Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Županija

Usvojen rebalans županijskog proračuna. Županija uzima 38 milijuna kredita

  gg           13.07.2020.         1044 pogleda
Usvojen rebalans županijskog proračuna. Županija uzima 38 milijuna kredita

Vijećnici Skupštine Virovitičko-podravske županije usvojili su u ponedjeljak rebalans županijskog proračuna za 2020. s projekcijama za 2021. i 2022. godinu i usvojili odluku o kreditnom zaduženju. Proračun je povećan za 36 milijuna kuna i iznosu 668,6 milijuna kuna. „Proračun je razvojni, nastavit ćemo s kapitalnim projekatima i ulaganjima u povećanje standarda života“, rekla je Ankica Garaj, pročelnica Službe za javne financije Virovitičko-podravske županije.

Rebalans proračuna pridržali je i oporba s tim da je četiri vijećnika SDP-a bilo suzdržano. Jedinstvena je ocjena da u vrijeme koronakrize „nije vrijeme za politizaciju“.

Virovitičko-podravska županija će se kod Zagrebačke banke kreditno zadužiti u iznosu od 38 milijuna kuna na dvije godine, uz odgodu otplate na pet godina uz 0,15 posto naknade za obradu kredita, što je oko 57 tisuća kuna i kamatom od 1,41 posto. Ukupna kamata iznosi 2,9 milijuna kuna.

Tim novcima servisirat će se kapitalni projekti koji su u fazi realizacije i stvoriti podloga za nove investicije. „Zaduženje je bilo planirano prilikom proračuna za 2020. i projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Odluku nismo donijeli početkom godine jer smo mislili da ćemo potrebe prebroditi minusima po poslovnom računu. No, situacija od ožujka zbog pada gospodarskih aktivnosti u koronakrizi i smanjenog punjena proračuna znatno promijenila“, rekla je pročelnica Garaj.

Dodala je kako će se sredstva povlačiti sukcesivno, sukladno potrebi i projektima te da će u ovoj godini biti iskorišteno 31, 7 milijun kuna.

Precizirala je da je riječ o projektima navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac (13 milijuna kuna), završetak izgradnje i opremanja Tehnološko-inovacijskog centra (3 milijuna kuna), početak izgradnje II. faze sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, (12 milijuna kuna), rekonstrukcije povijesne građevine Dvorca Janković u Cabuni (4 milijuna kuna) i energetska obnova Opće bolnice Virovitica (6 milijuna kuna).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.