Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Gospodarstvo

Uhićen Drago Tadić - panika u slatinskoj ulici Vladimira Nazora

  Dragutin Fišli/Domovina blog           17.07.2011.         12564 pogleda
Uhićen Drago Tadić - panika u slatinskoj ulici Vladimira Nazora

Stanovnike ulice Vladimira Nazora poslije curenja fekalija iz kanalizacije radi ''crkle'' pumpe more nove muke i jadi. Na alarmantan poziv grupe građana ulice Vladimira Nazora u svezi radova na prometnici koja njom prolazi  i vodi do prigradskog naselja Medinci, pa dalje prema Donjem Miholjcu, neugodno iznenađen stanjem nisam se ni sam mogao načuditi do koje granice može ići ljudska glupost makar ona dolazila i sa, recimo, stručne strane. Radovi na tom djelu prometnice u ulici koja je dužine oko 2 km vode se u sklopu radova  Državne ceste D2 zaobilaznice Slatine u duljini 10,2 km, a koja presijeca ulicu V. Nazora.

Radove, ako se to radom može nazvati, izvodi firma danas privedenog Drage Tadića,''Osijek- Koteks'', koji je osumnjičen za malverzaciju s poslovima na nabavi šljunka za gradnju slavonske autoceste. Koje li koincidencije, upravo radi toga su stanovnici spomenute ulice u brizi  što ulicu i dalje kopaju , ali je ne zatrpavaju, zasipaju kamenom i šljunkom. Uz sve to od radnika ''Koteksa'' su naćuli da nema dovoljno šljunka za nasipavanje  potrebitih pola metra visine. Danas novi šok, izvođač radova uhićen. No nije problem stanovnika nesretne ulice u tome što se radi, nego što se radi sporo i radi toga je veći dio ulice (nekih 60%) neprohodan za sva vozila osim za bicikle.

Radovi na raskopavanju i postavljanju odvodnih i drenažnih cijevi izvode se u regulativi, ali kasni zasipavanje i omogućavanje prometa, pa bilo to i po šljunku.

Do neki dan su se vozači snalazili i prolazili preko dijela zaobilaznice i tako dolazili do grada, ali su im izvođači radova koji rade obilaznicu zapriječili prolaz navoženjem hrpe pijeska i raskopavanjem, bagerom, plitkog kanala preko kojeg su prelazili.....Kažu mi razočarani građani, eto sada možemo još jedino prtenim putem 1km niže kroz ulicu Primorsku, a što kada i tamo raskopaju

Kimajući glavama i sa nevjericom u očima jadaju mi se nesretni građani koje baš hoće nesreća. Da stvar bude gora, kao što spomenuh to je duga ulica i u njoj se nalaze obrtnici, trgovine ,glavna trafostanica i do ničega se ne može.

Vulkanizer, ujedno vlasnik kamiona ne može iz dvorišta, a niti njemu nitko u dvorište i da se  probije kroz nasipe kamena kojima su zapriječili cestu, jer su izvođači radova potkopali 80 do 100cm ispod razine ulaza u radnju. Kopaju, a iza sebe ne zatrpavaju, stalno napominju ogorčeni građani. Što da se desi požar kao prije neku godinu kada se zapalilo zapušteno zemljište,izgorjele bi kuće, jer ni vatrogasci ne mogu prići... Sugovornica nadodaje , majka mi je šećeraš i ima problema sa srcem, što, da li bi je nosilima nosili jedan kilometar do vozila hitne ako bi joj pozlilo, ma umrla bi to tada 3 puta.....Tajac.

Vlasnik trgovine ''Gedora'' pokazuje mi ulaz u dvorište koji ne postoji, nema ga samo raskopina širine nekadašnje ceste i dubine spomenutih osamdesetak cm.Kako da radim , a porez, da porez platiti moram za to me nitko ne pita, jedan 'šaraf' nisam prodao već par dana.Sve u svemu opravdano ogorčenje, tuga, razočaranje.....strojevi poput izumrlih dinosaura stoje , čekaju, koga....možda Dragu? Tko zna.

Više na Domovina blog by Dragutin Fišli

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ententini123
2.8.2011. 21:56
``gospodine`` demokracija de se vi malo provozajte nazorovom na biciklu da budete zdraviji, samo prije toga se prijavite da vas očekuju na hitnoj jer biste se pošteno mogli polomit.
a da ste pažljivo čitali ne biste pisali o ``dotičnom vulkanizeru J`` jer se on u ovome tekstu nigdje ne spominje već se spominje firma Gedora koja nema veze sa gospodinom J.
to što sada kamioni jure i kroz Primorsku i što radnici dolaze na posao pijani pa napadaju stanovnike Nazorove koji se pokušavaju vozit do svojih kuća, vi nazivate uređenjem ulice? to je sramota šta se radi u Nazorovoj.
I nažalost ovaj članak je izazvao i jednu lošu reakciju izvođača radova , a ta je da ne žele navesti kamen pred spomenutu firmu te je ulazak vozilom preko ivičnjaka nemoguć, e to je sramota a ne dobrobit ovom narodu.
Demokracija
27.7.2011. 23:36
Pa neka se dotična gospoda kojima smeta što se napokon uređuje cesta u ovome mrtvome gradu krenu voziti biciklom barem budu duže živjeli i zdraviji bili..A dotični vulkanizer gosp. J neka krpa gume na biciklima...
fajš
19.7.2011. 22:57
Na žalost , izgleda si u pravu -d**bo
djebo
19.7.2011. 21:54
Fajš,obećanje-ludom radovanje
fajš
19.7.2011. 14:24
Prodrmao je članak gradonačelnikov ured, upravo je bio na radio Slatini i obećao pristup vozilima Hitne i vatrogascima, te uređenju jedinog mogućeg prolaza kroz ulicu Primorsku (za sada) i uređenju puta navoženjem sitnog pijeska i šljunka u rupe toga kolskog puta.
Nekad je pero oštrije od mača!
Obrtnik
18.7.2011. 19:23
danas sam nažalost MORAO ići u tome smjeru,preko Primorske pa dalje. stvarno se divim i iskreno žalim sve stanovnike od Silosa do Primorca. ne kužim kako su mogli totalno odcijepiti svaku cestovnu komunikaciju na tom dijelu,prestrasan propust,nadam se da se neće desiti nekakvo zlo. A ti BMW,već si dosadan s tim glupim i toliko prizemnim parolama.
fajš
18.7.2011. 18:34
Janko,,,,moja mail adresa je javna , fajsdr@gmail.com....slobodno mi se javi.
Možda se nešto pokrene adekvatnom intervencijom.
Janko
18.7.2011. 18:16
Stanovnici su se uvjerili da se neradi dobro i nitko ustvari nezna šata se radi, građanima ne spajaju slivne vode sa krovova koje su do sada završavale u kanalu kojeg sada nema, postavljene cijevi su samo za šahtove. Izvođać tih radova gravia tvrdi da oni to nerade i nemaju ništa stime i upučuju ljude na komrad koji isto tvrdi da nemaju ništa sa time i da to treba riješiti grad a grad još nezna šta da radi. Kanalizacija ne funkcionira iako je priključeno manje od 5% kučanstava jer iz kolektora pumpe pumpaju kroz cijev 110 koja nije dovoljna za 400 kučnih brojeva, Radnici iako su uglavnom korektni rade propuste takve da preko vikenda ostave neprohodan kilometar ceste od joba do đalske s tim da bambini ne daju koristiti obilaznicu, Stanovnici su dosta tolerantni ali zna se pretjerati i onda naravno kipi.

I ti bi gospon bmw kao gradski viječnik trebao malo pripaziti šta radiš i govoriš jer predstavljaš narod a ne terati svoje političke ambicije preko naroda koji te izabrao.
fajš
18.7.2011. 17:18
Mnogo je odgovora i podosta je solucija, sada ostaje samo nečija krivnja , a trebalo bi se postaviti pitanje čija.....?
Gos. seniore mislim da se jako dobro razumijemo, inače slažem se sa svim što ste rekli.
ententini123
18.7.2011. 16:47
nije se moralo niti pričekat do završetka žetve, dovoljno bi bilo da se radila jedna po jedna traka kolnika ,i tako se odvijao promet jednim trakom.
senior
18.7.2011. 15:55
Da moj fajš može se iz Mlinske ali ne može iz Medinačkog, Senkovačkog i drugih ravničarskih atara, a da se ne ide obilazno često sa lošim traktorima pretovarenih pšenicom.
U svakom slučaju, a ko se za početak čekalo 6 godina moglo je i 20 dana da završi žetva.
fajš
18.7.2011. 9:41
poštovani -senior....
Na sreću do silosa se sada može i iz ulice Mlinske,normalno po ono malo nasutog kamenja.
Pozzzz.....
fajš
18.7.2011. 9:35
bmvmtec....
Ne znam da li imaš nešto protiv mene kao autora članaka ili osobno, ali sam primjetio da redovito `dereš` po meni kada nešto objavim,,,dragi BMW nitko ti ne brani da se počneš baviti slobodnim novinarstvom, vidim ideja za komentare imaš , ali je problem u ne informiranosti, mala poduka: kada nešto pišeš onda je bitno ako ne i najbitnije da čuje obije strane i da pokažeš činjenično stanje stvari.
Što misliš da je mene uhvatio sveopći hrvatski jal , pa sada se osobno ljutim na sve i svašta. To nema veze sa mnom, napomenuti ću, ja sam Slatinčan od pamtivijeka i smeta me kada se sa nekada perspektabilnim mjestom neodgovorno ponaša, kao i prema njegovim građanima slabije platežne moći,običnih ljudi ,kao što sam i sam.
I još samo ovo,,,ubuduće pročitaj članak ,ne komentiraj samo naslov i podnaslov.
L.P.
senior
18.7.2011. 9:25
Moj bmvmtec ili glasnogovorniče vladajuće oligarhije.
Tko bi pametan bio protiv uređenja?
O tom se uređenju priča 7 godina, najprije u program Hrvatskih cesta ušlo 2003 godine pa kada je HDZ smijenio tadašnjeg direktora Hrvatskih cesta skraćena rekonsrtukcije Nazoreve samo do pruge i rečeno dalje se nastavlja iz programa Beterment. Od 2005 gradonačelnik je toliko puta taj program obećao da je papagajima u Nazorovoj i Medincima riječ Beterment postala svakodnevica.
Konačno krenulo i katastrofalan odnos izvođača i investitora prema stanovništvu, malo je reći katastrofalan možda i kriminal.
Zatvoriti tu cestu kao prilaz silosima mogu samo slijepci u tijeku žetve,
Tamo se radi sa nekoliko radnika i 2-3 stroja i to samo u jednoj smjeni, naprimjer subota neradna, umjesto kao u svim normalnim zemljama u 2 pa čak i 3 smjene i to na način 100 metara nakon raskapanja ide šljunak, 100 metara nakon šljunka ide asvalt.
Ovo je katastrofa i da u gradu ima pameti već bi otišao protest Hrvatskim cestama sa prijetnjom naplate šteta, a umjesto toga ti to braniš.
Sramota!
mikeš
18.7.2011. 9:02
SLUŠAJ TI BMV ILI KAKO VEĆ,U ČLANKU NITKO I NE GOVORI O TOME ŠTO SE RADI VEĆ KAKO SE RADI,TU JE POANTA PO NAŠEM NARODNOM OBIČAJU ŠTO VIŠE NEREDA TO BOLJE VLADANJE.
ententini123
18.7.2011. 8:40
nikakva biciklistička staza, nikakva kanalizacijska mreža...nitko ne kaže da je ovaj projekat negativan, samo je njegov tijek negativan. ljudi ne mogu izići iz svojih dvorišta automobilom, hitna pomoć i vatrogasci ne mogu doći do pola kuća u toj ulici,firme su prisiljene zatvoriti, ljudi voze automobile po nogostupu, a što da neko dijete izleti iz dvorišta???
bmvmtec
18.7.2011. 8:05
izgleda da u ovome gradu nekima smeta što ce građani ulice Vladimira Nazora dobiti novu ulicu, zacijevljene kanale novu kanalizacisku mrežu, biciklisticku i pješacku stazu.
dok pojedinci pišu na ovom portalu samo u negativnome kontekstu...

Ohladite malo.
djingis
17.7.2011. 22:00
Nema tu ničega čudnog,dobro ako budu završili do prvih jesenjih kiša.


Još iz kategorije Gospodarstvo