Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Politika

Uskoro rekonstrukcija Područne škole Vukosavljevica

        30.01.2015.         2669 pogleda
Uskoro rekonstrukcija Područne škole Vukosavljevica

Područna škola Vukosavljevica Osnovne škole Augusta Cesarca Špišić Bukovica sagrađena je davne 1911. godine. U gradnji je tada korištena ukrasna cigla od pijeska i vapna. Kako bi se spriječila opasnost od devastacije koja se javila s vremenom, 1955. godine izgrađen je ukrasni kameni potporni zid koji je stabilizirao zgradu i istovremeno joj dao specifičan izgled. Zbog svog izgleda i arhitekture vukosavljevačka škola predstavlja svojevrstan spomenik kulturne baštine.

U obilasku škole, koju danas pohađa 27 učenika u dvije smjene, bio je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Trenutno su u funkciji dvije učionice, međutim, tehnički uvjeti pohađanja nastave iznimno su neadekvatni. Stolarija je u toliko lošem stanju da kroz nju zimi doslovno pada snijeg. Kako bi se nastava pohađala u adekvatnim uvjetima, na inicijativu župana Tomislava Tolušića i načelnika Hrvoja Milera, već krajem 2015. godine krenut će se u potpunu rekonstrukciju Područne škole Vukosavljevica.

Do sada je izdana lokacijska dozvola, u tijeku je izdavanje građevinske dozvole, a za rekonstrukciju će biti izdvojeno oko 4 milijuna kuna.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
1.2.2015. 16:37
frano i za vrijeme račana sam davao ponude pa nisam prošao a i za vrijeme hdzea isto tako,ne očekujem niti od jedne stranke da mi da posao jer sam član te stranke, već zbog kvalitete i cijene ,
slavujj
30.1.2015. 23:08
Treba djecu odmalena učiti kako se "to" radi?
Nano-59
30.1.2015. 23:03
Stole123, za taj posao sam previše čist i još više svoj, hoću reći nisam dio odabranog ili bolje kazti odanog tima. Malo sam istraživao prethodne izgradnje škola i sa ono malo podataka do koji se moglo doći, boli glava.
stole123
30.1.2015. 22:22
frano ovdje će biti posla i za tebe pozdrav
Nano-59
30.1.2015. 22:17
Iznimno vrijedna i po meni jako lijepa građevina, nadam se da neće izgubiti svoj izgled i indentitet kao Kurija u Kapela Dvoru koji su obnovili i osakatili u arhitektonskom oblikovanju i vrijednosti.
stole123
30.1.2015. 21:49
pa i krajnje je vrijeme da se nešto uradi u toj školi, ali pošteno jer je učiteljica (marina) skupljala dobrovoljne priloge i roditelji su sami postavljali laminate u učionicama zar to nije sramota ,


Još iz kategorije Politika