Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Učenicima strukovnih i obrtničkih škola dodijeljene svjedodžbe

        12.07.2010.         2782 pogleda
Učenicima strukovnih i obrtničkih škola dodijeljene svjedodžbe

U prostorijama Udruženja obrtnika Virovitica danas su podijeljene 83 pomoćničke svjedodžbe učenicima završnih razreda Industrijsko-obrtničke (51) i Strukovne škole (31) iz Virovitice. Protekli tjedan to je učinjeno i u Orahovici gdje je podijeljeno 28 svjedodžbi, Pitomači (47) i Slatini (69). Uz podjelu svjedodžbi ovom prigodom dodijeljene su i godišnje nagrade koje zajednički dodjeljuju Virovitičko-podravska županija i Područna obrtnička komora najuspješnijim učenicima koji se školuju za obrtnička zanimanja i majstorima koji provode stručnu praksu. Dvije treće nagrade u pojedinačnom iznosu od 1.500  kuna dobili su Katarina Pintarić učenica Srednje škole iz Pitomače i Damir Tomić, učenik Srednje škole „Stjepan Ivšić" iz Orahovice. Drugu nagradu u iznosu od 2.000 kuna dobila je Brigita Sabo, učenica Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice, a prva nagrada u iznosu od 3.000 kuna pripala je Martini Kovačec, učenici Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine. Drugu nagradu u iznosu od 2.000 kuna za najbolje provođenje stručne prakse dobio je vlasnik automehaničarskog obrta Slavko Moslavac iz Virovitice, a prvu nagradu u iznosu od 3.000 kuna dobila je vlasnica ugostiteljskog obrta Slavica Horvat, majstor slastičar iz Virovitice.

Uručujući im svjedodžbe savjetnik za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Franjo Petrić osvrnuo se na povijest obrtništva i predstavio aktivnosti Područne komore u Virovitici na planu obrazovanja. „Da bi ste mogli raditi, biti uspješni u svom poslu i opstati na tržištu rada morat ćete nastaviti učiti jer je cjeloživotno obrazovanje neminovnost. Zbog gospodarstva podložnog promjenama, stalnih inovacija i novih tehnologija morat ćete svoje znanje nadograđivati i unapređivati", rekao je Petrić zaželjevši im da prije svega pronađu posao.

Na prigodnoj svečanosti uz ravnatelje, nastavnike i predstavnike Područne obrtničke komore, sudjelovali su i zamjenik župana Zvonimir Koić te predstavnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zvonimir Kasumović.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo