Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  In memoriam

Umro profesor Branko Svoboda

        02.08.2022.         8149 pogleda
Umro profesor Branko Svoboda

U Virovitici je sinoć umro Branko Svoboda, dugogodišnji profesor fizike i elektrotehnike u virovitičkim srednjim školama, direktor tvrtke „Tehnoservis“, nekadašnji gradski vijećnik i bivši zamjenik gradonačelnika iz redova HSS-a. Rođen je 27. travnja 1946. godine u Zagrebu, a sa dvije godine s roditeljima je preselio u Viroviticu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Virovitici, a Pedagoški fakultet u Rijeci.

Bio je član Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjedništva SOFK-e, predsjedništva Socijalističkog saveza, član Upravnog odbora Češke besede Virovitica i tajnik Gradske organizacije HSS-a.

Jedan je od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Virovitica gdje obavljao funkciju predsjednika i inicijator gradnje košarkaškog stadiona na Borcu. Kao direktor Tehnoservisa širio je poslove sa inoparterima. Sudjelovao je u organizaciji svih većih sportskih akcija i manifestacija u gradu. Kao član Savjeta Mjesne zajednice zalagao se za akciju uređenja i modernizacije grada. Uz sport poseban fokus interesa bio mu je odgoj i obrazovanje mladih. U radu Gradskog vijeća bit će upamćen kao oporbenjak koji se ne libi postaviti i najotvorenija pitanja i žestoko kritizirati gradsku vlast.

Iskrena sućut obitelji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriam