Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Županija

Usvojen rebalans županijskog proračuna. Županija uzima 38 milijuna kredita

  gg           13.07.2020.         1326 pogleda
Usvojen rebalans županijskog proračuna. Županija uzima 38 milijuna kredita

Vijećnici Skupštine Virovitičko-podravske županije usvojili su u ponedjeljak rebalans županijskog proračuna za 2020. s projekcijama za 2021. i 2022. godinu i usvojili odluku o kreditnom zaduženju. Proračun je povećan za 36 milijuna kuna i iznosu 668,6 milijuna kuna. „Proračun je razvojni, nastavit ćemo s kapitalnim projekatima i ulaganjima u povećanje standarda života“, rekla je Ankica Garaj, pročelnica Službe za javne financije Virovitičko-podravske županije.

Rebalans proračuna pridržali je i oporba s tim da je četiri vijećnika SDP-a bilo suzdržano. Jedinstvena je ocjena da u vrijeme koronakrize „nije vrijeme za politizaciju“.

Virovitičko-podravska županija će se kod Zagrebačke banke kreditno zadužiti u iznosu od 38 milijuna kuna na dvije godine, uz odgodu otplate na pet godina uz 0,15 posto naknade za obradu kredita, što je oko 57 tisuća kuna i kamatom od 1,41 posto. Ukupna kamata iznosi 2,9 milijuna kuna.

Tim novcima servisirat će se kapitalni projekti koji su u fazi realizacije i stvoriti podloga za nove investicije. „Zaduženje je bilo planirano prilikom proračuna za 2020. i projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Odluku nismo donijeli početkom godine jer smo mislili da ćemo potrebe prebroditi minusima po poslovnom računu. No, situacija od ožujka zbog pada gospodarskih aktivnosti u koronakrizi i smanjenog punjena proračuna znatno promijenila“, rekla je pročelnica Garaj.

Dodala je kako će se sredstva povlačiti sukcesivno, sukladno potrebi i projektima te da će u ovoj godini biti iskorišteno 31, 7 milijun kuna.

Precizirala je da je riječ o projektima navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac (13 milijuna kuna), završetak izgradnje i opremanja Tehnološko-inovacijskog centra (3 milijuna kuna), početak izgradnje II. faze sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, (12 milijuna kuna), rekonstrukcije povijesne građevine Dvorca Janković u Cabuni (4 milijuna kuna) i energetska obnova Opće bolnice Virovitica (6 milijuna kuna).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija