Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Slatina

Upozorenja i apel Slatinčanima

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           18.01.2017.         1777 pogleda
Upozorenja i apel Slatinčanima

Pročelnica slatinskog Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Vesna Klement u priopćenju upozorila građane na ćudljivo vrijeme, koje može rezultirati većim i znatno obilnijim količinama snijega, pojavom kiše koja se ledi u dodiru s tlom, ali i naglim zatopljenjem.

Poledica i sige

- Iznenadna i mjestimična poledica na kolnicima i hodnim prometnim površinama, prouzročena izlijevanjem krovne vode na javne površine, te snijeg, led i sige svojim obrušavanjem s krovova zgrada na nogostupe mogu prouzročiti ozbiljne ozljede, pa i teža stradavanja prolaznika. Upozoravamo sve na potrebu pojačane opreznosti i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prigodom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama, jer moguće opasnosti uistinu mogu biti višestruke - stoji u priopćenju.

Ona apelira na vozače da svoja motorna vozila bez uistinu prijeke potrebe ne ostavljaju na javnim parkiralištima, a vlasnike nekretnina upozorava na njihovu osobnu odgovornost zbog opasnosti za život i zdravlje prolaznika. Oni se moraju pobrinuti za skidanje opasnih i prjetećih krovnih naslaga snijega, leda i ledenica, a pomoć mogu potražiti od upravitelja zgrada, Javne vatrogasne postrojbe Slatina ili Centra 112. Moli se i dojava svake uočene opasnosti od poledice, snijega, leda i siga.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina