Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Aktualnosti

U Vukovaru održana je 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

  vn           10.12.2019.         946 pogleda
U Vukovaru  održana je 10. sjednica  Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

U Vukovaru, 9. prosinca 2019. godine, održana je X. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Tom prilikom ministar državne imovine Mario Banožić naglasio je da „državna imovina postaje bitan čimbenik gospodarske i demografske revitalizacije Slavonije, Baranje i Srijema.“

Nakon sjednice Savjeta, ministar Banožić čelnicima jedinica lokalne samouprave uručio je dva ugovora, pet odluka o darovanju nekretnina te dvije tabularne isprave, ukupne vrijednosti 6,4 milijuna kuna.

Gradonačelniku Grada Vinkovaca Ivanu Bosančiću ministar državne imovine Mario Banožić uručio je Ugovor, kojim Republika Hrvatska Gradu Vinkovcima daje četiri stana na uporabu bez naknade. U stanovima površine 38, 46, 63 i 76 kvadratna metra, stambeno će se zbrinuti obitelji slabijeg imovinskog stanja i ugroženog socijalnog statusa.

„Svjesni smo da je to kap u moru realnih potreba, ali ovime činimo korak naprijed i pokazujemo da Vlada Republike Hrvatske vodi brigu o najpotrebitijima. Na ovakvim projektima ustrajat ćemo i dalje, ali najbitnije nam je da aktivacijom državne imovine potaknemo još veći gospodarski rast i time umanjimo navedene potrebe“, rekao je ministar Banožić.

Ugovorom o darovanju, koji je ministar državne imovine Banožić uručio načelniku Općine Vrbanja Velimiru Redlu, Općina u svoje vlasništvo dobiva zemljište vrijednosti 763.000,00 kuna, kako bi proširila postojeće groblje u naselju Vrbanja.

Odlukom o darovanju Gradu Osijeku, za sanaciju i zatvaranje odlagališta komunalnog otpada, pripast će nekretnina u k.o. Sarvaš, vrijednosti 3.250.000,00 kuna.

Za poticanje gospodarskog napretka, socijalne dobrobiti građana i ujednačavanja gospodarskog i demografskog razvitka Općine Stari Jankovci, Ministarstvo državne imovine darovat će nekretnine vrijedne 2.268.600,00 kuna.

Općini Satnici Đakovačkoj darovat će se nekretnina vrijedna 111.000,00 kuna i to za izgradnju športsko-rekreacijskog objekta i parkirališta. Za izgradnju dječjeg igrališta i teretane na otvorenom, Općina Tovarnik dobit će nekretninu vrijednosti 17.900,00 kuna.

Gradu Belom Manastiru, Ministarstvo državne imovine darovat će nekretninu u k.o. Branjin Vrh, vrijednosti 1.700,00 kuna, u svrhu rekonstrukcije društvenog doma.

Tabularne isprave ministar Mario Banožić uručio je načelniku Općine Bilje Željku Cickaju i ravnateljici Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjani Kulić. Općina Bilje postaje vlasnikom društvenog doma i dječjeg igrališta, a Dječji vrtić Vukovar postaje vlasnikom zgrade vrtića.

Od osnivanja Ministarstva državne imovine do danas, u korist pet slavonskih županija sklopljeno je ukupno 116 ugovora ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna i 31 tabularna isprava koje su temelj za gotovo 2 milijarde kuna investicija. U posljednje tri godine na području pet slavonskih županija aktivirano je nešto više od dva milijuna četvornih metara prostora.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.