali tu vlasnik portala, vjerojatno zbog manja kadra, ne stigne pratiti sve komentare pa puno puta odu u javnost komentari nedostojni kulturnog ponašanja.
Naravno da kvalitetni tekstovi i kolumne i nakon toga komentari na te tekstove mogu pomoći i ovom portalu da postane dio formativnog okruženja čitalačke publike virovitičko podravske županije i grada Virovitica i na taj način postane portal kojega će se cijeniti, citirati i uzimati za relevantni faktor u formiranju stavova čitalačke publike.

Poštovani.

Nisam niti u kakvoj sprezi s nositeljima izvršne vlasti u virovitičko podravskoj županiji niti grada Virovitica i čak ne živim na prostoru virovitičko podravske županije. To mi daje slobodu da mogu s distance komentirati određene tekstove bez straha da ću izgubiti posao ili životnu egzistenciju.

Pozdrav!
uredništvo
31.5.2013. 0:11
Onda je tekst očito duži no što sustav podržava. Probajte ga podijeliti!
nicko
31.5.2013. 0:08
vjerojatno pokušava naljepit link bez da obriše "http ://"
fitilj
31.5.2013. 0:08
@bać joža da nemaš pogreške u dodavanju linkova, recimo onaj početak h ttp:// kojeg moraš izbaciti, ili neku riječ koju sistem ne prihvaća. Najbolje je restartati PC i pokušati ponovno.
bać joza
31.5.2013. 0:07
Poštovani!

Vidim da kratki tekst prolazi, ali malo duži tekst nikako ne prolazi. Pokušavam se upisati u nekoliko puta, ali ne ide! Ovo izgleda prolazi.

Pozdrav!
uredništvo
31.5.2013. 0:04
Dobro, a kako ste ovu uspjeli polati?
bać joza
31.5.2013. 0:02
Poštovani!

Samo dobijem poruku slijedećeg sadržaja: Došlo je do pogreške u dodavanju komentara!

Pozdrav!
uredništvo
30.5.2013. 23:54
Poštovani,
Ne znamo zašto ne prolazi komentar. Koliko viidmo sve je u redu.
slavujj
30.5.2013. 23:54
Podrska Gazdeku i Vt.netu
vjerujem da ga nista i nitko nece zaustaviti ni sprijeciti u njegovom radu.Podrska i pozdrav svima koji svojim korektnim komentarima razvijaju demokraciju
oni cine ovaj portal takvim da nekima smeta
smetati cemo im jos vise
fitilj
30.5.2013. 23:37
@kopneni zeko smatram da nemaš razloga za zabrinutost zbog korištenja nicka, jer kao što ni odjelo ne čini čovjeka tako ni ime ne čini čovjeka.
fitilj
30.5.2013. 23:33
@Gorane ma kakvi svirači! Svirači bar pošteno zarade svoj novac. Ovdje je riječ o cvrčcima koji na hrani vrijednih mravi, bezvezno cimbuljaju!
UooH
30.5.2013. 23:31
Pa onako
bać joza
30.5.2013. 23:23
Poštovani!

Nadam se da će administrator uskoro dozvoliti unos osvrta na tekst vlasnika i urednika ovoga portala!

Pozdrav!
Seljaci.hr
30.5.2013. 23:11
Big lajk!
kopneni zeko
30.5.2013. 23:01
ovaj tekst mi zraci mirisom osobne odgovornosti, a to je to sto fali upravo "meni".......nikako da se pocnem koristiti svojim pravim imenom :p
Samo napred vtc.net. i ostanite u ravnotezi !!!
bać joza
30.5.2013. 22:57
Poštovani!

Komentar na vrlo kvalitetan tekst je napisan, ali mi nikako ne prolazi. N eznam gdje je krivica! Nadam se da će brzo proći!

Pozdrav!
stole123
30.5.2013. 22:28
e gorane sad si naljutio bać jozu sad si nastradao kad on krene sa pisanjem kolumni, a i vobrado nije bio loš, znači menjao je nick,
nicko
30.5.2013. 22:12
možete li napisati koliko individualnih posjeta portal ima dnevno?
Marko Radić
30.5.2013. 22:10
Svaka čast. Navijam za vas da i dalje ostanete najače sredstvo informiranje bez kontrole HDZ-a!!
BebiRita
30.5.2013. 22:04
E tako, reci ti njima! :D
Fabijan
30.5.2013. 21:58
... dobro i jebeno!
lukica
30.5.2013. 21:44
Jebeno dobro


Još iz kategorije Blog urednika