Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Dossier Bolnica

Umjesto da ravnateljicu vrate na posao bolnica je uložila žalbu čime su prouzročeni novi troškovi koje će platiti građani

  Goran Gazdek           07.02.2020.         8133 pogleda
Umjesto da ravnateljicu vrate na posao bolnica je uložila žalbu čime su prouzročeni novi troškovi koje će platiti građani

Ravnateljici Opće bolnice Virovitica Mirjani Peček poslodavac, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek ne dozvoljava povratak na to radno mjesto. Situacija je apsurdna - ona svakodnevno očekuje da će Upravno vijeće Opće bolnice Virovitica, Virovitičko-podravska županija i Dinko Blažević, čovjek kojeg je politika izabrala i imenovala ravnateljem kada je Mirjana Peček nezakonito smijenjena, poštovati pravomoćnu i ovršnu sudsku odluku i vratiti je na radno mjesto čelne osobe najvažnije zdravstvene ustanove u županiji.

Nakon "ignoriranja" pravomoćne presude ravnateljičina odvjetnica Marija Rožman pokrenula je ovršni postupak za povratak Mirjane Peček na radno mjesto ravnateljice. Rješenjem o ovrsi Općinskog suda u Virovitici, koje je doneseno na temelju pravomoćne presude Općinskog suda u Virovitici (posl. broj Pr-17/2018 od 12. veljače 2019.), određena je ovrha radi vraćanja na rad Mirjane Peček na radno mjesto ravnatelja. Bolnici je naloženo da u vrati u roku 15 dana od dostave rješenja. Ukoliko ne postupi po rješenju o ovrsi, zapriječeno joj je izricanje novčane kazne u iznosu od 50 tisuća kuna.

Umjesto jedinog pravnog, logičnog i mogućeg rješenja – da ravnateljicu vrate na posao, Opća bolnica Virovitica je, vjerojatno kupujući vrijeme, uložila žalbu, čime su prouzročeni daljnji troškovi ovršnog postupka koje bi u konačnici mogla snositi bolnica.

„Osobno niti sam čula, niti sam čitala negdje da se pravomoćna presuda nije izvršila. Ne znam da li bih rekla da je komično ili tragično gledati kako ponižavaju sami sebe, stranku čiji su članovi, bolnicu koju predstavljaju - ravnatelj kao čelna osoba ustanove i Upravno vijeće koje takve odluke donosi“, izjavila nam je Mirjana Peček.

Dodala je kako je nastala situacija svakako sramota i za župana Igora Androvića kao predstavnika županije, jer je upravo na njegov zahtjev i razriješena dužnosti ravnateljice, iako tijekom sudskog postupka bolnica nije uspjela ničime dokazati nesavjestan ili nepravilan rad Mirjane Peček za vrijeme dok je obnašala dužnost ravnateljice, kao niti zanemarivanje ili nesavjesno obavljanje njene dužnosti.

„Kakvu poruku župan šalje građanima Virovitice kao i žiteljima cijele županije? Ako ravnatelja može razriješiti samo Upravno vijeće, kako tvrdi Dinko Blažević, onda se možemo zapitati čemu uopće postoje sudovi, od općinskih pa sve do Vrhovnog suda. S ekonomskog stajališta, možda bi njihovim ukidanjem uštedjeli državi trošak, a istovremeno županima, i u ovom slučaju Upravnom vijeću, na njihovo zadovoljstvo omogućili izvršavanje sudske presude na način koji njima odgovara“, kaže Mirjana Peček.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bolnica