Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Unaprijediti suradnju sličnih županija

  Radio Slatina           12.07.2009.         1186 pogleda
Unaprijediti suradnju sličnih županija

SLATINA - Radi unapređenja gospodarskog, kulturnog i socijalnog razvitka, Virovitičko-podravska i Ličko-senjska županija uspostavit će međusobnu suradnju. Zajednički rad na području kulture, turizma, gospodarstava, znanosti, obrazovanja i sporta te na svim ostalim područjima za koje se iskaže zajednički interes, ostvarit će se kroz suradnju predstavničkih, izvršnih i drugih tijela županije, kontaktima ustanova i institucija.

Virovitičko-podravska i Ličko-senjska županija manje su hrvatske županije koje veže sličnost u gospodarstvu. Suradnju su preložile udruge Ličana Vila Velebita iz Virovitice i Slatine. Na području Virovitičko-podravske županije živi više od pet tisuća građana porijeklom iz Ličko-senjske županije. Na razini gradova već postoji suradnja Virovitice i Senja, a interes za suradnjom iskazali su i drugi gradovi.

Podsjetimo, u Hrvatskoj postoji desetak lokalnih udruga koje okupljaju Ličane i prijatelje Like, a sve djeluju u sastavu krovne udruge Vila Velebita iz Zagreba. U Slatini je Udruga Ličana Vila Velebita utemeljena u ožujku ove godine na inicijativu Tomislava Vukelića. Za prvog predsjednika izabran je tom prigodom Đuro Matovina. Prva aktivnost Udruge bilo je organiziranje Ličke večeri u travnju. Na području bivše Općine Slatina živi dvije i pol do tri tisuće žitelja koji su porijeklom Ličani.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina