Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Zdravlje

Uspješno završio 5. tjedan psihologije

  Jasna Per Kožnjak/Mirjana Vodopić           26.02.2012.         4178 pogleda
 Uspješno završio 5. tjedan  psihologije

Peti tjedan psihologije u organizaciji Društva psihologa Virovitičko-podravske županije započeo je predstavljanjem Biltena u kojemu je fotografijama i tekstovima opisan četverogodišnji rad društva u afirmaciji psihologije kao struke koja može poboljšati kvalitetu življenja pojedinca. Društvo je osnovano 1998. godine, ali je nakon osam godina njegov rad stagnirao, da bi se 2006. obnovio te se u njemu okupili psiholozi s cijelog područja županije.

Dvobroj Biltena predstavili su autori, predsjednica županijskog Društva psihologa Jasna Per Kožnjak i Martin Lovretić. Iako ima svega 19 članova, društvo je postiglo značajne rezultate na individualnom i strukovnom području, što pokazuju i četiri visoka društvena priznanja struke koja su proteklih godina primili psiholozi Martin Lovretić, dr. sc. Vladimir Kolesarić, Jasna Per Kožnjak i Siniša Brlas.

U povodu 5. tjedna psihologije u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici priređena je i izložba knjiga iz područja psihologije na temu "U teškim vremenima treba nam optimizma" i izložba satova zagrebačke kiparice Danijele Halužan Glumbić inspiriranih grčkim slovom  Psi ((Ψ).

Tijekom  5. tjedna psihologije ukupno je održana 21 aktivnost kroz niz radionica i predavanja za struku i građanstvo  u koje je bilo uključeno 14 članova društva . Posebno  ističemo predavanje psihologinje prof. dr. sc. Nataše Jokić Begić na temu «Partnerski odnosi - izvor zadovoljstva i izvor stresa»  održano pred prepunom knjižnicom u četvrtak, 23. veljače. " te u petak, 24. veljače, predavanje "Petkom u pet" Jasne Per Kožnjak i Ljubice Uvodić Vranić iz Udruge za poboljšanje kvalitete života, za stjecanje psiholoških znanja na popularan i lagan način, te učenje o ljudima i njihovim odnosima.

Jedan od važnih ciljeva Tjedna psihologije jest razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, čest stereotip u poimanju  psihologije i posla psihologa.

Želja nam je  prikazati  široke i različite mogućnosti  pomoću kojih mi psiholozi možemo doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i  društva u cjelini.

Vrijeme  je za pokušaj promjene  percepcije javnosti prema našoj struci kao isključivo kliničke te isto tako za pokušaj jasnijeg pozicioniranja naše struke u odnosu na druge profesije koje se bave mentalnim zdravljem.

Fotografije Rudi Vanđija

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje