Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Virovitica

Uraru Draženu Tomcu, te Marinu Bloudeku, Šumarstvu Jerbić, Ankici Fijali, Anđi Oljačić, Ljiljani i Antunu Kralj, Antunu Petrasu i Marinu Kutnjaku dodijeljene zahvalnice Grada Virovitice

  virovitica.hr           12.08.2016.         4492 pogleda
Uraru Draženu Tomcu, te  Marinu Bloudeku, Šumarstvu Jerbić, Ankici Fijali, Anđi Oljačić, Ljiljani i Antunu Kralj, Antunu Petrasu i Marinu Kutnjaku dodijeljene zahvalnice Grada Virovitice

Povodom proslave Dana grada dodijeljene su zahvalnice Grada Virovitice Draženu Tomcu, Marinu Bloudeku, Šumarstvu Jerbić, Ankici Fijali, Anđi Oljačić, Ljiljani i Antunu Kralj, Marinu Kutnjaku i Antunu Petrasu.

O laureatima:

Dražen Tomac rođen je 31. 07. 1966. godine u Virovitici, gdje je završio osnovnu i drvotehničku školu. Urarski obrt preuzeo je 1991. godine od oca koji je imao otvoren od 1959. godine (obrt neprekidno radi 57 godina). Ove godine navršava 25 godina rada. Obrt pripada starim tradicijskim zanatima-obrtima koji su u odumiranju. Aktivan je član Udruženja obrtnika Virovitica, a bio je i član Skupštine udruženja u jednom komadu. Hrvatski je branitelj u periodu od 1991. do 1994. godine.

Marino Bloudek virovitički je atletičar rođen 1999. godine, odličan je učenik srednje škole Gimnazije Petar Preradović Virovitica, član je školskog športskog kluba i član je Atletskog kluba „Agram“ iz Zagreba. Mladi virovitički atletičar na terenima sportskog centra Mladost u Zagrebu na utrci mlađih juniora istrčao je 1000 m za 2:23:86 što je trenutno prvi rezultat u svijetu ove godine kod mlađih juniora a time je srušio i rekord Hrvatske za 3.33 sekunde star više od 22 godine. Ovaj fantastični rezultat pokazatelj je ispravnog razvojnog puta Marina Bloudeka koji trenutno drži tri rekorda Hrvatske kod mlađih juniora. Marino Bloudek se sada priprema za europsko prvenstvo koje se održava u Gruziji, te se nada dobrim rezultatima. Trenira na nekoliko terena u Virovitici: na atletskoj stazi od 333 m na sportskim terenima bivše vojarne, na stazi od 800 m oko Dvorca, na dugačkoj uzbrdici u Milanovcu te u školi gdje radi na treninzima snage. Marinov je trener virovitičanin Zlatko Tot, prof. tzk.  u OŠ Ivane Brlić Mažuranić koji ga je i usmjerio u atletiku koji ističe Marinovu predanost svom radu i ozbiljnost treniranja. Iako to nisu pravi atletski uvjeti, kako i Marino ističe, prezadovoljan je istima i jednostavno uživa. Stoga Marinu želimo još mnogo sličnih uspjeha na njihovom sportskom putu.

Obrt za šumarstvo „Jerbić“ osnovan je 10. 04. 2009. godine sa sjedištem u Svetom Đurađu. Prvotno su se bavili uslugama u šumarstvu odnosno sječom i izradom drvnih sortimenata prvenstveno kao usluge Hrvatskim šumama sa osam zaposlenih djelatnika. Od početka otvaranja obrta bilježe stalni rast i prihoda i zaposlenih, te 2013. godine u Poduzetničkoj zoni Antunovac kupuju zemljište i šire svoju djelatnost na izradu ogrjevnog drveta i prijevoza drvnih sortimenata. Dovršenjem investicije 24. 05. 2013. godine sjedište obrta sele u Poduzetničku zonu Antunovac a broj zaposlenih djelatnika sa 15 povećavaju na 28. Svoju djelatnost šire i nakon 2013. godine te kupuju novo zemljište u Poduzetničkoj zoni Antunovac, izgrađuju halu za potrebe pilanske proizvodnje za izradu piljene građe i elemenata u ukupnoj vrijednosti investicije od 3 mil. kuna, te zapošljavaju dodatnih novih 10 djelatnika, tako da ukupno sada imaju 43 djelatnika.

Učiteljica Ankica Fijala savjetnica likovne kulture u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić rođena u Perlezu (Vojvodina) a studij likovne kulture završila je u Novom Sadu. U pedagoškom radu napredovala je u zvanje savjetnice čiju zadaću s uspjehom obnaša, a 31. kolovoza 2016. godine odlazi u mirovinu. Ankica Fijala sve vrijeme života i rada u Virovitici od 1992. godine poboljšava i unapređuje život zajednice. U pedagoškom radu napredovala je u zvanje savjetnice te je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske održala niz stručnih predavanja na stručnim skupovima učitelja likovne kulture na području Republike Hrvatske. U radu s učenicima polučila je niz priznanja za likovna ostvaraja učenika. Do danas je nagrađeno ili pohvaljeno više od 170 učenika u zemlji i inozemstvu. Voditeljica je likovnih radionica  iz IPA programa – prekogranične suradnje. Aktivna je u društvenom i javnom djelovanju Škole . Školu je ukrasila s pet zidnih murala, mnogim učeničkim izložbama, a sve školske priredbe uređenjem pozornice. Svojim radom doprinijela je novom radnom ozračju Škole, a posebno razvijanju estetske potrebe kod učenika za uređenim i lijepim radnim i životnim prostorom. U javnom i likovnom djelovanju ostvarila je 26 samostalnih izložbi. Do sada je  izlagala na više od sto skupnih izložaba, sudjelovala je u mnogim likovnim kolonijama, a posebno na humanitarnim projektima u kojima je darovala veliki broj slika. Ankica Fijala, savjetnica i učiteljica likovne kulture, slikarica, članica LIK-a Nikola Trick i humanitarna aktivistica radom i poticanjem na kreativnost uzor je učenicima, radnicima škole i ljubiteljima kreativnosti, a svojim djelovanjem u sredini i gradu Virovitici bitnoje obogatila društveno i kreativno ozračju sredine.

Anđa Oljačić 1992. godine napušta rodnu Banja Luku i dolazi sa obitelji u Suhopolje. Nakon dolaska sin Darko uključuje se u Virovitici u Zbor narodne garde te kao hrvatski branitelj na žalost, pogiba 18. rujna 1995. godine. Nakon tragične pogibje Anđa Oljačić uključuje se u rad Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Virovitica, gdje je našla roditelje istih sudbina  te je postala aktivan član, a zbog njezinog nesebičnog rada i požrtvovnosti 1996. godine roditelji izabiru za predsjednicu Udruge na kojoj dužnosti je i danas. Svojim aktivnim zalaganjem i radom zajedno sa ostalim članovima udruge potakla je pisanje i knjige te izgradnju spomen obilježja Domovinskom ratu. Zbog svog rada i zalaganja postala je potpredsjednica Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata – Središnjeg odbora u Zagrebu. Mnoga su sjećanja sa okupljanja, druženja i putovanja roditelja koja je organizirala. Svoj rad posvetila je pružanju pomoći članovima Udruge obilježavanju događaja i sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu „Da se nikad ne zaboravi“.

Njemačko-hrvatska Zajednica iz Karlsruhea, koja se bavi humanitarnim radom, na čelu s dugogodišnjom predsjednicom Mirjanom Diminić, donirala je električne bolesničke krevete, invalidska kolica, hodalice, štake kao i razna druga ortopedska pomagala i aparate diljem Hrvatske, pa je tako jedan od deset šlepera stigao i u Viroviticu. Zahvaljujući obitelji Kralj ovaj hvale vrijedan angažman,  odnosno donacija je stigla Udruzi osoba s invaliditetom Virovitica i Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, kojima je  osiguran prostor za pomagala, kao i prijevoz do potrebitih u Virovitičko-podravskoj županiji. Ovo je već treća donacija Antuna i Ljiljane Kralj ovim Udrugama, kojom će poboljšati kvalitetu života i olakšati mobilnost invalidnim osobama u Virovitičko-podravskoj županiji. Ove godine već su im donirali i elektromotorna kolica, te medicinsku i ortopedsku opremu i pomagala.

Marin Kutnjak, učenik Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, rođen je 2. travnja 1997. godine u Virovitici. Prije gimnazije, pohađao je osnovnu školu Vladimir Nazor u Virovitici, gdje je svih osam razreda završio sa izvrsnim uspjehom (5,00) te je bio i najučenik škole. Katoličku klasičnu gimnaziju upisao je 2012. godine, a u periodu od 4. godine ostvario je brojne uspjehe – od toga što je osvojio 2 Oskara znanja do proglašenja najučenika Virovitičko-podravske županije. U protekle četiri godine isticao se svojim uzornim ponašanjem te u uspjesima na svim razinama natjecanjima gdje je osvajao odlična mjesta iz različitih predmeta. Marinovi  uspjesi tijekom školovanja: U svom četverogodišnjem školovanju Marin je sudjelovao na 24 županijskih i međužupanijskih natjecanja gdje je osvojio 18 prvih i 1 drugo mjesto, na 4 skupna natjecanja  na kojima je osvojio 2 prva i jedno drugo mjesto, te na 17 državnih i regionalnih natjecanja u znanju i vještinama na kojima je ostvario zapažene rezultate, od čega izdvajamo 2 prva mjesta u natjecanju iz hrvatskoga jezika.

Antun Petras – Ata rođen je 18. travnja 1948. godine u Virovitici. Od najranije mladosti počeo se  baviti nogometom te je aktivno igrao nogomet oko 20 godina dok se nije morao oprostiti od aktivnog igranja zbog bolesti. Nakon završetka nogometne karijere nastavio je aktivno sudjelovati u radu nogometnog kluba Virovitica kao trener mlađih uzrasta te je odgojio mnoge mlade nogometaše. Uz trenerski posao ljubav prema klubu i nogometu pokazivao je radom na održavanju terena, opreme te svega što je potrebno da bi sve u klubu bilo uredno. Antun Petras – Ata posvetio je cijeli svoj život nogometnom klubu Virovitica te bez imalo ustručavanja možemo reći da se radi o živoj legendi kluba.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

terzo
12.8.2016. 14:40
Petras .... legenda .


Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.