Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  In memoriam

Umro Vojo Božić, omiljeni odgajatelj Učeničkog doma, bivši novinar Glasa Slavonije i Virovitičkog lista

  Goran Gazdek           30.11.2020.         5075 pogleda
Umro Vojo Božić, omiljeni odgajatelj Učeničkog doma, bivši novinar Glasa Slavonije i Virovitičkog lista

Od posljedica koronevirusa u Virovitici je u ponedjeljak, 30. studenoga u 63. godini života preminuo Vojo Božić, omiljeni odgajatelj Učeničkog doma Virovitica i bivši novinar-suradnik Glasa Slavonije, Virovitičkog lista i Školskih novina. Rođen je 27. prosinca 1957. u Daruvaru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 1. listopada 1981. diplomirao je pedagogiju. U Učeničkom domu u Virovitici radio je od 1. prosinca 1999. na radnom mjestu odgajatelja, a 13. travnja 2017. promoviran je u zvanje odgajatelj mentor.

Kolege i učenici oprostile su se od Voje na Facebook stranici Učeničkog doma. „Kao odgajatelj bio je vrlo predan i stručan u radu. Volio je svoj posao i svoje učenike, koji su mu uvijek bili na prvom mjestu. Najviše je uživao u razgovoru s mladima, prenoseći na njih svoje znanje i iskustvo, a oni su mu vjerovali i vrlo često mu se povjeravali. Učenike je poticao na postizanje što boljega uspjeha u školi kako bi im u životu bilo lakše jer je ulaganje u obrazovanje smatrao ključnim za uspjeh svake osobe, Učenike je s lakoćom svakodnevno animirao na kreativno izražavanje te time doprinosio vizualnom identitetu i duhu ustanove. Svoje kreativne ideje učenici su vrlo uspješno realizirali pod mentorstvom odgajatelja Voje Božića te su postizali zapažene rezultate na Domijadi, natjecanju učeničkih domova“, napisali su između ostalog.

Novinarsku karijeru otpočeo 1993. godine kada je Zlatko Petrović okupio desetak suradnika i oformio virovitičko dopisništvo Glasa Slavonije. Vojo je na početku radio kao fotograf i fotoreporter, a kasnije i kao novinar. „Bio je izuzetno vrijedan i produktivan. Uvijek smo se na njega mogli osloniti. Vrlo brzo stvorio je vrijednu bazu fotografija svih gradskih znamenitosti, ulica, institucija, ustanova, tvornica i portreta brojnih sugovornika“, sjeća se Petrović.

Dvije godine kasnije prešao je u Virovitički list i u tom tjedniku do konca 1999. pisao o gotovo svim društvenim zbivanjima u gradu. Nije imao svoj, pratio rad političkih stranaka i udruga, izvještavao sa sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine, bavio se gospodarskim temama, pisao o zdravstvu, sportu, zabavi i radu općina, intervjuirao znane i neznane. Bio je terenac, po cijele dane fotografirao je život ulice s koje se vraćao sa zanimljivim fotografijama za rubriku „Okom kamere“, a Virovitičani će ga pamtiti kao autora ankete „Pet o jednom“ u kojoj je od građana svaki tjedan tražio da mu odgovore na neka aktualna pitanja.

Imao je brojne interese i hobije, a ljubav prema njima, naglašavaju njegove u Domu, nesebično je dijelio sa svojim učenicima i kolegama. Volio je biljke, s mnogo ljubavi i pažnje uređivao svoju okućnicu o čemu svjedoče fotografije na Facebook profilu. O toj društvenoj mreži. Što se tiče privatnog života, objavljivao je isključivo njih

„Odgajatelj Vojo Božić bio je prije svega dobar čovjek, spreman poslušati i savjetovati. Njegov vedar duh svima će nam nedostajati, a komadić naših srca zauvijek odlazi s njim“, zaključili su na Facebooku učenici i djelatnici Učeničkog doma.

Počivao u miru dragi Vojo. Sućit obitelji, kolegama i učenicima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriam