Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Zdravlje

Udruga Veseli pokret - sportski program za djecu s posebnim potrebama

        17.03.2013.         5597 pogleda
Udruga Veseli pokret - sportski program za djecu s posebnim potrebama

Održana je formativna skupština Rekreativne udruge Veseli pokreti. Udrugu je osnovao Ivica Iveković, dipl. kineziolog, a novoosnovani se Veseli pokreti bave provođenjem sportskog programa za djecu s posebnim potrebama. Nakon prezentacije sportskog programa 19. veljače i inicijalnog roditeljskog sastanka roditelja djece s posebnim potrebama,  susret koncipiran kao upoznavanje sa statutom Udruge, pravima i obvezama članova, te ugovaranjem novih termina treninga.

Osnivanje Veselih pokreta potaknuto je nedostatkom sličnih sadržaja za djecu s posebnim potrebama na području cijele Virovitičko-podravske županije. Imajući na umu da, prema čl. 23 Konvencije o pravima djece, djeca s teškoćama u razvoju trebaju voditi ispunjen život, cilj je udruge Veseli pokreti da upravo posredstvom vlastitog sportskog programa ostvari prava djece s posebnim potrebama, kao što su pravo na rekreaciju, sport, igru i ostale mogućnosti razonode.

Detaljno razrađeni sportski program, stručnost i prethodno iskustvo trenera Ivice u radu s djecom s posebnim potrebama, rezultirali su odličnim reakcijama na trening, kako djece, tako i roditelja. Veseli pokreti stavljaju naglasak prije svega na individualnom radu, kako bi se razvio maksimalni potencijal svakog pojedinog djeteta na njemu zanimljiv, individualiziran i prilagođen način.

 Više informacija možete naći na stranici https://www.facebook.com/veselipokreti

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje