Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Poljoprivreda

U Virovitici osnovan Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske

        23.05.2011.         2396 pogleda
U Virovitici osnovan Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske

Jedanaest poljoprivrednih udruga iz 8 županija istočne i središnje Hrvatske jučer je u Virovitici osnovalo Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske s ciljem podizanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj  te njezinim dugoročnim opstankom.  Za predsjednika Saveza izabran je Miroslav Filipović ( predsjednik Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Virovitičko-podravske županije), a za njegove zamjenike Zlatko Zagorac ( predsjednik Zajednice udruga hrvatskih povrćara) i Ivica Malnar (Koordinacija seljačkih udruga Požeško-slavonske županije).

Savez poljoprivrednih udruga Hrvatske je samostalna, nepolitička i neovisna organizacija s djelovanjem u Hrvatskoj, a članice mogu biti poljoprivredne udruge, savezi i zajednice s područjem djelovanja najmanje na županijskoj razini, rečeno je na osnivačkoj skupštini Saveza. Prema Statutu, Savez će se zalagati za primjenu najsuvremenijih metoda poljoprivredne proizvodnje u RH te za organizaciju i plasman poljoprivrednih proizvoda. Među ostalim, namjeravaju surađivati s državnim institucijama i ustanovama koje se bave unapređenjem poljoprivredne proizvodnje te aktivno sudjelovati u kreiranju cijene poljoprivrednih proizvoda.

Predsjednik Saveza Miroslav Filipović naglasio je da će novoosnovana poljoprivredna organizacija zastupati interese svih poljoprivrednika u Hrvatskoj i boriti se za njihova prava. Dodao je da su na osnivačku skupštinu bile pozvane sve važnije poljoprivredne udruge, ali ih se nekolicina, rekao je,  nije odazvala zbog, pretpostavlja, političkih pritisaka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Bubimir
27.5.2011. 21:38
Pa neznam ko je tu iz bilo koje političke stranke taj savez su mnogi htjeli osnovat ali nisu uspjeli zato što su politički vezani
ladno pivo
24.5.2011. 14:21
I HDZ hoće da ima svoje seljake!
Bubimir
22.5.2011. 20:08
Hvala BOGU da je prvi put osnovan nezavisni savez seljaka na razini Državi Hrvatcke bez politike i bez političkih vođa a znamo ove druge udruge koje se nisu odazvale jer nemogu kroz ovaj savez ostvarivati privatne ciljeve a drago mi je što je taj savez osnovan u Virovitičkopodravskoj Županiji i mislim da bi se sve udruge trebale priključiti ovome savezu koje misle da opstane selo i seljaci i zaželio bi sretan rad ovom savezu


Još iz kategorije Poljoprivreda