Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

U Virovitici održana edukacija vezana uz mogućnosti financiranja kroz fondove i programe Europske unije

  vpž           30.10.2015.         1566 pogleda
U Virovitici održana edukacija vezana uz mogućnosti financiranja kroz fondove i programe Europske unije

U Virovitici JE održana je edukacija o mogućnostima financiranja kroz Europske strukturne i investicijske fondove i (operativne) programe za razdoblje 2014. – 2020. Cilj edukacije je bio upoznavanje polaznika s dostupnim i aktualnim mogućnostima financiranja kroz Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te mogućnosti financiranja projekata iz područja infrastrukture i energetike. Edukacija je bila namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave te ravnateljima ili predstavnicima odgojno-obrazovnih institucija, turističkih zajednica, javnih ustanova i agencija.

Prisutne su neposredno prije edukacije pozdravili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak te ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric.

Prezentacije su održale voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata Razvojne agencije VIDRA Anita Tenžera te voditeljica Odjela za infrastrukturu i energetiku Ivana Filipović.

Anita Tenžera prezentirala je mogućnosti financiranja iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska. Riječ je o nastavku suradnje dviju država iz prethodnog programskog razdoblja, a odobren je 7. rujna ove godine. Program se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U programskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju nam je 60.824.406 EUR raspodijeljenih u 5 prioritetnih osi:

  • Gospodarski razvoj – povećanje konkurentnosti MSP (tematski cilj 3);
  • Održivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara - Očuvanje i zaštita okoliša i promicanje učinkovite uporabe resursa (tematski cilj 6);
  • Suradnja - Jačanje institucionalnih kapaciteta i učinkovitosti javne uprave (tematski cilj 11);
  • Obrazovanje - Ulaganje u edukacije, treninge, uključujući strukovno osposobljavanje       za razvoj vještina i cjeloživotno obrazovanje razvojem infrastrukture (tematski cilj 10).
  • Tehnička pomoć.

Mogući prijavitelji će biti JLRS, obrazovne ustanove, udruge te regionalne i sektorske agencije.

O mogućnostima financiranja projekata iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (nacionalna sredstva) i mogućnostima financiranja kroz Strukturne fondove (EU sredstva), govorila je Ivana Filipović. Riječ je o infrastrukturnim projektima vezanim uz područja energetske obnove, povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Za energetsku učinkovitost zgrada do 2020. na raspolaganju je 311 milijuna eura iz europskih Strukturnih i investicijskih fondova (ESI), od toga 211 mil. eura za smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora te 100 milijuna eura za smanjenje potrošnje energije u zgradama stambenog sektora.

Provedba programa Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“ za 2015. godinu sufinancira se sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam i dalje stoji VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti