Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Obrtništvo

Udruženje obrtnika Virovitica: U 2013. aktivnosti na prevladavanju teškoća u radu obrtnika

        26.12.2012.         1700 pogleda
Udruženje obrtnika Virovitica: U 2013. aktivnosti na prevladavanju teškoća u radu obrtnika

Na redovitoj skupštini Udruženja obrtnika Virovitica usvojen je plan rada za 2013. godinu koji se temelji na aktivnostima usmjerenim na prevladavanju teškoća u radu i poslovanju obrtnika, servisu pri davanju savjeta i raznovrsnih usluga obrtnicima, pojačanom djelovanju na kvalitetnijem protoku informacija, zastupanju interesa članova pred tijelima lokalne uprave i promidžbi.

Udruženje će sljedeće godine provesti legalizaciju Doma obrtnika na temelju Zakona o legalizaciji i sudske presude, aktivno će sudjelovati u donošenju novih odluka pravilnika i sličnih akata Grada Virovitice, a posebno će se zalagati na provođenju već donijeti gradskih i općinskih odluka koje sadrže poticajne mjere i koje omogućuju stvarne olakšice, a naročito pri otvaranju novih obrta i novih radnih mjesta, kao i za deficitarna zanimanja i stare obrte.

„Obzirom na vrlo tešku gospodarsku situaciju izazvanu recesijom i nelikvidnošću, kao i novim poreznim i fiskalnim zakonima potrebno je pojačati rad sekcija. Teme trebaju biti vezane uz uvođenje fiskalnih blagajni, promjenu PDV-a, neregistrirano obavljanje gospodarske djelatnosti, inspekcijski nadzor te nove propise i pravilnike", rekao je predsjednik Udruženja ing. Zdravko Šarić.

Udruženje će sudjelovati pri provođenju programa školovanja kadrova za obrtništvo koje organizira i provodi Područna obrtnička komora te predlagati i uključivati obrtnike u komisije za potrebe naukovanja i licenciranje obrtničkih radionica. Kao i do sada organizirat će stručne skupove i seminare, posebno po pitanju poreznih zakona, zaštite na radu, zaštite okoliša te informatičkog obrazovanja obrtnika te organizirati i sudjelovati na izložbama i sajmovima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo