Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Prosvjeta

U Virovitici će moći studirati i stranci

  Slobodan Kadić/Glas Slavonije           05.04.2012.         1260 pogleda
U Virovitici će moći studirati i stranci

Virovitica postaje sve "studentskiji", ali i internacionalni grad. Razlog tome je i raspisani novi natječaj za upis novih studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. No, od ove godine u Virovitici mogu studirati i stranci. Tako će od jeseni hodnike škole ispuniti žamor brucoša prve godine stručnog studija Menadžmenta, smjerova Informatički menadžment (60 studenata) i Menadžment ruralnog turizma (29 studenata), ali i stručnog studija Poduzetništva, smjer Poduzetništvo usluga (29 studenata).
- Trenutačno u našoj školi studira 356 redovitih i 219 izvanrednih studenata iz više hrvatskih županija. Imali smo već nekoliko upita iz Mađarske jer je do granice nekoliko kilometara - kaže Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici. Za stručni studij Menadžmenta, smjerova Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma, i stručni studij Poduzetništva, smjer Poduzetništvo usluga, mogu konkurirati pristupnici koji su završili četverogodišnju srednju školu u RH, odnosno odgovarajuću srednju školu u inozemstvu. Pristupnici koji su srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. godine, a na dan 31. siječnja 2012. godine su mlađi od 24 godine, kao i pristupnici stariji od 24 godine koji se upisuju na redoviti studij, prijavljuju se na studijske programe preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta, internetske stranice www.postani-student.hr. Ako ne polažu ispite državne mature, u tom slučaju ne dobivaju bodove koji se odnose na vrednovanje rezultata državne mature, već za upis konkuriraju samo ocjenama koje su stekli tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Upis će biti 19. srpnja, odnosno 24. rujna u 9 sati, rekla je dekanica.

Odobrene kvote

Zanimljivo je da i strani studenti imaju pravo upisa na studij Menadžmenta, smjerovi Informatički menadžment (predviđeno je pet mjesta za strance) i Menadžment ruralnog turizma (jedno mjesto za strance) te stručni studij Poduzetništva (jedno mjesto) pod jednakim uvjetima kao i hrvatski državljani u okviru posebno odobrene kvote, a detaljnije se može informirati na www.vsmti.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

maky_horzic
6.4.2012. 10:17
pa normalno da ne vode, "zna se" za koga je ova škola otvorena i tko je kumovao od prvog dana.
miško
5.4.2012. 21:58
Stručni studij? Možeš mislit kakvi će kadrovi izlaziti iz te škole.
Mađarska je nekoliko kilometara od škole?
Slobodane, Vesna, kliko je nekoliko.
Tisuću pitanja.
Vode li neke službe u ovoj jebenoj državi brigu o viskom obrazovnju?


Još iz kategorije Prosvjeta