Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier: Tolušić

Uhapsilo Tolušića! U HDZ-ovom društvu danas najinteresantnije pitanje - tko je slijedeći?

  Mate Vukušić           07.07.2022.         3047 pogleda
Uhapsilo Tolušića! U HDZ-ovom društvu danas najinteresantnije pitanje - tko je slijedeći?

Danas je uhićen Tomislav Tolušić, bivši župan, bivši ministar i bivši potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske. Ove Plenkovićeve! Ne znam i ne mogu tvrditi što je napravio osim onoga što čitam u izvješćima novinara i medija općenito, ali može se reći da je ovo uhićenje "opravdalo" ono što se u našoj Virovitici i našoj županiji priča već mjesecima.

Pitanje za one koji danas pričaju da su to sve znali, jesu li podnijeli kaznenu prijavu protiv Tolušića, kada su već sve znali? I k tome su saborski zastupnici, a to bi im trebao biti prioritet-zaštita interesa građana RH.

Razočaravajuće za Hrvatsku je što se ovo desilo isključivo na zahtjev Laure Codruta Kovesi, šefica ureda Europskog tužiteljstva. Dakle, potencijalno, za kriminal koji se dešava u Republici Hrvatskoj naše tužiteljstvo nema nikakve podatke nego reagira tek na zahtjev Europskog tužiteljstva?

Za zaključiti je da svoj posao ne znaju raditi, nesposobni su ili su, što je još poraznije, postavljeni na te pozicije da taj posao ne rade. Što bi se reklo - ne smiju. Pogotovo ako se radi o kadrovima Andreja Plenkovića.

 

I na Tolušićevom slučaju potvrđuje se da je najrizičniji posao u ljepuškastoj našoj biti potpredsjednik Vlade ili barem samo ministar.

Obzirom je cijeli slučaj inicirao ured Europskog tužitelja i preuzeo slučaj za očekivati je da će biti procesuiran brže nego li je to prosjek u RH što znači 10-15 godina.

U dva mandata Plenkovićeve Vlade procesuirano je, iz Vlade otišlo ili smijenjeno oko 20 ministara (i ministrica) a on ih je sve, pa i Tolušića, i u trenutcima uhićenja, ocijenio kao izvanrednima te ljudima koji su dali veliki doprinos boljitku Hrvatske. U normalnoj državi ova Vlada bi odavno bila bivša ali ne i u Hrvatskoj jer mi smo sve samo ne normalna država.

Na kraju, i prije Tolušića imali smo uhićenja u Virovitičko-podravskoj županiji, neka od njih i u zadnjih mjesec dana, sve iz razloga gospodarskog kriminala. Ne čudi zato da smo zadnja županija po dohotku, po BDP-u, po svemu čime bi se jedna županija mogla pohvaliti.

Poučeni iskustvima u ovakvim uhićenjima, kao i ovo Tolušićevo, možemo biti sigurni da ništa nije sigurno. Sjetimo se slučaja Damira Polančeca, Srđana Mladinića...

Činjenica je da je među HDZ-ovim društvom, u svakom trenutku danas, najinteresantnije pitanje - tko je slijedeći??

Nama u Hrvatskoj ostaje samo pouzdati se i očekivati čudo od gospođe Laure Corduta Kovesi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Tolušić