Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Učenici upoznali gradonačelnika

        26.05.2003.         2010 pogleda
Učenici upoznali gradonačelnika
VIROVITICA, 26. svibnja - Učenici trećih razreda Osnovne škole "Vladimira Nazora", s učiteljicama Adelom Dubravkom Kloc i Ivančicom Benko, posjetili su danas virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina.
U okviru školskog programa oni uče o svome gradu pa su poželjeli upoznati i gradonačelnika, kako bi o toj temi doznali što više. No, da već dosta toga znaju pokazali su pitanjima na kojima bi im mogli pozavidjeti i gradski vijećnici, osobito na formulacijama.
Počeli su pitanjem o tome čuva li netko gradonačelnika, treba li škole da bi se došlo na to mjesto, tko mu pomaže i kako je to uopće biti gradonačelnik. Onda su slijedila i konkretnija pitanja: zašto je nakon izbora zaustavljena izgradnja dječjeg igrališta u Ulici Franje Fuisa i hoće li biti nastavljena; kada će biti sagrađena obilaznica; hoće li Virovitica i kada dobiti zatvoreni bazen; hoće li se za bazen iskoristiti tople podzemne vode otkrivene na rubnim dijelovima grada; kada će biti uređen trg ispred Robne kuće; što će biti u hotelu; koliko je godina potrebno da bi se uredio Dvorac i Palača Pejačević; hoće li grad dobiti tramvaj; zašto njihova škola još uvijek nema sportsku dvoranu i kada će je dobiti i hoće li se, sagradi li se novi autobusni kolodvor u Teslinoj ulici, povećati promet ispred njihove škole u Masarykovoj ulici. Najviše ih je zanimalo hoće li se vratiti voda oko dvorca, kako se to može učiniti i koliko je novca za to potrebno.
Na kraju susreta učenica Nina Žunić je gradonačelniku poklonila sliku koju je sama naslikala, kako bi gradonačelnik zapamtio ovaj susret, a zajednički su se i fotografirali za školsku Spomenicu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica