Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Aktualnosti

Udruga kreditnih dužnika - Kreda poziva na oprez sve klijente banaka koji još nisu potpisali konverziju iz švicarskih franaka u eurske kredite!

        09.03.2016.         688 pogleda
Udruga kreditnih dužnika - Kreda poziva na oprez sve klijente banaka koji još nisu potpisali konverziju iz švicarskih franaka u eurske kredite!

Povod današnjem upozorenju su dva poziva klijenata austrijskih banaka koje njihove banke pokušavaju prevariti.  U prvom slučaju su klijent i banka potpisali i ovjerili aneks ugovora nakon čega banka obaviještava klijenta da mu je ugovorila prenisku kamatnu stopu i da će mu poslati novi izračun. To bi značilo da klijent ipak neće imati preplatu.

Ovaj nevjerojatni potez banke u potpunosti uvodi pravnu nesigurnost u ugovorne odnose banke i klijenata!

Postavljamo pitanje Hypo banci: ako vi očekujete da klijent dobrovoljno poništi potpisani i ovjereni ugovor o kreditu jer smatrate da ste pogriješili u određivanju kamatne stope, može li i klijent poništiti prvi ugovor jer je pogriješio u izboru valute?!

Drugi slučaj se dogodio u Erste banci kada je klijent, nakon prihvaćenog izračuna došao potpisati aneks. U potpunoj nevjerici je čitao brojeve koji se u potpunosti razlikuju od izračuna koji mu je banka poslala i koji je potpisao. Ne samo da su mu povećali kamatnu stopu i umanjili preplatu, već ga nisu ni upozorili da su podaci u aneksu potpuno različiti. Radi se o čistom pokušaju prijevare i ucjeni jer banka klijentu prijeti da mu neće konvertirati kredit, ako ne potpiše  jednostrano izmijenjeni aneks ugovora.

Apeliramo na Hrvatsku narodnu banku i Ministarstvo financija da skinu povez s očiju i zaštite dužnike koji su slabija strana u ovom odnosu!  Pojedine banke izigravaju zakone ucjenjujući dužnike njihovom egzistencijom! Udruga kreditnih dužnika - Kreda će svim relevantnim institucijama u EU još tijekom ovog tjedna poslati opširan izvještaj o tijeku konverzije temeljem Izmjena i dopuna zakona o potrošačkom kreditiranju jer na vrata u vlastitoj državi već mjesecima uzalud kucamo!

Zadnjih godina u Hrvatskoj odnos banke prema klijentu više nalikuje na šibicarenje nego na partnerski odnos - koliko god klijent pazio, na kraju opet ostane prevaren i praznih džepova.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti