Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Kultura

U Virovitici otvoren Tehnološko-inovacijski centar vrijedan 17,5 milijuna kuna

  vn           15.05.2021.         838 pogleda
U Virovitici otvoren Tehnološko-inovacijski centar vrijedan 17,5 milijuna kuna

Na prostoru bivše vojarne u petak je svečano otvoren Tehnološko-inovacijski centar (TIC) Virovitica, znanstvena institucija u području poljoprivrede, biotehnologije i prehrambene tehnologije, vrijedna 17,5 milijuna kuna. Nositelj projekta, realiziran iz Europskog fonda za regionalni razvoj je Virovitičko-podravska županija, a partneri osječki Fakultet agrobiotehničkih znanosti i Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku.

„Naša je vizija postati referentno istraživačko mjesto u Slavoniji i cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj. Djelovanje smo usmjerila na prehrambeno-tehnološki i poljoprivredni odjel s odsjecima za mlijeko, med i ljekovito bilje. Osim znanstvene zajednice koristi će imati poljoprivrednici, a dugoročni cilj je razvoj poljoprivrede i gospodarstva“, rekla je ravnateljicu TIC-a Ivana Nemet.

Radi o konkretnoj pomoći poljoprivrednicima koja će im omogućiti konkurentnu proizvodnju. Laboratorijskom opremom imat će priliku unaprijediti svoje proizvode koji će lakše naći put do tržišta. Dugoročno, cilj je proširiti djelatnosti na vinarstvo i voćarstvo.

U TIC-u će studenti visokoobrazovnih ustanova moći odraditi dio prakse, diplomska i doktorska istraživanja. Dekan Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku. prof. dr.sc. Jurislav Babić istako je zajedničke napore na realizaciji projekta.„Moderan multifunkcionalni objekt, opremljen suvremenom istraživačkom opremom i laboratorijima pružaju odlične uvjete za istraživanja u području poljoprivrede i prehrambene industrije“, naglasio je dekan Babić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura