Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

U Virovitici se 18. lipnja obilježava Međunarodni dan joge

  vn           09.06.2017.         1941 pogleda
U Virovitici se 18. lipnja obilježava Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge obilježava se 21. lipnja diljem svijeta, a Hrvatska je jedna od 177 zemalja svijeta koja je podržala indijsku rezoluciju proglašenja Međunarodnog dana joge.

Tim povodom Veleposlanstvo Republike Indije je u Hrvatskoj uz podršku brojnih partnerskih organizacija, organiziralo obilježavanje Međunarodnog dana joge od 18. do 25. lipnja u 24 hrvatska grada. U Virovitici će proslava Međunarodnog dana joge biti održana u nedjelju, 18. lipnja u Palači Pejačević s početkom u 18 sati. U programu obilježavanja uključene su besplatne vježbe joge s iskusnim učiteljima nakon čega slijede i predavanja uz specijalne teme o jogi te vježbe disanja i meditacija.

Program je predviđen za sve koji žele upoznati jogu te osjetiti mnogobrojne dobrobiti koje ona pruža. Želja organizatora je približiti jogu javnosti kao cjelovit sustav kojim postižemo sklad sa sobom i okolinom.
Indijsko veleposlanstvo pozvalo je građanstvo da postanu dio ‘izvanrednog putovanja te se upute u potragu za mirom, harmonijom i srećom’ naglašavajući kako je Međunarodni dan joge otvoren za javnost. Organizatori očekuju velik odaziv u Hrvatskoj te najavljuju da će program biti globalno popraćen.

Svi te pozvani. Vi mlađi povedite mame i tate, stariji povedite vašu djecu i isprobajte jednostavne vježbe. Ponesite prostirke i dekice, opustite se i uživajte i podržite inicijativu zdravog življenja u organizaciji "Udruge za promicanje zdravog življenja Shanti". Kroz jednostavne vježbe provest će vas vaša domaćica i učiteljica joge Korana.

Prošlu godinu je Indijska ambasada u Hrvatskoj organizirala proslavu u 14 gradova, a ove godine program će osim u Virovitici biti održan u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku, Rijeci, Varaždinu, Dubrovniku, Šibeniku, Čakovcu, Karlovcu, Vukovaru, Ižu, Novigradu, Bjelovaru, Makarskoj, Baškoj, Zaprešiću, Korčuli, Lepoglavi, Hvaru, Koprivnici i Požegi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje