Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Upropašteni Gaj vjerovnici nude u zakup za 15.000 kuna mjesečno

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           12.01.2012.         1994 pogleda
Upropašteni Gaj vjerovnici nude u zakup za 15.000 kuna mjesečno

Odbor vjerovnika stečajnog dužnika tvrtke Gaj FM Slatina u stečaju, u kojoj je krajem prošle godine 270 radnika ostalo bez posla, donio je odluku o davanju u zakup cjelokupne imovine stečajnog dužnika uz mjesečnu naknadu od 15.000 kuna. Zakupoprimci ponude trebaju dostaviti do kraja siječnja, a 10. veljače Odbor će tvornice dati u zakup ponuđaču koji će otvoriti najveći broj radnih mjesta. 

Kako i zašto je propala nekada najveća slatinska tvrtka Gaj, koja je u posljednje tri godine sada drugi put u stečaju, ispituju DORH i policija. Zanimljivo je da je u posljednjih dvadeset godina, posredno i neposredno, država kroz sanaciju i kredite, u ovoj privatnoj tvrtki, ostala bez više od 200 milijuna kuna, a više od 1600 radnika bez posla. Bivši vlasnici danas su bogati poduzetnici, a za propast nitko nije odgovarao.

Od imovine vrijedne 42 milijuna kuna, koja je pod hipotekom, država: Fond za razvoj potražuje 25 milijuna kuna, Porezna uprava 15 milijuna kuna, Croatia osiguranje 11 milijuna kuna, a među najvećim vjerovnicima je i Hypo banka koja je od Gaj FM-a potražuje 11 milijuna kuna. Ukupne obveze veće su od 86 milijuna kuna, a potraživanja samo 1,5 milijuna kuna.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Feral
13.1.2012. 10:44
Onda izgleda da moje intelektualne sposobnosti ne mogu shvatiti takvu matematiku. Vjerovnici bi se u tom slučaju napaltili ( i to bez kamata ) za 42 mil / 15 tis = 2.800 mjeseci ili 233,3 godine. A ja radim analize na period od 3 - 6 mj kratkoročni a 2-10 god - dugoročni ???


Još iz kategorije Slatina