Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

U utorak 17. travnja biciklistička utrka „Tour of Croatia", policija poziva na oprez

  vn           13.04.2018.         2842 pogleda
U utorak 17. travnja  biciklistička utrka „Tour of Croatia", policija poziva na oprez

U vremenu od 17 do 24 travnja 2018. godine u šest etapa, održati će se biciklistička utrka pod nazivom „Tour of Croatia“. Dana 17. travnja u 11.30 sata, kreće 1. etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ sa startom iz Osijeka, a na područje Policijske uprave, virovitičko-podravske dolaze istoga dana oko 13:15 sati.

Prvi dio etape biciklističke utrke, provoditi će se u normalnim uvjetima odvijanja cestovnog prometa, ali uz regulaciju prometa od strane policijskih službenika.

Prva utrka prolazi područjem ove policijske uprave odnosno državnim i županijskim cestama, a na naše područje ulazi od pravca Požeško-slavonske županije, odnosno grada Kutjeva preko „Petrovog vrha“, gdje dalje nastavlja pravcem Orahovica - Slatina (obilaznicom) Sladojevci – Cabuna –Suhopolje – Virovitica (prolazi kroz centar grada) Korija – Lozan – Pitomača – Kladare i odlazi prema Đurđevcu.

Cijelom trasom kretanja na sporednim cestama i parkiralištima uz trasu kretanja bit će postavljeni redari i policijski službenici koji će u vrijeme prolaska utrke zabraniti promet svih sudionika u prometu sa sporednih cesta, a na frekventnijim raskrižjima će biti postavljeni policijski službenici koji će promet prije svega teretnih, ali i drugih motornih vozila usmjeravati na ceste nižeg ranga.

Promet teretnih vozila i drugih motornih vozila etapno će se prema odluci i uz regulaciju policijskih službenika usmjeravati sa državne ceste DC-2 od pravca Pitomače na županijske ceste i usmjeravat će se cestama nižeg ranga.

Predviđeno je da se utrka odvija cijelom širinom prometnice, uz neposrednu pratnju organizatora, kao prethodnica osiguranja nalazit će se 6 policijskih motociklista i kao zaštitnicu 1 službenog policijskog vozila koji će koristiti svjetlosne i zvučne signalne uređaje, a uz trasu kretanja kako smo naveli bit će postavljena redarska služba i policijski službenici.

Molimo sve sudionike u prometu da u navedenom vremenu ne koriste državnu cestu DC-2, odnosno da se u slučaju potrebe kreću cestama nižeg ranga, odnosno ukoliko se i nađu na navedenoj prometnici u vrijeme nailaska utrke da postupaju po zapovijedima policijskih službenika koji će imati za obvezu da sva vozila koja dolaze u susret biciklističkoj utrci, isključuju iz prometa na sporedne prometnice ili parkirališta, odnosno ukoliko to ne bude moguće, tada će sva vozila biti blokirana na cesti od strane policijskih službenika i službenih motociklista organizatora dok biciklistička utrka ne prođe.

Također, molimo za pojačani oprez od strane pješaka posebno na pješačkim prijelazima kojima prolazi trasa kretanja kroz urbana naselja u gradu Virovitica i naseljima Suhopolje i Pitomača, odnosno molimo da se u vrijeme prolaska policijskog osiguranja i trkača ne koriste ovi prijelazi, a da se pješaci ne zadržavaju u neposrednoj blizini prometnice, jer se biciklisti-trkači pod osiguranjem kreću brzinom od oko 40 km/h i ne očekuju bilo kakve opasnosti na cesti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju, te vas još jednom pozivamo na oprez u prometu, poštivanje prometnih propisa i zapovjedi policijskih službenika koji će osiguravati ovu utrku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet