Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2024.

Ustavni sud imenovao članove Etičkog povjerenstva

  Hina           25.03.2024.         814 pogleda
Ustavni sud imenovao članove Etičkog povjerenstva

Ustavni sud u ponedjeljak je imenovao članove Etičkog povjerenstva koje ocjenjuje ponašanje sudionika izbora tijekom izborne promidžbe i postupka izbora te provodi izvanupravni nadzor izborne promidžbe. Predsjednik Etičkog povjerenstva po položaju je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt.

Na prijedlog vladajućih stranaka iz nedavno raspuštenog 10. saziva Hrvatskog sabora imenovani su profesori Marko lvkošić s Pravnog fakulteta u Splitu, pročelnica Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju Interne klinike KBC Sestre milosrdnice Jasenka Markeljević i Frane Staničić sa zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Na prijedlog oporbenih stranaka imenovani su profesori Tvrtko Jakovina s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Antonija Petričušić s Pravnog fakulteta u Zagrebu i Jakov Žižić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta. "Etičko povjerenstvo nestranačko je tijelo općepriznatog javnog ugleda koje priopćenjima i upozorenjima djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela u izborima.

Prije početka izborne promidžbe Etičko povjerenstvo donosi i objavljuje Izborni etički kodeks koji čine sustav pravila o ponašanju pojedinaca i političkih stranaka u izbornoj promidžbi i izbornom postupku", objavio je Ustavni sud.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2024.