DHMZ: Sunčano uz promjenljivu naoblaku
HAK: Pojačan promet na A2 i A3
Predsjednički izbori: Od ponoći na snazi izborna šutnja
Svjetski dan Brailleovog pisma - važnost zakona o hrvatskoj brajici
Večernji list: Cijene nekretnina rastu, obiteljske kuće ponovno su hit
Ledenjaci na Novom Zelandu posmeđili od požara u Australiji
Jutarnji list: Klemm ide u zatvor

  Zdravstvo

Učenicima iz razreda nepušača u Pitomači podijeljeni pokloni

        11.06.2014.         608 pogleda
Učenicima iz razreda nepušača u Pitomači podijeljeni pokloni

U nastojanju da se očuva zdravlje mladih, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravskom županijom osmišljava i provodi brojne aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja mladima na veliki javnozdravstveni problem štetnosti pušenja odnosno štetne upotrebe duhanskih proizvoda.

Ove je godine stoga u srednjim školama u Virovitičko-podravskoj županiji u okviru provedbe Školskog preventivnog programa nastavljeno s projektom „Ja sam iz razreda nepušača“. Projekt su prije dvije godine osmislili stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i od tada se on svake godine provodi u srednjim školama naše županije. Cilj je ovoga projekta potaknuti razredne odjele srednjih škola da niti jedan učenik ne puši cigarete i ohrabriti učenike da potom ustraju u nepušenju kao prilogu zdravome življenju.

Ove godine u Virovitičko-podravskoj županiji imamo dva takva razredna odjela: u Tehničkoj školi Virovitica to je prvi razred u zanimanju medicinska sestra-tehničar zdravstvene njege i u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači u kojoj je to završni razred u zanimanju agroturistički tehničar (ovo je i prvi razredni odjel u kojemu je prije dvije godine započeo pilot projekt „Ja sam iz razreda nepušača“, i kao što je uočljivo učenici su ustrajali u nepušenju sve do završetka svojega školovanja u srednjoj školi).

Stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (ravnatelj prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i psiholog profesor Siniša Brlas) u petak, 30. svibnja 2014. godine (dan uoči Svjetskoga dana nepušenja) već su posjetili Tehničku školu Virovitica i učenicima iz „razreda nepušača“ podijelili prigodne poklone odnosno simboličnu nagradu kao motivaciju i poticaj da ustraju u zdravom i samozaštitnom ponašanju, dok su u srijedu, 11. lipnja 2014. godine svoje poklone dobili i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.