Banner
DHMZ: Djelomice sunčano, u Dalmaciji lokalno kiša
Hrvatski sabor u srijedu o Zakonu o inkluzivnom dodatku
Grmoja: Vlada pokazuje nebrigu za ulaganja u navodnjavanje
Virovitica: Gradsko vijeće usvojilo proračun težak 29,8 milijuna eura
Od četvrtka promjena vremena, obilne kiše i snijeg
Sabor: Više sredstava za stipendije studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa
Glasovac i Raukar Gamulin: Nemamo riješeno zbrinjavanje žrtava nasilja u obitelji

  Promet

Uz prvi dan škole i ove goidne preventivno - edukativna akcija „Poštujte naše znakove“

  mup/vn           05.09.2023.         1603 pogleda
Uz prvi dan škole i ove goidne preventivno - edukativna akcija „Poštujte naše znakove“

U ponedjeljak, 4. rujna započela je nova školska godina. Tim povodom, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Dario Gazibara i policijski službenik za prevenciju Ivica Blažević iz Policijske postaje Virovitica u suradnji s tajnikom Hrvatskog autokluba, Autoklub Virovitica Robertom Valentekovićem u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici podijelili su žute kape te ruksak s edukativnim materijalom, slikovnicom, bojankom i brošurama svim učenicima prvih razreda, a sve u sklopu preventivno – edukativne akcije „Poštujte naše znakove“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Osim u Virovitici, policijska službenica za poslove prometne policije Anita Relić edukativni materijal je podijelila učenicima prvih razreda Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

Cilj ovih aktivnosti je učiniti uočljivima jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu – djecu, ali i vozače podsjetiti da paze na njih.  Početkom nove školske godine u sklopu preventivno – edukativne akcije „Poštujte naše znakove“ policija će poduzeti niz aktivnosti. Od prvih dana nove školske godine policijski službenici održavat će predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Svakoga dana u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Poduzimat će i sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, posebno onima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, a sankcionirat će i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola. Također, policijski službenici će pojačano kontrolirati brzinu kretanja vozila na prometnicama u zonama škola. Više o preventivno - edukativnoj akciji „Poštujte naše znakove“ pogledajte ovdje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet