DHMZ: Sunčano uz promjenljivu naoblaku
HAK: Pojačan promet na A2 i A3
Predsjednički izbori: Od ponoći na snazi izborna šutnja
Svjetski dan Brailleovog pisma - važnost zakona o hrvatskoj brajici
Večernji list: Cijene nekretnina rastu, obiteljske kuće ponovno su hit
Ledenjaci na Novom Zelandu posmeđili od požara u Australiji
Jutarnji list: Klemm ide u zatvor

  Županija

Udruga S.O.S. telefon započela je s provedbom projekta "Sigurno mjesto"

        13.07.2012.         1011 pogleda
Udruga S.O.S. telefon započela je s provedbom projekta "Sigurno mjesto"

Udruga S.O.S. telefon, kao partnerska organizacija Ženskoj sobi iz Zagreba, započela je s provedbom projekta "Sigurno mjesto"  kojeg financijski podržava Europska unija a financiran iz programa IPA 2009 "Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa pružanja inovativnih socijalnih usluga u područjima od posebne državne skrbi". Projekt traje od 4.svibja 2012. do 3.svibnja 2014.

Cilj projekta je jačanja uloge, kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva i lokalnih aktera u pružanju inovativnih socijalnih usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi, kroz edukaciju, umrežavanje te razvoj i implementaciju minimalnih standarda u radu sa žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Jedna od aktivnosti predviđenih projektom su sastanci s lokalnim institucijama i dionicima koji na neki način doprinose borbi protiv rodno uvjetovanog nasilja. Održano je ukupno pet sastanaka - s predstavnicima/ama Županije Virovitičko-podravske, Policijske uprave Virovitičko-podravske, Centra za socijalnu skrb Virovitica, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije i Centra za socijalnu skrb Slatina.

Svrha sastanaka bila je predstaviti projekt predstavnicima/ama institucija te ih pozvati na suradnju u nadolazećim aktivnostima. Osim toga svrha je i identificirati određene potrebe koje su se pokazale kroz praksu rada sa ženama žrtvama nasilja, te pokušati zajedničkim snagama raditi na rješavanju određenih lokalnih problema.

 Pored ovih sastanaka, u projektu će se dosta pažnje posvetiti edukacijama što predstavnika i predstavnica institucija, ali i predstavnika lokalnih i nacionalnih organizacija civilnog društva. Svrha tih edukacija je unapređenje kvalitete i podizanje vidljivosti rada OCD-a koji pružaju usluge žrtvama rodno uvjetovanog nasilja u područjima od posebne državne skrbi te umrežavanje i razvoj partnerstva OCD-a s područja od posebne državne skrbi i relevantnih institucija/tijela u cilju unapređenja usluga za žrtve rodno uvjetovanog nasilja.

 U okviru projekta provodit će se i brojne aktivnosti informiranja i senzibiliziranja šire zajednice. U tu svrhu pokrenuta je web stranica www.sigurnomjesto.hr na kojoj se na jednom mjestu nalaze informacije važne za žene žrtve nasilja, npr. kome se obratiti za pomoć, koji institucionalni i zakonski mehanizmi u RH reguliraju prava žena žrtava nasilja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.