Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Slatina

Udruga Krik najavila akciju uređenja Sportsko – rekreacijske zone Bunarić - Javorica

  krik/gg           04.06.2015.         2146 pogleda
Udruga Krik najavila akciju uređenja Sportsko – rekreacijske zone Bunarić - Javorica

Udruga mladih Krik Slatina započinje sa provedbom građanske akcije Sportsko – rekreacijska zona Bunarić - Javorica u suradnji s udrugama Klub urbane kulture i Biciklistički klub Slatina. Konkretni ciljevi ove građanske akcije su: urediti i popularizirati pješačke i biciklističke staze koje prolaze kroz šumu između izletišta Bunarić i jezera Javorica (markirati staze planinarskim oznakama i obnoviti postojeće oznake), postaviti poučne ploče na temu flore i faune spomenutog područja, postaviti poučnu ploču na ulazu na jezero Javorica o nastanku jezera, urediti vježbalište na otvorenom i organizirati sportska događanja

 Šumsko područje Bunarić – Javorica idealno je za aktivan boravak u prirodi, trčanje, hodanje, bicikliranje zbog dinamične konfiguracije terena i prekrasne bukove šume. Želimo potaknuti sve nas na korištenje tog prostora, stjecanje zdravih navika i stvaranje nove turističke ponude.

 Prva aktivnost, uređenje biciklističke i pješačke staze uz postavljanje poučnih ploča, održat će se 6. lipnja u 9 sati na Bunariću.U nedjelju 7. lipnja na tom području održava 5. biciklistička utrka XC Bunarić u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina.

 Udruga Krik poziva sve građane da im se pridruže u akciji i kreiranju novih sadržaja u Slatini. Udruga osigurava sav potreban alat, materijale i osvježenje za volontere.Projekt financira Zaklada za razvoj lokalne zajednice “Slagalica” iz Osijeka u sklopu decentraliziranog modela financiranja ”Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina