Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zanimljivosti

Uključi se u EVS europski program za mlade kao EU volonter

        12.06.2012.         1935 pogleda
Uključi se u EVS europski program za mlade kao EU volonter

Želiš putovati? Želiš volontirati? Imaš 18-30 godina? Promijeni život, učini nešto! Uključi se u EVS europski program za mlade i kao EU volonter, provedi 2 - 12 mjeseci u nekoj europskoj zemlji po vlastitom izboru! Smještaj, hrana i džeparac- plaćeni!

CnC te poziva da pogledaš ponude koje smo pronašli, a svoje kontakt podatke ostaviš na youthcentre.evs@gmail.com

Za više detalja te informacijama o budućim prijavnim rokovima, možeš nas  posjetiti na na ww.cnc.hr  ili kontaktirati na  098/653-905/ pon-pet 9-13    

Kontakt osoba: Biljana Nelović

Rok za prijavu je 01. srpnja 2012.

Što je to EVS?

Zahvaljujući Agenciji za mobilnost i EU  programe, od kojih je jedan program Youth in Action, tj. Mladi na djelu-postoji EVS .

EVS je aktivnost kojom se provodi program Mladi na djelu, a namijenjen je prvenstveno mladima od 18 do 30 godina te im pruža priliku  za stjecanjem radnog i životnog iskustva u nekoj od zemalja Europske unije, u periodu do 12 mjeseci. Centar za mlade, od 2004. do sada, ugostio je 16 volontera.

Osoba koja se odluči sudjelovati kao europski volonter, bira projekt i aktivnosti prema svojim mogućnostima i sposobnostima. Bitno je razjasniti da EVS nije turistički posjet nekoj zemlji na račun Europske komisije. Osoba koja odluči postati europski volonter javlja se na radno (volontersko) mjesto unutar organizacije u zemlji u kojoj će provesti određeni period, te je zadatak te osobe da sudjeluje u provedbi tog projekta koji doprinosi toj lokalnoj zajednici.

90% troškova puta je pokriveno, a troškovi osiguranja, boravka (stan, režije i hrana) i aktivnosti u potpunosti Također, volonter dobiva i džeparac koji može trošiti kako želi. Svi ostali troškovi se moraju pravdati računima.
Volonter ima pravo i dobiva svu moguću potporu za vrijeme projekta. Tu su:
Sending Organization ili SO (organizacija koja šalje volontera) - čija je svrha pripremiti volontera za projekt, upoznati ga s dužnostima i pravilima te voditi evidenciju kako se projekt odvija;
Hosting Organization ili HO (organizacija „domaćin") - koja zajedno s volonterom provodi projekt, pruža mu mentora, lekcije jezika te zemlje, upoznaje ga s kulturom i običajima te zemlje, te vodi evidenciju kako se projekt odvija.
Za vrijeme provedbe projekta odvija se konstantna komunikacija između SO, HO i volontera, tako da volonter nikada nije bez nadzora niti je ostavljen „na cjedilu" u stranoj zemlji.
Ova aktivnost izuzetno je povoljna za nezaposlene i studente koji se odluče zamrznuti studij na godinu dana kako bi se „pronašli" ili iskusili nešto što ne mogu osjetiti u svojoj svakodnevnoj okolini.
Nakon završetka projekta, volonter se vraća u svoju zajednicu s jednim lijepim životnim iskustvom te dobiva Youthpass kojim potvrđuje završetak projekta i stečeno iskustvo. U Hrvatskoj Youthpass (diploma) još uvijek nema svoju težinu i snagu kao što ima unutar EU, gdje je priznat kao i radno iskustvo. Ukoliko se odlučite na ovakav korak, s potražnjom projekta koji vam odgovara treba krenuti što ranije, jer se proces često zna odužiti. Isto tako, kada se odlučite na EVS, budite sigurni da to želite, jer organizacije koje provode ovu aktivnost moraju uložiti dosta vremena i truda u projekt, a to većinom rade volonterski.

KLIK na link http://www.cnc.hr/
 

PONUDE:

EVS u Belfastu , UK

Opis projekta:

Public Achievement vodeća je organizacija sjeverne Irske koja je usmjerena na edukaciju i jačanje civilnog društva, demokraciju i javno djelovanje te se oslanja na talente i želje „običnih" ljudi kako bi izgradila snažniju zajednicu. Volonter će surađivati s osobljem PA na projektima po školama i u zajednici, pomagat u organiziranju tjednih programa namijenjenih edukaciji građanstva. Volonter će pomagati u razvoju i održavanje web stranice organizacije, asistirati treneru koji će odabirati i trenirati tim volontera-trenera, sudjelovati u monitoringu i evaluacije provedenih aktivnost PA. Osim s volonterima iz partnerskih organizacija, volonter će dobiti priliku upoznati rad te se umrežiti s lokalnim davateljima usluga, mladima područnih vijeća.

 EVS u  Reykjavíku, Island

Opis projekta: 

AUS je međunarodna neprofitna organizacija koja promovira razmjene mladih i interkulturalno učenje. Volonter će volontirati u dječjem vrtiću The Waldorf te će u obavljanju aktivnost imati konstantnu podršku od strane drugog osoblja. Zadaci volontera su pomoć djeci pri odijevanju, u kuhinji tijekom obroka, pomoć pri izvršavanju kreativnih zadataka, priprema radionica, etc. Volonter će imati priliku igrati se  s njima te kroz upoznavanje djece i sam predlagati neke od budućih aktivnosti vrtićke skupine.

EVS u Marseilleu, Francuska

Opis projekta:

Pistes Solidaires neprofitna je organizacija koja za cilj ima razvijanje društvenu, kulturnu, edukacijsku i ekonomsku razmjenu putem održivih metoda, ekološke osviještenost i inkluzije. Tri glavna područja djelovanja: Obrazovna mobilnost mladih, Cjeloživotno učenje kroz integraciju društva i kulture te inženjering i podrška razvoju europskih projekata. Zadaće volontera ispunjavati će se kroz rad na stvaranju lokalnih projekata, provođenje projekata putem aktivnosti, kontaktiranje s lokalnim i europskim partnerima. Svi poslovi provodit će se uz podršku zaposlenika, suradnika i trenera Pistes Solidaires organizacije.

 

 

 

 Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zanimljivosti