Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Turizam

Unatoč pandemiji pozitivan trend povećanja broja gostiju u Virovitičko-podravskoj županiji

  Goran Gazdek           11.12.2021.         1652 pogleda
Unatoč pandemiji pozitivan trend povećanja broja gostiju u Virovitičko-podravskoj  županiji

Unatoč koronakrizi ove je godine u Virovitičko-podravskoj županiji zabilježen pozitivan trend povećanja broja gostiju u odnosu na 2020. godinu i tek neznatni pad u odnosu na referentnu 2019. što je zasluga svih djelatnika turističkog sektora koji su svojim maksimalnim angažmanom pokazali snagu da se mogu nositi i s najvećim izazovima – rečeno je na sjednici Strukovna grupa turizma HGK-Županijske komore Virovitica održane 9. prosinca u hotelu Pustare Višnjica.

Statistički to izgleda ovako: 2019. godine boravilo 14.818 gostiju (10.210 domaćih i 4.606 stranih), a lani znatno manje - 8.145 (6.164 domaćih i 1.981 stranih. Ova je godina, unatoč covidu, donijela veći broj: do 30. studenoga evidentirano ukupno 12.853 turista (9.313 domaćih i 3.450 stranih).

„Pandemija utječe na cijelo gospodarstvo, pogotovo na turistička kretanja i manje tvrtke mijenjajući tako cjelokupnu krvnu sliku ekonomije. Unatoč tome bilo je investicija, razvija infrastrukture, povezivanja te sinergije javnog i privatnog sektora što je dokaz naše snage, veličine i želje da se suprotstavimo, borimo i prebolimo krizu“, rekao je predsjednik Strukovne grupe, Alen Fabčić naglasivši kako će, nastavali se takav entuzijazam, sasvim sigurno ispuniti planovi projekcije razvija turizma u 2022. godini.

Alen Fabčić

Osim toga na sjednici je prihvaćen Nacionalni plan opravka i otpornosti 2021.- 2026., a direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Martina Jakelić, iznijela je pregled brojnih ovogodišnjih aktivnosti vezanih uz razvoj turističkog proizvoda, definiranje i uspostavu brenda te promotivne i PR kampanje. „Jedna od važnijih aktivnosti bila nam je i izrada novog logotipa i komunikacijske strategije, tako da sada turističko područje Virovitičko-podravske županije nazivamo Destinacija Slavonije i Podravine“, rekla je Martina Jakelić.

Odličnim potezom ocjenjena inicijativa za osnivanje receptivne turističke agencije koja bi objedinila niz aktivnosti na emitivnim područjima u cilju privlačenja što većeg broja gostiju, organiziranju njihovog dolaska i obogaćivanju sadržaja za ugodan i ispunjen boravka na području cijele Virovitičko-podravske županije u svim segmentima ponude.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam