Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Frka

U Virovitici od 12. do 24. travnja Frka, Festival radosne kulture

  hrt.hr           07.04.2016.         1715 pogleda
U Virovitici od 12. do 24. travnja Frka, Festival radosne kulture

Frka, festival radosne kulture, od 12. do 24. travnja u Virovitici ove godine predstavlja program kojim, tvrde organizatori, planira ponovo uzburkati duhove i prodrmati domaću kulturnu kolotečinu.

Organizator Frke, Romano Tripalo, kazao je za HRT-ov 'Studio 4' da iza Frke stoji Centar civilnih inicijativa 'Spajalica'. To je grupa prijatelja koja je odlučila sama uzeti stvar u svoje ruke i organizirati kulturu onakvu kakvu želi gledati.

Na organiziranje festivala potaknula nas je kulturna ponuda, ne samo ona u gradu, već i inače u široj okolici i našim medijima. Smetalo nam je što je tu jako puno negativizma i crnila, puno nasilja i gotovo ništa pozitivno što bi čovjeka moglo nagnati, podići na nekakvu akciju, kazao je Tripalo. S druge strane, svatko od nas dao je nešto što je pozitivno i veliko u kulturi, a ne uspijeva doći u javnost. Tako smo odlučili s našim poznanicima organizirati prvi festival s ljudima koje smo znali, a za koje smo bili sigurni da mogu ponuditi pozitivne sadržaje, kazao je. 

Radosna kultura, kultura nade, kultura pozitivnih stvari, kultura domoljublja - svega onoga što nas ustvari čini boljim ljudima i tjera nas na konstruktivnu akciju, polazišna je ideja festivala. Krenuli su s gotovo nikakvim financijskim sredstvima. Prvi festival trajao je šest dana, kritike su bile laskave, a gosti zadovoljni i kazali su da bi došli opet. 

Imat ćemo puno različitih sadržaja, kazališnih predstava, koncerata, folklornih zbivanja, tribina, rasprava. Bit će to neobični koloplet raznoraznih sadržaja koje ljudi inače ne mogu vidjeti u našim mainstream medijima, najavljuje Tripalo. Posebno je najavio predstavu s kojom počinje festival - 'Sladoled' Gavran teatra, a među zanimljivim sadržajima su i Cantores koncert te predavanja o Stepincu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Frka