Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Kazalište Virovitica

U subotu u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” vinkovačka premijera predstave “Nećeš, razbojniče!”

  M.Kokaj/Glas Slavonije           15.10.2015.         1589 pogleda
U subotu u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” vinkovačka premijera predstave “Nećeš, razbojniče!”

Na stadionu Cibalije održana je konferencija za medije povodom premijere predstave “Nećeš, razbojniče!” zakazane za subotu, 17. listopada, u vinkovačkom Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u 20 sati - piše Glas Slavonije. U Kazalištu Virovitica u rujnu je bila hrvatska praizvedba predstave Zoltana Egressyja u režiji Dražena Ferenčine, kao koprodukcija s vinkovačkim kazalištem.

- Predstava mađarskog pisca duhovito, insajderski govori o nogometu, podmetanjima, prijevarama koje su često, na žalost, dio profesionalnog sporta. Priča je to o tri nogometna suca za vrijeme utakmice koja je vrlo važna jednomu od njih, glavnom sucu. Mislim da ne treba dodatno pojašnjavati zašto smo se odlučili tako prevesti izvorni naslov, koji u doslovnom prijevodu znači “krumpir i blitva”, što nama ne bi ništa značilo, no kada se spomene “Nećeš, razbojniče!” asocijacija je Zdravko Mamić i svatko ima svoje primisli i pomisli. Bez obzira na to što je tema nogomet, u predstavi se krije nešto dublje, a to su životni neuspjesi, izgubljene ljubavi, nedostatak želje za životom, nemoć da se uzme život u svoje ruke, ambiciozni i snalažljivi pobjednik tranzicije (kojeg igra Vladimir Andrić), siromašni zlobnik, gubitnik (u ulozi kojega ćemo gledati Gorana Košija) i mamurni pjesnik (Mladen Kovačić). U pauzama suđenja, kroz mnogo obrata, otkivaju intimne pojedinosti svojeg života u kojem ćemo se svi lako prepoznati - istaknuo je Dražen Ferenčina.

Glavnu ulogu u predstavi tumači vinkovački glumac Vladimir Andrić:

- Zapala me uloga glavnog suca. Kako se to u sudačkom žargonu kaže: on ne maše, nego svira. Moj je lik ambiciozan i probitačan, želi uspjeti pod svaku cijenu... Hoće li mu uspjeti, morate doći u kazalište i pogledati ovu komediju, koja se, zapravo, može svesti na samo jednu rečenicu: Jedna utakmica, jedna žena i tri nogometna suca. To su tri stvarne životne priče koje se događaju i danas. Dodatno sve komičnim čini izvjesna Marijana, kojoj svatko ima nešto za reći i svatko od njih se s njom susreo. Predstava je po žanru komedija, no ima dublju životnu priču, što je najbolja pozivnica za publiku da ju dođe pogledat

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica