Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

U tijeku provedba IPA projekta ART CBC

  radioslatina.hr           16.07.2014.         1041 pogleda
U tijeku provedba IPA projekta ART CBC

U tijeku je provedba IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska ART CBC Slatina – Csurgo – Voćin – Virovitica, čiji nositelj je Pučko otvoreno učilište Slatina, a partneri su Grad Csurgo u Mađarskoj, Turistička zajednica Slatine i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Kao što je projektom i predviđeno, upravo traje temeljita obnova jedinog kinematografa u Virovitičko-podravskoj županiji i jednog od rijetkih u funkciji na velikom području od Osijeka do Koprivnice. Ukupna vrijednost projekta je 436.682 eura, a bespovratna sredstva EU iznose 371.154 eura ili 85 posto vrijednosti projekta.

Dio aktivnosti već je odrađen, poput gastrofestivala u mađarskom gradu Csurgo, a neke će uslijediti nakon obnove slatinskog kina. Provedba projekta omogućit će nabavu nove digitalne opreme, rasvjetnih tijela i stolica za kino, održavanje filmskog festivala u Slatini i Voćinu te održavanje umjetničkih radionica za djecu.

Do sada je uređena unutrašnjost kinodvorane i pripadajuća pozornica, skinuto je staro i dopremljeno novo projekcijsko platno. Podsjetimo da zahvaljujući sufinanciranju Virovitičko-podravske županije i Europske unije, karta za kino u Slatini već dvije godine stoji samo dvije kune, a za vrijeme Slatinskog ljeta projekcije će biti besplatne.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina