Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Izbori 2021

Udruga Glas poduzetnika strankama poslala prijedlog za razvoj poduzetništa. Pet zahtjeva podržalo samo četiri stranke

  vn           14.05.2021.         1375 pogleda
Udruga Glas poduzetnika strankama poslala  prijedlog za razvoj poduzetništa. Pet zahtjeva podržalo samo četiri stranke

Udruga Glas poduzetnika (UGP) pozvala je sve stranke koje izlaze na lokalne izbore u Virovitičko-podravskoj županiji da potpisom podrže pet zahtjeva koji bi, prema njihovim miljenju, pridonijeli povećanju dohotka i plaća te rasta standarda. „Tražimo smanjenje ili potpuno ukidanje prireza porezu na dohodak u onim općinama i gradovima koji ga imaju, smanjenje komunalne naknade OPG- ovima i poduzetnicima, ukidanje poreza na potrošnju i svih parafiskalnih nameta te uvođenje digitalne uprave“. rekao je Zlatko Škrinjar, koordinator UGP-a za Virovitičko-podravsku županiju na sastanku održanom u Caffe baru Macando.

Dodao je kako bi se prirez mogao postupno snižavati svake godine u mandatu za četvrtinu i na kraju potpuno ukinuti. Zahtjeve su podržali predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas i izvršni direktor Dražen Oreščanin.

Podržavajući zahtjev UGP-a, prenosimo ga u cjelosti

Udruga Glas poduzetnika okuplja više od 17.000 mikro, malih i srednjih poduzetnika te njihovih zaposlenika koji predstavljaju kralježnicu našeg gospodarstva.

Ususret lokalnim izborima, iznosimo nekoliko prijedloga i zahtjeva koji bi, prema našem mišljenju, znatno pridonijeli razvoju obrtništva i poduzetništva u našoj, Virovitičko-podravskoj županiji. Pozivamo sve političke stranke koje će izaći na lokalne izbore u našoj županiji da potpisom podrže naše zahtjeve koji će pridonijeti povećanju dohotka, a posljedično i plaća te rasta standarda.

Ovi zahtjevi poslani su svim listama koje izlaze na izbore, a u petak, 14. svibnja, dva dana uoči lokalnih izbora, javnosti ćemo prezentirati koje stranke i liste su podržale ove zahtjeve.

TRAŽIMO:

1) Smanjenje ili potpuno ukidanje prireza porezu na dohodak u onim općinama i gradovima naše županije koji ga imaju (Slatina 6%, Lukač 8%, Špišić Bukovica 9%, Virovitica 10%)

Prirez se može postupno sniziti svake godine u mandatu za četvrtinu te tako potpuno ukinuti. Ovime bi se izravno utjecalo na povećanje plaća jer bi toliko više novaca ostalo onima koji ga i zarade, a već im se oporezuje dohodak. Postoji nekoliko primjera gradova koji su potpuno UKINULI prirez i, unatoč tomu, POVEĆALI prihode u gradske blagajne (Sveta Nedelja, Bjelovar, Sinj, Ilok…)

2) Smanjenje komunalne naknade OPGovima i poduzetnicima

Poljoprivrednici, obrtnici i mali poduzetnici još liječe rane nastale covid-19 krizom. U uvjetima kada je vidljiv prestanak pandemije, a nekima još traje zabrana rada, svaka kuna koja ostane važna je za OČUVANJE POSLOVANJA.

3) Ukidanje poreza na potrošnju

Ugostiteljstvo je jedan od najpogođenijih sektora u Covid-19 krizi. Ovaj porez ne predstavlja značajan iznos u gradskim blagajnama, a ta sredstva UGOSTITELJIMA će ipak značiti više. Dodatno oporezivanje potrošnje u situaciji kad je PDV među najvišima u Europskoj uniji ne pridonosi konkurentnosti, a koja se najbolje očituje u nižim cijenama.

4)  Uvođenje digitalne uprave

Svi dokumenti potrebni za izdavanje upravnih akata moraju se MOĆI PREDATI ONLINE. Javna uprava mora sama nabaviti sve dokumente koje izdaje drugo tijelo javne uprave. Ovime bi se bitno rasteretili uredi te službenicima ostavilo više vremena za obavljanje posla.

5)   Ukidanje svih parafiskalnih nameta

Građanima i poduzetnicima mora ostati više novca u novčaniku. Računi za lokalne komunalne usluge PREPUNI SU raznoraznih „NAKNADA“ i „DOPRINOSA“, a koji predstavljaju parafiskalni namet koji se mora ukinuti.

 Prihvaćajući ove zahtjeve izravno ćete pomoći rastu standarda svih građana kroz porast plaća, dohotka i dobiti.

Siguran sam da nam je svima u zajedničkom interesu da stanovnicima naše županije ostane više novaca u novčanicima.

Zahtjeve su podržali preko svojih nositelja lista (abecednim redom): Domovinski pokret, Fokus, Hrvatska stranka pravne države (HSPD i Hrvatska seljačka stranka (HSS)  i na tome im svesrdno zahvaljujemo.

Svim strankama i listama želimo puno uspjeha na lokalnim izborima, a mi ćemo nastaviti s pritiskom i borbom za naše ciljeve, a to su, prije svega, sloboda poduzetništva, više rada, manji porezi i više pravde, zajedno nazvani Hrvatska 2.0.

Koordinator za VPŽ Zlatko Škrinjar

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021