Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Obrtništvo

U Vinkovcima održan 8. Susret prijevoznika

        14.03.2016.         2182 pogleda
U Vinkovcima održan 8. Susret prijevoznika

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore i pod pokroviteljstvom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u hotelu „Kunjevci“ kod Vinkovaca 11. ožujka održan je 8. SUSRET PRIJEVOZNIKA. Susret je okupio oko 160 sudionika, koje su uvodno u ime organizatora i domaćina pozdravili Emilijo Bajlo-predsjednik Ceha prijevoznika, Tomislav Tomičić-predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije, Mladen Karlić-gradonačelnik Vinkovaca, Božo Galić-vukovarsko-srijemski župan, Milan Barišić-načelnik Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a i Antun Nevešćanin-predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Susret je svečano otvorio Dragutin Ranogajec-predsjednik Hrvatske obrtničke komore, koji je istaknuo kako od ovog skupa očekuje kvalitetnu raspravu o zajedničkim problemima prijevoznika i zaključke koji će se uputiti nadležnim tijelima, a što bi sve trebalo doprinijeti poboljšanju poslovanja za oko 7500 vlasnika prijevozničkih obrta u RH.

U radnom dijelu izlaganja su imali Valter Grubica-u ime sekcije brodara, Melita Abičić-u ime sekcije prijevoza putnika u cestovnom prometu, Milenko Begić-u ime taksi prijevoza, Pavo Djedović-o obvezi isplate minimalne plaće za prijevoz u Njemačkoj, Ivan Kesić-o kabotaži u zemljama članicama EU, Ivan Dadić-o utjecaju pretovara na sigurnost prometa, Darijo Jurišić-o prijevozu za osobne potrebe i komercijalnom prijevozu za vlastite potrebe i Mirna Kožul Ugarković-o profesionalnim oboljenjima kod vozača.

Nakon toga vođena je panel rasprava te su utvrđeni zaključci koji će se uputiti nadležnim tijelima. U radu Susreta u ime Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije sudjelovali su Ivica Česnik-potpredsjednik Ceha i komorski tajnik Božidar Jeremić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo