Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Županija

Ukida se i zamjenski, autobusni prijevoz na liniji Pčelić – Sirač?

  Michael Palijan/Večernji list           03.12.2011.         1613 pogleda
Ukida se i zamjenski, autobusni prijevoz na liniji Pčelić – Sirač?

Da bi uskoro mogao biti ukinut i zamjenski, autobusni prijevoz putnika na željezničkoj relaciji Pčelić - Sirač, uveden lanjskoga travnja nakon zatvaranja dionice te pruge, upozorio je Denis Čevizović iz Sindikata prometnika vlakova Hrvatske. Rekao je da u grafikonu voznoga reda kao službenom dokumentu, objavljenom prije osam dana, nema ucrtanih vlakova ni autobusa na toj dionici, a vozni red na snagu stupa 11. prosinca.

Napominje da autobusni prijevoz mora ostati kao privremeno, a kao konačno rješenje 11 kilometara dugu dionicu od Sirača do Daruvara treba obnoviti, za što, kaže, postoje mogućnosti.

- Oko 30 posto materijala ostalog nakon rekonstrukcije pruge Koprivnica - Križevci može se iskoristiti za remont ove dionice, a prema našem izračunu posao bi stajao oko 10 milijuna kuna. To je isplativije negoli plaćati prijevoz putnika, koji se autobusima voze po cijeni željezničke karte - kaže Čevizović. Prema podacima kojima raspolaže daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik, tim autobusima koristi se oko 150 učenika i dobar dio drugih putnika.

- Jučer sam iz treće ruke doznao da će do 31. prosinca autobusi voziti na trošak HŽ Infrastrukture, dok bi u prosincu holding trebao odlučiti na trošak kojeg će se društva prijevoz dalje odvijati. No još nikakav službeni dokument nisam dobio - kaže Rohlik. Iz HŽ-a odgovaraju da Infrastruktura i Putnički prijevoz ispituju dodatne mogućnosti prijevoza putnika autobusima, a konačna odluka očekuje se ovoga tjedna.

- Popravak te dionice u trogodišnjem je planu, no sve ovisi koliko će HŽ Infrastrukturi iz proračuna za 2012. i 2013. godinu biti doznačeno novca za tu namjenu - objašnjava Mihaela Tomurad-Sušac iz HŽ-a.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

sitni
3.12.2011. 12:46
Zaista je strašno da jedan od najsiromašnijih krajeva lijepe naše ostane bez željezničkog prijevoza.
Samo ne shvačam ove likove koji su palili sviječe na pruzi, ako je to njihova borba za prugu onda su stvarno jadni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Još iz kategorije Županija