Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Uredništvo vijesti opet

        28.08.2003.         2068 pogleda
Uredništvo vijesti opet


VIROVITICA, 28. kolovoza - Kao što smo i obećali, točno nakon deset dana vraćamo se s "kolektivnog" godišnjeg odmora u svakodnevicu virovitičkog javnog života.
Nadamo se da vas ovaj kraći prekid nije udaljio od naših stranica i da ćete se brzo naviknuti da vam www.virovitica.net bude opet među "favoritima". Listajući arhive novina i čitajući druge virovitičke portale, primjećujemo da nismo mnogo toga propustili jer je "top tema" i dalje ona o kojoj smo mi među prvima (ako ne i prvi!) pisali - autobusni kolodvor! Kako vi koji događanja u Virovitici pratite isključivo putem virovitica.net-a ne biste ostali uskraćeni, opširnije ćemo vas izvjestiti što je o toj temi ovih dana bilo rečeno i zbog čega su se u Gradskom poglavarstvu nudile i ostavke. "Zasuli" su nas, naime, priopćenjima čim smo stigli, a u poštanskom sandučiću pronašli smo još jedan u nizu pismenih uradaka Ivana Vlatka Ljubičića, trenutačno na funkciji predsjednika Županijske organizacije Hrvatskog bloka.
Ljubičić u svome već prepoznatljivom stilu tvrdi da "vjerodostojnost gradske vlasti pada na autobusnom kolodvoru".
"Usprkos činjenici da je Grad Virovitica bio zainteresiran za kupnju Čazmatransovog autobusnog kolodvora, kupio ga je "prijatelj" dogradonačenika Šimića kojemu je Šimić bio jamac. Sada Grad Virovitica kupuje od gospodina Devčića komad "kolača" kojeg je on već ugrabio. Radi se o parkiralištu iza autobusnog kolodvora", sažeo je cijelu priču predsjednik Hrvatskog bloka te zaključio da se gospodin Šimić, koji se s jedne strane nalazi kao jamac svog prijatelja, a sa strane grada kao kupac, pa se "javlja sumnja da se radi o pranju novca i sličnim mutnim poslovima". Ljubičić je ponudio i rješenje: Grad ne bi trebao kupovati parkiralište!
Sadržaj ovoga letka "pretresali" su ovoga tjedna i članovi virovitičkog Gradskog poglavarstva, a agilni predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak najavio je da će se o "aferi" javno raspravljati na prvoj sjednici gradskog predstavničkog tijela. Stavove je Poglavarstvo, očito jako uznemireno Ljubičićevim istupom i tvrdnjama, javnosti prenijelo i priopćenjem u kome je ponovljena cijela procedura prodaje Čazmatransa na javnoj dražbi i svojoj ulozi o tome, a o čemu vi možete čitati u jednom od ovih tekstova:
Gradski čelnici znali a prešutjeli prodaju Autobusnog kolodvora
Privatni poduzetnik kupio virovitički Autobusni kolodvor
Sve u svemu Gradsko poglavarstvo je zaključilo "da je jamstvo za kredit gospodina Šimića njegova privatna stvar, a interese Grada u kupnji bilo kojih nekretnina na njegovu području određivat će gradska vlast u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i utvrđenim potrebama".
Ivan Vlatko Ljubičić već je danas na to odgovorio, spominjući i prijetnju sudom, te tvrdi kako je sud spomenut da bi gradonačelnik djelovao "uvjerljivije" budući da "nije mogao navesti niti jednu laž i neistinu koje letak širi o njemu". Pita se Ljubičić i kako to da je došlo do promjene gradske politike prema problematici Autobusnog kolodvora.
Naravno, sada očekujemo i novi odgovor iz Grada, pa Ljubičićev, pa... i tako u nedogled. Sve već viđeno mnogo puta samo na neku drugu temu! Pri tome nitko ne spominje da Gradsko poglavarstvo nikada, ni u sadašnjem, a ni u prošlom sastavu, nije odlučivalo o mogućoj kupnji prostora na kome se nalazi Autobusni kolodvor! Jedino kada se spominjao taj prostor bilo je pri izradi urbanističkih planova uređenja središta grada, u kojima je definiran i sporni prostor parkirališta - kao buduće parkiralište nakon izmještanja Autobusnog kolodvora! Mislim (ali ne tvrdim!) da je Čazmatrans tada već bio u stečaju ili vrlo blizu stečaja, ali nikada nitko niti slučajno nije spominjao mogućnost kupnje toga prostora. Sve do Kirina. A i njegove riječi malo vrijede bez odluka Poglavarstva i gradskih vijećnika. Mi se nadamo da smo tamo izabrali one koji znaju što rade i koji mogu obuzdati i Kirina i Šimića. Ako nismo - izbori nam kucaju na vrata!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica