Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Gospodarstvo

Upozorenje Hrvatske gospodarske komore poduzetnicima

  hgk/gg           28.07.2015.         1672 pogleda
Upozorenje Hrvatske gospodarske komore poduzetnicima

Brojni su poduzetnici s područja grada Osijeka obavijestili posljednjih dana Hrvatsku gospodarsku komoru o tome da ih obilazi muškarac koji se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske gospodarske komore i nudi memorijski štapić (USB stick) s Paketom osobnih podataka pravnih subjekata Republike Hrvatske. Hrvatska gospodarska komora upozorava poduzetnike i poziva ih na oprez da je posrijedi prevara te da ništa ne preuzimaju i ne potpisuju.

 HGK često kontaktiraju poduzetnici kojima pristižu ponude za uvrštavanje njihovih podataka u različite međunarodne i domaće baze podataka ili adresare. Iz Hrvatske gospodarske komore naglašavaju da je i u ovom slučaju važan oprez i čitanje svega što piše u dokumentima koji im se nude na potpis, pa i onoga što piše najsitnijim slovima ili na samom kraju teksta.

 U posljednje vrijeme, od poduzetnika se traži telefonom, suglasnost za objavu podataka.

Iz HGK savjetuju poduzetnicima da prilikom telefonskoga kontakta ne daju nikakvu izjavu koja bi se mogla protumačiti kao potvrda ili pristanak, nego da se ograde od odgovora tako da ne pristaju ni na što dok ne dobiju pisanu ponudu koju će nakon toga proučiti te odlučiti hoće li je prihvatiti ili odbiti.

 U gotovo svim ovakvim slučajevima pokazalo se da su poduzetnici svojim potpisom ili usmenim pristankom preuzeli i financijske obveze, od kojih se neke protežu i na nekoliko narednih godina.

 Hrvatska gospodarska komora poziva poduzetnike, s područja Virovitičko-podravske županije, da se za sva pitanja i nejasnoće u ovom ili sličnim slučajevima, obrate u HGK – Županijsku komoru Virovitica ili Središnjicu HGK.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo