Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Crna kronika

Ustavni sud odbio žalbu sina saborskog zastupnika: Đakić tri puta automobilom pokušao ubiti Zadranina, a sutkinja zaključila da ga je pokušao zaobići!?

  slobodnadalmacija.hr           25.06.2018.         8916 pogleda
Ustavni sud odbio žalbu sina saborskog zastupnika: Đakić tri puta automobilom pokušao ubiti Zadranina, a sutkinja zaključila da ga je pokušao zaobići!?

Ustavni sud RH odbio je žalbu sina predsjednika Hvidre i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, 32-godišnjeg Hrvoja Đakića, pravomoćno osuđenog u Zadru zbog pokušaja ubojstva tada 33-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića u trajektnom pristaništu Preko na otoku Ugljanu u siječnju 2010. piše slobodnadalmacija.hr

Pod utjecajem 1,28 promila alkohola, Đakić je nakon svađe i naguravanja ispred diskoteke u Ugljanu službenim automobilom Renault Cangoo tvrtke "Zagreb trans" pokušao ubiti Vukčevića.

Iako se dva puta u njega zaletio automobilom, udario ga je u trećem naletu, nakon čega je Vukčević naletio na haubu, udario glavom u staklo i pao na pod, gdje je ostao ležati.
Prethodno ga je i pratio sve do pristaništa, na parkiralištu se pritajio, a kada je Vukčević ostao na čistini, automobilom se tri puta zaletio na njega.
Na sudu je ispričao da su ga tu večer prethodno u jednom kafiću u Ugljanu pretukli nepoznati muškarci. Krvav je sjeo u auto i otišao kupiti cigarete u trajektno pristanište. Tamo je vidio dvije osobe kako mu mašu, te je mislio da je to dio ekipe koja ga je napala.
- U tom trenutku nešto mi je prasnulo o prozor. Mislio sam da je hitac - posvjedočio je Đakić, čiju ispriku Vukčević nije prihvatio.
On je posvjedočio da je u diskoteci razdvajao Đakića i drugoga muškaraca dok su se tukli, te da je u trenutku kada je krenuo na trajekt primijetio da ih Đakić slijedi s uključenom žutom rotacijom na automobilu.
Đakić se preko odvjetnika Šime Pavlovića i Nataše Smoljan žalio na presudu Vrhovnog suda RH od 10. veljače 2015., kojom je potvrđena presuda Županijskog suda u Zadru.
Tom je presudom u ponovljenom suđenju osuđen za pokušaj ubojstva na djelomičnu uvjetnu kaznu na način da će izdržati sedam mjeseci zatvora, a preostali dio kazne u trajanju od jedne godine i pet mjeseci neće se izvršiti ako u roku provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo.
U žalbi je naveo da sud nije potpuno analizirao sve dokaze, već da je a priori prihvatio iskaze svjedoka, osoba posebno motiviranih za ishod kaznenog postupka, te da se unaprijed priklonio tezi optužbe o postojanju pokušaja kaznenog djela ubojstva.
Ustavni sud mu je, međutim, odbio žalbu, navodeći da mu nisu narušena ustavna prava te da je sud za svoja utvrđenja i stajališta dao valjane pravne razloge.
Đakićeva žalba Ustavnom sudu ne čudi s obzirom da ga je tijekom prvog suđenja na Županijskom sudu u Zadru sutkinja Dijana Grancarić proglasila krivim za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te ga osudila na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci s rokom kušnje od tri godine, utvrdivši da je Đakić zapravo bježao i bio ustrašen, te da je u trećem naletu zapravo odlučio zaobići Vukčevića!
Na ponovljenom suđenju ipak je utvrđeno da je Đakić postupao s neizravnom namjerom, odnosno da je bio svjestan da takvim svojim postupanjem oštećenika može lišiti života i pristao je na to. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika