Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

U utorak 17. travnja biciklistička utrka „Tour of Croatia", policija poziva na oprez


  Promet           vn           13.04.2018.         1959 pogleda
U utorak 17. travnja  biciklistička utrka „Tour of Croatia", policija poziva na oprez

U vremenu od 17 do 24 travnja 2018. godine u šest etapa, održati će se biciklistička utrka pod nazivom „Tour of Croatia“. Dana 17. travnja u 11.30 sata, kreće 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka, a na područje Policijske uprave, virovitičko-podravske dolaze istoga dana oko 13:15 sati.

Prvi dio etape biciklističke utrke, provoditi će se u normalnim uvjetima odvijanja cestovnog prometa, ali uz regulaciju prometa od strane policijskih službenika.

Prva utrka prolazi područjem ove policijske uprave odnosno državnim i županijskim cestama, a na naše područje ulazi od pravca Požeško-slavonske županije, odnosno grada Kutjeva preko „Petrovog vrha“, gdje dalje nastavlja pravcem Orahovica - Slatina (obilaznicom) Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica (prolazi kroz centar grada) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare i odlazi prema Đurđevcu.

Cijelom trasom kretanja na sporednim cestama i parkiralištima uz trasu kretanja bit će postavljeni redari i policijski službenici koji će u vrijeme prolaska utrke zabraniti promet svih sudionika u prometu sa sporednih cesta, a na frekventnijim raskrižjima će biti postavljeni policijski službenici koji će promet prije svega teretnih, ali i drugih motornih vozila usmjeravati na ceste nižeg ranga.

Promet teretnih vozila i drugih motornih vozila etapno će se prema odluci i uz regulaciju policijskih službenika usmjeravati sa državne ceste DC-2 od pravca Pitomače na županijske ceste i usmjeravat će se cestama nižeg ranga.

Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora, kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnicu 1 službenog policijskog vozila koji će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje, a uz trasu kretanja kako smo naveli bit će postavljena redarska služba i policijski službenici.

Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno ukoliko se i nađu na navedenoj prometnici u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati za obvezu da sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci, isključuju iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta, odnosno ukoliko to ne bude moguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe.

Također, molimo za pojačani oprez od strane pješaka posebno na pješačkim prijelazima kojima prolazi trasa kretanja kroz urbana naselja u gradu Virovitica i naseljima Suhopolje i Pitomača, odnosno molimo da se u vrijeme prolaska policijskog osiguranja i trkača ne koriste ovi prijelazi, a da se pješaci ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice, jer se biciklisti-trkači pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju, te vas još jednom pozivamo na oprez u prometu, poštivanje prometnih propisa i zapovjedi policijskih službenika koji će osiguravati ovu utrku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PrometOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: