Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Prosvjeta

Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine na ljetnoj školi informatike u Kraljevici

        18.06.2014.         849 pogleda
Učenici Osnovne škole  Eugena Kumičića iz Slatine na ljetnoj školi informatike u Kraljevici

U sklopu projekta Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost  (ICT4SCF) sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda pri Daljnjem razvoju i provedbi hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, a u svrhu razvoja novih informatičkih kurikula temeljenih na uspostavljanju novih ishoda učenja u nastavi informatike, s ukupnom vrijednošću projekta 204.224,23 eura, odvija se projektna aktivnost Ljetna škola informatike  na kojoj će sudionici projekta razmijeniti iskustva i prezentirati sadržaje koje su usvojili na izvannastavnoj aktivnosti Od bita do robota.

Naime, od 14. do 19. lipnja u Kraljevici kod Rijeke učenici pet partnerskih škola: OŠ E. Kumičića iz Slatine i škole iz Zagreba  OŠ D. Cesarića, OŠ I. Granđe, OŠ O. Ivekovića i Grafička škola u Zagrebu sudjeluju na Ljetnoj školi informatike na kojoj će prezentirati što su naučili na izvannastavnim aktivnostima koje su bile posvećene LOGO-programskom jeziku, INKSCAPE programu za vektorsko crtanje, Robotici te Wordpressu-sustavu za upravljanje sadržajima.

Tijekom projektnoga ciklusa, koji je započeo 19.8.2013. i traje do 18.9.2014., razvit će se četiri nova kurikula u sklopu nastavnoga predmeta informatike koji će se realizirati u obliku izvannastavne aktivnosti s nazivom Od bita do robota, a sadržaji izvannastavne aktivnosti određen je  temeljem analize rezultata upitnika koji su bili usmjereni prema nastavnicima informatike, učenicima škola te poslodavcima koji su sudjelovali u anketi te njihovom viđenju koje informatičke kompetencije su potrebne za određena radna mjesta.

Na Ljetnoj školi promovirat će se sadržaj Priručnika koji su napisali nastavnici informatike partnerskih škole te će taj priručnik naknadno biti podijeljen nastavnicima informatike dviju županija: Virovitičko-podravskoj i Zagrebačkoj županiji.

Priručnik će biti postavljen i na e-portalu za učenje, a portal možete pronaći na www.e-skola.com.hr. Portal će sadržavati sadržaje za e-učenje vezane za nove informatičke kurikule kao i sadržaje drugih nastavnih predmeta jer su i nastavnici opće obrazovnih predmeta prethodno bili educirani za izradu materijala za e-učenje.

Ovaj projekt pokazao je važnost cjeloživotnoga učenja i praćenja razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologija za održavanje kvalitete obrazovanja.

Ovakav način rada te praćenja suvremenih IT trendova u nastavnome procesu  zasigurno će naglasiti potrebu za cjeloživotnim učenje kako učenika tako i nastavnika koji sudjeluju u obrazovnome procesu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.