Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Crna kronika

Unatoč upozorenju policije, starac predao novac prevarantima

        16.09.2016.         1315 pogleda
Unatoč upozorenju policije, starac predao novac prevarantima

Iako ga je policija upozoravala da to ne čini, 88-godišnji starac iz Čačinaca, u srijedu je predao više tisuća kuna dvojici muškaraca, koji su ga na prijevaru pokrali, lažno mu se predstavljajući kao policijski inspektori koji njegov novac žele popisati i fotografirati.
Virovitičko-podravska policija u četvrtak je  priopćila kako je 88-godišnjak i ranije imao telefonske kontakte s prevarantima, o čemu je obavijestio policiju i susreo se s dvojicom policajaca iz Orahovice, koji su ga upozorili da nikome ne daje novac na uvid, već da o tome odmah obavijesti policiju. No, on ih nije poslušao.
U srijedu prijepodne ga je prvo telefonom nazvala ženska osoba koja mu se predstavila da radi u policiji te mu najavila da će kod njega uskoro doći dvojica policajaca radi popisa i fotografiranja novca.
Još dok je taj razgovor trajao, pred kuću su mu došla dvojica nepoznatih muškaraca u civilnoj odjeći i predstavili mu se kao policijski inspektori, zatraživši od njega da im preda novac kako bi ga fotografirali.

Starac im je donio sav novac koji ima u kući i stavio ga na stol, a dok je jedan od njih bio na telefonskoj vezi sa spomenutom ženskom osobom, drugi je 88-godišnjaku odvlačio pozornost, što je ovaj prvi iskoristio kako bi sa stola uzeo novce i napustio kuću, a za njim uskoro i drugi prevarant.
Pokradenom starcu preostalo je jedino da sve naknadno prijavi policiji te podnese kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika