Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Udruga "Djeca ljubavi": Malodobni Filip ima epileptične napade od kojih može umrijeti, a socijalna služba ne želi izdati putovnicu za liječenje u inozemstvu


  Aktualnosti           vn           14.09.2017.         5260 pogleda
Udruga "Djeca ljubavi":  Malodobni Filip ima epileptične napade od kojih može umrijeti, a socijalna služba ne želi izdati putovnicu za liječenje u inozemstvu

Udruga Djeca ljubavi poslala je otvoreno pismo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvu zdravstva, Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku, Hrvatskoj liječničkoj komori, Hrvatskoj udruzi za promicanje prava pacijenata i županu Šibensko-kninske županije kojim traže hitno postupanje institucija kako bi se zaustavili zataškavanje slučaja obiteljskog nasilja i pomoć u raskrinkavanju samovolje i nadmoćnog odnosa socijalnih radnica prema majkama i djeci žrtvama. nasilja u obitelji.

Prije dvije godine objavljivali smo na ovom portalu priču o teškom životu majke Ane Saratlije i njene djece.

Očajni apel samohrane majke: Zaštitite moju djecu od lokalnog moćnika i obiteljskog nasilnika

Ana Saratlija optužuje policiju da pogoduje nasilniku

Danas je stanje neizdrživo. Malodobni sin ima od 3 do 8 epileptičnih napada dnevno i može umrijeti od SUDEP-a (Sudden unexplained death in epilepsу), a birokratski aparat ne reagira.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Obraćamo Vam se u ime jednog djeteta koji je teško bolestan, a naše hrvatske institucije štite prava i i interese jednog od roditelja koji je ujedno i obiteljski zlostavljač dok istovremeno ugrožavaju zdravlje i život djeteta. Ana Saratlija majka je dvoje malodobne djece, Filipa i Zoye Lene. Filip boluje od teškog oblika epilepsije te mu je utvrđena invalidnost IV stupnja. Dijete je rezistentno na trojnu terapiju koju mu mogu ponuditi liječnici u Hrvatskoj pa je majka upućena u dansku kliniku za epilepsiju, jedinu takve vrste u Europi. Filip je nakon što je majka uplatila određeni iznos za početak liječenja u Danskoj dobio termin 26.9.2017 i tu kreću problemi.

Majka inače profesorica engleskog i geografije vodi bitku sa Centrom za socijalnu skrb prvo u Virovitici, a sad i u Šibeniku gdje trenutno živi i sa bivšim suprugom koji je pravomoćno osuđeni obiteljski nasilnik i protiv kojeg je ODO u Šibeniku podignulo optužnicu za spolno zlostavljanje i bludne radnje nad malodobnom im djecom, koji je inače korisnik invalidnine u Bosni i Hercegovini na temelju psihičkih oboljenja dok u Hrvatskoj istovremeno radi, tj radio je na ravnateljskim mjestima u osnovnim i srednjim školama u Grubišnom polju. Gospodin u BiH ide s nalazima iz Hrvatske da se liječi, a sudu dostavlja potvrde od liječnika opće prakse da je psihički zdrav.

Problem u cijeloj priči je što ni gospodin otac, a ni Centar za socijalnu skrb ne žele prihvatiti činjenicu da je Filip teško bolestan te da uslijed epileptičkog napadaja kojih ima 3-8 u danu može upasti u komu i umrijeti od SUDEPA te da mu je liječenje u Danskoj od životne važnosti. Da bi majka otputovala s djetetom potrebna joj je putovnica koju je gospođa dala izraditi ali je ne može podignuti jer otac ne želi potpisati, a CZSS Šibenik isto tako odbija dati suglasnost za podizanje putovnice. Socijalne radnice u CZSS-u Šibenik su prema gospođi iznimno bezobrazne i na činjenicu da dijete može umrijeti ako ne otputuje socijalna radnica majci odgovara, citiram "a bože moj, šta bude bit će" bez imalo ljudskih osjećaja i suosjećanja!

U ime djeteta, majke i u ime cijele naše udruge molimo da nam pomognete u raskrinkavanju samovolje i nadmoćnog odnosa socijalnih radnica prema majkama i djeci žrtvama nasilja u obitelji, te da medijskim pritiskom omogućite da CZSS Šibenik izda suglasnost za podizanje putovnice kako bi naš Filip dobio šansu za poboljšanje svog zdravstvenog stanja

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Arijana0803
14.9.2017. 14:10
Kažu, vjeruj, Onaj gore vidi sve... Vidite li Gospode suze ove majke, vidite li njeno umorno lice, osluškujete li glasne otkucaje njenog srca koje je od beznađa i straha za život djeteta skoro eksplodiralo? Vidite li Gospode ovaj život koji si udahnuo u krhko biće koji ovozemaljskim putem mora hodati s neizvješnošću za vlastiti život? Zar, dragi moj Gospode, to nevino biće umjesto glasnog smijeha mora biti okruženo tihim jecajem svoje majke? Zašto Gospode? Spusti pogled ka Zemlji. Pošalji gromove... Pošalji munje... Pošalji krvnike iz pakla nek sude onima koji svjesno i nesavjesno žele izbrisati jedan život poput greškom napisanog slova... Kazni one koji su zaboravili na svoju besmrtnost i uzdigli se na vrh Olimpa misleći da su nedodirljivi. Dragi moj Centre, zar si dopustio da tvoje ime postane sinomim ta sva zla ovoga svijeta... Umjesto da prihvatiš ruku djeteta koju ti pruža... Umjesto da ga zaštitiš od okrutnosti... Zar ti to uostalom i nije svrha postojanja... Draga Gospođo socijalna radnice, kako imate hrabrosti hodati ulicom s razvučenim osmijehom na licu? Zar se ne bojite kletvi majki čijoj djeci oduzimate pravo na život? Zar ne ubrzate korak u strahu da će Vas stići suza djeteta? Ako ikada budete razmišljali o posljedicama svog nemara, budite sigurni da ćete moliti Vraga da Vas u pakao primi jer ovozemaljsko biće nije u stanju podnijeti bol koja će Vam okružiti dušu kao naplata za sve što radite. Imajte na umu, mali Filip će doći do Danske, njegova majka će uživati slobodna i sretna u djetinjstvu svojih anđela. Ne možete Vi to spriječiti... Iznad Vas postoji netko jači, a to su udruženi roditelji koji će svojim životom braniti svoje dijete... Postoji ovozemaljski Sud... Postoji Gospodov Sud... Ne možete izbjeći da ne dobijete po svojim prstićima... A sada, stanite ispred ogledala, udarite samoj sebi šamar da Vas vrati u stvarnost. Dosta dugo ste živjeli u iluziji jer na Olimpu koji želite pokoriti, žive božanstva, tamo za Vas i Vama sličnima nema mjesta. Ako Vam se već ne izlazi u stvarni svijet, pokucajte na vrata Sodome i Gomore. Za Vas je ulaz slobodan...
Marko Radić
14.9.2017. 8:18
Ovo je poznat slučaj nasilja.... pa to još traje, kog vraga rade naše institucije! :/


Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: