DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

U Virovitici održana edukacija vezana uz mogućnosti financiranja kroz fondove i programe Europske unije


  Aktualnosti           vpž           30.10.2015.         1301 pogleda
U Virovitici održana edukacija vezana uz mogućnosti financiranja kroz fondove i programe Europske unije

U Virovitici JE održana je edukacija o mogućnostima financiranja kroz Europske strukturne i investicijske fondove i (operativne) programe za razdoblje 2014. – 2020. Cilj edukacije je bio upoznavanje polaznika s dostupnim i aktualnim mogućnostima financiranja kroz Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te mogućnosti financiranja projekata iz područja infrastrukture i energetike. Edukacija je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave te ravnateljima ili predstavnicima odgojno-obrazovnih institucija, turističkih zajednica, javnih ustanova i agencija.

Prisutne su neposredno prije edukacije pozdravili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak te ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric.

Prezentacije su održale voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata Razvojne agencije VIDRA Anita Tenžera te voditeljica Odjela za infrastrukturu i energetiku Ivana Filipović.

Anita Tenžera prezentirala je mogućnosti financiranja iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska. Riječ je o nastavku suradnje dviju država iz prethodnog programskog razdoblja, a odobren je 7. rujna ove godine. Program se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U programskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju nam je 60.824.406 EUR raspodijeljenih u 5 prioritetnih osi:

  • Gospodarski razvoj – povećanje konkurentnosti MSP (tematski cilj 3);
  • Održivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara - Očuvanje i zaštita okoliša i promicanje učinkovite uporabe resursa (tematski cilj 6);
  • Suradnja - Jačanje institucionalnih kapaciteta i učinkovitosti javne uprave (tematski cilj 11);
  • Obrazovanje - Ulaganje u edukacije, treninge, uključujući strukovno osposobljavanje       za razvoj vještina i cjeloživotno obrazovanje razvojem infrastrukture (tematski cilj 10).
  • Tehnička pomoć.

Mogući prijavitelji će biti JLRS, obrazovne ustanove, udruge te regionalne i sektorske agencije.

O mogućnostima financiranja projekata iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (nacionalna sredstva) i mogućnostima financiranja kroz Strukturne fondove (EU sredstva), govorila je Ivana Filipović. Riječ je o infrastrukturnim projektima vezanim uz područja energetske obnove, povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Za energetsku učinkovitost zgrada do 2020. na raspolaganju je 311 milijuna eura iz europskih Strukturnih i investicijskih fondova (ESI), od toga 211 mil. eura za smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora te 100 milijuna eura za smanjenje potrošnje energije u zgradama stambenog sektora.

Provedba programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“ za 2015. godinu sufinancira se sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam i dalje stoji VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: