Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Zdravlje

Učenici u posjetu Zavodu za javno zdravstvo uoči Mjeseca borbe protiv ovisnosti

        12.11.2015.         1689 pogleda
Učenici u posjetu Zavodu za javno zdravstvo uoči Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Uoči početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Učeničkog doma Virovitica u srijedu 11. studenog 2015. godine u zasebnim su posjetima posjetili Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Želja je učenika bila upoznati se s radom Zavoda za javno zdravstvo u dijelu koji se odnosi na prevenciju i suzbijanje ovisnosti te zaštitu mentalnog zdravlja. Domaćin je učenicima bio profesor Siniša Brlas, psiholog zaposlen u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja ovoga Zavoda koji je učenicima objasnio zašto je prevencija najbolji način borbe protiv ovisnosti (o drogi, alkoholu, pušenju…), te što se sve u Virovitičko-podravskoj županiji čini kako bi se zaštitilo stanovnike, a osobito djecu i mlade, od ove vrlo opasne bolesti – bolesti ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti i ove će se godine u Virovitičko-podravskoj županiji obilježiti raznolikim i kvalitetnim aktivnostima s kojima će građani na vrijeme biti upoznati. Predvodničku ulogu u njihovom osmišljavanju i provedbi ima Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji aktivnosti provodi u suradnji s različitim partnerima i suradnicima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje