Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Usvojen gradski proračun, oporba glasovala protiv: Pročelnik nije znao pojasniti gdje će biti utrošeno oko četiri milijuna kuna

  Goran Gazdek           27.11.2022.         3196 pogleda
Usvojen gradski proračun, oporba glasovala protiv: Pročelnik nije znao pojasniti gdje će biti utrošeno oko četiri milijuna kuna

Gradsko vijeće usvojilo je proračun Grada Virovitice za 2023. godinu, koji iznosi 21.945 tisuća eura ili 165.344.602,50 kuna, uključujući i korištenje kredita za energetsku obnovu javne rasvjete. Prvi je to proračun izrađen po novom Zakonu koji je stupio na snagu početkom ove godine. Planiran na temelju realizacije protekle dvije godine te na temelju trenutnih potreba i projekata. Na razini je proteklih godina, sadrži sve financijske planove proračunskih korisnika. „U njega će se rebalansom uključivati svi oni projekti koje Grad Virovitica priprema za javljanje na natječaje europskih strukturnih i investicijskih fondova“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Gradsko vijeće usvojilo je proračun Grada Virovitice za 2023. godinu, koji iznosi 21,945  milijuna eura ili 165.344.602,50 kuna, uključujući i korištenje kredita za energetsku obnovu javne rasvjete. Prvi je to proračun izrađen po novom Zakonu koji je stupio na snagu početkom ove godine. Planiran na temelju realizacije protekle dvije godine te na temelju trenutnih potreba i projekata. Na razini je proteklih godina, sadrži sve financijske planove proračunskih korisnika. „U njega će se rebalansom uključivati svi oni projekti koje Grad Virovitica priprema za javljanje na natječaje europskih strukturnih i investicijskih fondova“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Međutim, oporba je glasala protiv takvog proračuna. „Nismo u mogućnosti podržati proračun iz razloga što SDP kao najveća oporbena stranka u gradu Virovitici nije ni najmanje involvirana u provedbu, a još manje u donošenje odluka i prijedloga oko politika na dobrobit naših građana.  HDZ na čelu s gradonačelnikom Kirinom pokazao je da nije niti sposoban provesti projekte i planski utrošiti proračunska sredstva, a da im pri tome iz gradskog proračuna ne iscuri nekoliko milijuna u privatne džepove“, obrazložio je Marko Slavić (SDP).

„Nisam glasao za proračun jer je previše dubioza i repova iz prethodnih razdoblja pa aktualna presuda Trgovačkog suda u slučaju nestanka 17,3 milijuna kuna. Razlog je i nedovoljno pojašnjenja utroška sredstava komunalne naknade i komunalnog doprinosa - pročelnik mi nije znao pojasniti gdje će biti utrošeno oko četiri milijuna kuna. Nakon povećanja cijene komunalne naknade i komunalnog doprinosa za gotovo 50 i više posto,, grad bi u idućoj godini trebao raspolagati s 18 milijuna kana, tih strogo namjenski sredstava, a vide se pozicije utroška za tek 14 milijun“, izjavio nam je Siniša Prpić (HSPD).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica